De ce nu suntem facute pentru aventuri?

Barbatii se conduc adesea dupa principiul "Fara sentimente! Doar placere pura!". Uneori, noi nu ne opunem si suntem complice. Ne convine sau nu avem incotro? Putem spune ca...
Barbatii se conduc adesea dupa principiul "Fara sentimente! Doar placere pura!". Uneori, noi nu ne opunem si suntem complice. Ne convine sau nu avem incotro? Iata care este realitatea.

Putem spune ca aventura este mai mult o tentantie decat un motiv de culpabilitate. Exista momente cand ne place sa fim alintate si sa ne simtim bine, fara a avea anumite obligatii sau a forma un cuplu. Dar asta ridica unele probleme.

Ca femei, ne aflam inca intr-o perioada de tranzitie. Desi conceptiile societatii au devenit mai ingaduitoare, iar femeile sunt independente si isi asuma sexualitatea, mitul printului cuceritor este inca prezent in mintea noastra. Prin urmare, el nu este compatibil cu o aventura, ci cu un adevarat ritual de cucerire si o poveste in care traim in cuplu pana "la adanci batraneti".  

Conceptia celorlalti este inca importanta


Un barbat care este in gratiile doamnelor se poate considera un Don Juan cuceritor, in timp ce o femeie care traieste aceeasi experienta are parte de insulte de la cei din anturajul sau. Desi nu este corect, o femeie cu conceptii libere este rau vazuta. Este vorba de dispret sau de gelozie din partea celorlalte? In orice caz, nu esti in stare sa iti asumi acest statut si sa te lupti cu conceptiile societatii.

Sunt putine femei care nu sunt angajate intr-o relatie si au curajul sa se culce cu un barbat stiind ca dupa acea experienta nu va mai exista nimic legat de persoana respective. Dintre acestea, sunt si mai putine femeile care recunosc.

Asta pentru ca stiu ca societatea le condamna. Prefera sa se supuna unor reguli decat sa suporte priviri crucise sau barfe. Le este teama de imaginea pe care si-ar putea-o face in fata celorlalti. De fapt, este vorba de propria imagine vis a vis de noi insene. Cand iti asumi propriile dorinte, privirile si reprosurile celorlalti trec pe planul doi.

De ce le evitam


Din punct de vedere sexual exista multe diferente intre barbati si femei. Una dintre ele este aceea ca femeile se bazeaza mai mult pe sentimente, fiind mai sensibile la ambient si afectiv decat la actul sexual in sine. Plecand de aici, suntem mai putin predispuse la aventuri decat barbatii.

Un alt motiv care ne face sa dam inapoi, pe langa ochiul critic al societatii, este acela ca nu avem garantia placerii. Nu cunoastem partenerul respectiv si ne temem de un esec, astfel incat aventura noastra s-ar putea sa se transforme intr-o experienta neplacuta. Si daca nu exista placere, o relatie pur sexuala nu mai are niciun sens.

Teama de a ne indragosti


Chiar daca accepti o partida de amor fara complicatii, te poti indragosti. Asa se face ca aventura se termina cu suferinta. Asta pentru ca, din educatie, pui semnul egal intre sex si sentimente.

Totul depinde de personalitatea fiecareia. Unele femei chiar au probleme in a se atasa de un partener, in timp ce altele, desi cred ca nu vor decat sex, cauta in realitate afectiune si dragoste, chiar daca nu ar recunoaste-o niciodata.

Compromisul


Din dorinta de a avea o viata sexuala normala, chiar daca nu au un partener in adevaratul sens al cuvantului, unele dintre noi accepta un compromis: un partener exclusiv sexual. O fac pentru a evita deceptiile si goana dupa aventuri. Cei doi se simt bine in dormitor, sunt complici si nici unul nu vrea o relatie serioasa cu responsabilitati.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • erika pe 7 Oct 2008, 15:46
    tentatia

    Si,,,ce daca am gusta si noi,,macar cateodata din fructul interzis, ar fi tare gustos :)nu credeti?,,voi fetelor care va dati aici mai mari fidele cred de fapt,,ca nu stiti ce inseamna,,a fi admirata de un barbat,sau faceti parte din acele invidioase care atunci cand vedeti o fata mai frumoasa decat voi deja o catalogati c...va.Pana la urma toti suntem o apa si un pamant femeile ca si barbatii inseala la fel de mult NUMAI CA NOI O ASCUNDEM MAI BINE

    0
    0

  • dona pe 1 Sep 2008, 05:51
    pentru danette

    Chiar nu stiu ce poate face un caine sau mai multi.

    0
    0

  • Danette pe 31 Aug 2008, 02:24
    Barbatii

    Barbatii, acesti copii mari, majoritatea au, ca si masculii din regnul animal, dorinta de a cuceri orice femela. Se nasc asa si chiar daca trasatura nu este vizibila in tinerete, cand se apropie andropauza cuceritorul din ei se reazavrateste, orgoliul de mascul sufera si ...o iau razna. Cand o femeie o ia razna, are o problema pentru ca rolul ei hotarat de Divinitate este sa fie monogama, cinstita, sa creasca copii.Cand mai si strica relatia, casa altei femei e si mai grav.Era un articol despre dragoste si animale de companie. Evele care accepta o relatie fara substanta si sufera cand sunt blamate , ar trebui sa aiba macar o data curiozitatea sa vada ce poate face un caine, sau mai multi daca femela nu ridica coada. Coada jos = femeie nu femela.

    0
    0

  • Laura pe 21 Aug 2008, 13:34
    ......

    Mda.....Ideea e ca nimeni nu stie ,sau in orice caz f. putini ce implicatii la nivel energetic exista cand iti risipesti energia sexuala prin diverse paturi....Te trezesti in timp cu cine stie ce boala incurabila si nu stii de ce...Zici ca te-a ''batut'' Cel De Sus....Ce ironie!! Noi suntem responsabili de boli noroc, sanatate .......Actiunile noastre....Asa ca, incurajarea acestui aspect , de-a face sex cu oricine si oricand este una dintre cele mai grave greseli asupra propriei persoane..Dar asta se ignora total...Vai de voi , stimati barbati.....si femei care va risipiti ca ''prostii''....

    0
    0

  • becky pe 20 Aug 2008, 15:39
    totul depinde de noi

    barbatii zic contrariul unele femei chiar sunt facute pt aventuri pt ca si ei sunt aventurieri ... depinde de cum esti crescut si cum vrei sa iti traiesti viata! si atat barbatii cat si femeile pot fi curve sau curvari nu exista exceptii. alegeti voi cum vreti sa fiti catalogati !

    0
    0

  • melenqa pe 20 Aug 2008, 12:26
    interesant

    Viata este complexa. Nu e numai alb si negru. Da te poti bucura de o relatie interzisa si blamata, dar exista si dezavantaje. Primesti bucurie dar si suferinte. Si totusi nimeni nu este ca prietenul tau, din fericire.

    0
    0

  • gloria pe 19 Aug 2008, 22:46
    wrong

    doar pentru ca nu exista cuvantul "curv" in dictionar nu inseamna ca barbatii fac ceva ce nu trebuie blamat de societate aunci cand, iertati-ma, curvesc.. cine curveste e curv/a :)) si faza cu sexul fara implicatii, fara consecinte: BULLSHIT. nimic din ceea ce traieste si face un om nu ramane fara consecinte pe plan psihologic cel putin. nu are cum sa nu te afecteze un astfel de comportament. o fi gura lumii rea de multe ori, dar uneori chiar graieste adevarul!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod