dragoste

Diferențele dintre dragoste și obsesie

Toată lumea își dorește să fie perechea cuiva. Dar dacă este mai mult decât dragoste? Există câteva semnale de alarmă la care poți fi atentă pentru a-ți da seama dacă este vorba despre o obsesie. Iată care sunt acestea!

Cum îți dai seama dacă este dragoste sau obsesie în relația dintre voi?


1. Vrea să fie în contact în mod constant cu tine


Dacă partenerul tău îți dă mesaje și te sună de o mie de ori pe zi și are nevoie să știe unde ești în fiecare secundă a vieții tale, nu este vorba despre dragoste. Este evident că nu are încredere în tine și că tot ceea ce vrea să facă este să te controleze.

2. Este gelos


Dacă trebuie să răspunzi la un milion de întrebări de fiecare dată când ieși împreună cu prietenii tăi și dacă orice ieșire fără partener aduce un motiv de ceartă între voi, atunci nu ai parte de un semn al iubirii, ci de unul al posesivității.

3. Face mereu lucruri pentru tine


Dacă partenerul tău face multe lucruri pentru tine, chiar dacă nu i-ai cerut niciodată, ar putea fi vorba despre o tactică de manipulare. S-ar putea să își dorească să te simți îndatorată și să folosească acest lucru împotriva ta atunci când simte că este momentul potrivit.

4. Nu îți respectă limitele


Dacă simți că ești neputincioasă în fața insistențelor partenerului, dacă acesta nu ține cont de solicitările tale în mod constant și își dorește să se impună constant în fiecare aspect al vieții voastre împreună, probabil că ar trebui să îți reconsideri implicarea în relație.

5. Face motive de ceartă din nimic


Dacă partenerul tău face scene în public pentru a te face de rușine, dacă își folosește toate mijloacele aflate la dispoziție pentru a te convinge să faci ceea ce vrea, înseamnă că te afli într-o relație foarte disfuncțională.

6. Te urmărește


Poate că unul dintre cele mai clare semne ale obsesiei este că partenerul apare în mod neașteptat la tine la birou, atunci când ești în oraș cu prietenii sau chiar în casa ta. Aceasta este o cale periculoasă, așa că încearcă să nu tolerezi un astfel de comportament în momentul în care ți se pare că deja lucrurile sunt exagerate.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod