Evele si Ziua Indragostitilor

Pe de alta parte, forumistele Eva.ro dezbat relevanta Zilei Indragostitilor si fac schimb de idei de cadouri pentru aceasta sarbatoare.

adriana_79 spune: "Vad ca s-a pornit o revolta anti 'Ziua Indragostitilor'. Si ce daca ne iubim in fiecare zi? Si ce daca vad asta secunda de secunda (daca ma uit in ochii lui)? (...) Si ce daca e sarbatoarea americanilor? Si ce daca avem si noi sarbatoarea noastra, de Dragobete? Si ce daca nu am nevoie de o sarbatoare 'oficiala' pentru a-i spune cat de mult il iubesc si ca-i viata mea (chiar daca stie asta, si ce daca ii mai spun o data azi, desi i-am mai spus-o de cateva ori)? (...) Si ce daca ne stim de atatia ani?

Care e problema? E 'sarbatoare'...
pentru ca suntem impreuna, acasa, la restaurant sau la serviciu (cu el in gand). De ce nu si pe 14 februarie? De ce sa nu simt ca pe 14 sunt mai indragostita? Oare nu simt asta in fiecare zi, ca sunt mai indragostita azi decat ieri?".


In schimb, catty22 se pronunta impotriva Valentine's Day si afirma ca: "De 14 februarie nu o sa-i fac niciun cadou. Si nici de Dragobete (imi suna urat). Eu chiar recunosc ca nu sunt adepta acestei 'sarbatori' si mi-am dat seama si care e motivul. Nu sunt romantica! Si cred ca incep sa-i inteleg pe cei care sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine. La fel si ei... nu sunt romantici!".

Hatshpsut este de acord cu catty22: "Cei ce se iubesc cu adevarat isi fac zilnic declaratii de dragoste si mici cadouri, nu este nevoie de zile speciale pentru asa ceva.", convingere intarita si de Angelie, care spune: "De-asta nu ma alatur eu turmei...
Pentru ca (...), daca tot vrei sa mergi cu valul si sa sarbatoresti, ar trebui sa stii deja ce sa-i iei iubitului tau si cadoul n-ar trebui sa reprezinte un motiv de stres si in niciun caz n-ar trebui sa ceri parerea unor necunoscuti pe forumuri pentru un cadou luat din/in numele dragostei. Dragostea e un lucru atat de intim...".


Cu toate acestea, adeptii sarbatorii Sfantului Valentin sunt multi, iar _Eva isi sustine parerea: "Eu sunt pentru! (...) N-am nimic nici cu ursuletii de plus, sunt draguti, fiica-mea are o colectie intreaga. Ma incanta bucuria tinerilor, nerabdarea lor in asteptarea acestei zile, prilej de a-si schimba sms-uri, numere de telefon, biletele cu inimioare, baluri si casatorii de proba, de o zi."

_Eva a adaugat: "Dragobete, 1 martie, 8 martie...
de ce sa pierdem vreun prilej de a ne alinta un pic... pentru un pupic? Glumesc, nu trebuie sa-mi arate iubire in aceste zile, o citesc zilnic in fiecare gest, miscare, privire.".


Iar coryna71 ii impartaseste opinia: "Am aceeasi parere (...) dragostea o aratam reciproc in fiecare moment, nu-ti trebuie o zi anume, dar... un cadou in plus nu strica.".

In concluzie, este prea putin important daca esti fan Valentine's Day sau, dimpotriva, faci parte din tabara "potrivnica" acestei sarbatori.

Dragostea merita sarbatorita in fiecare zi. Iar daca ai neglijat sa ii spui partenerului cat de mult inseamna el in viata ta, de ce sa nu profiti de ziua americana a indragostitilor sau de Dragobetele romanesc, oferindu-i un dar simbolic sau o declaratie de dragoste? Cu siguranta, veti avea ocazia de a petrece (inca) o zi speciala impreuna, iar acesta este cel mai important lucru.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluca pe 19 Feb 2009, 18:49
    Parca mai conteaza

    Parca mai conteaza ce sarbatoare e..atat timp cat ai cu cine sarbatori..poti sa le sarbatoresti pe amandoua. Ar trebui un pic mai mult mediatizat Dragobetele...ca sa intre in moda :). Dar pana atunci profitati...ca florile sunt mai ieftine de Dragobete :P

    0
    0

  • alexandra pe 16 Feb 2009, 10:13
    valentine's inexistent.viva dragobete!

    daca tot dragostea merita sarbatorita in fiecare zi, dar totusi vrem sa avem o zi dedicata doar iubirii, de ce sa nu fie acea zi din datina romaneasca, pentru ca exista, si nu din cea a fatarnicilor de americani?

    0
    0

  • adriana pe 15 Feb 2009, 20:26
    Valentine's Day

    Sunt impreuna cu iubitul meu de 8 ani de zile si pana acum nu am ratat nici un Valentine's Day. Prima oara mi-a daruit o maimutica de plus si o bucata de lemn pe care scrii "TE IUBESC" , m-am bucurat din plin de acest cadou. In alt an am castigat impreuna cu el concursul de cel mai frumos sarut. Anul aceta am primit un buchet de trandafiri si o cina intr-un local de munte. Asa ca de ce sa nu profitam de o zi in plus de sarbatorire a iubirii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod