Dacă mă iubește, mă va căuta el

"Dacă mă iubește, mă va căuta ea, se gândea el. Dacă mă iubește, mă va căuta el, se gândea ea. Sfârșit."
Zilele astea am avut ceva dezbateri pe subiectul "Cum sunt începuturile de relații". Ele spuneau că nu e plăcut, ei spuneau că sunt sinceri de la bun început. Adevărul e undeva la mijloc.
Sunt femeie și recunosc. Gândim mult. Și la început și mai târziu. Și adevărul este că multe dintre noi și poate chiar și eu, avem nevoie de un soi de confirmări. Un fel de "Iubita mea, o să fie bine" sau un fel de "Ai încredere în mine, nu sunt ca alții". Că o fi din cauza unui bagaj emoțional, frustrări sau temeri, nici nu mai contează, însă se îmtâmplă, iar asta consumă.
Ne consumă atât de tare și atât de devreme, încât o să ne ajungă sufletele ca niște stafide zbârcite înainte de vreme.
 

Cu orgoliu nu ții o relație. Punct.


 
Eu nu știu dacă există un dușman mai mare decât orgoliul pentru orice fel de relație. Corect este să joci cu cărțile pe față. Corect este să fii tu însuți, fără măști, fără abțineri.
 
Ești geloasă? Spune-i! Spune-i verde în față "Prietene, sunt geloasă, fir-ar ea de treabă!", dar nu te transforma într-o isterică sau în vreo Maria Magdalena făcând o dramă din ceva ce nu ar trebui să fie. 
 
Vrei să-i spui că-l iubești? Spune-i! Spune-i fără să te mai gândești că devii vulnerabilă.
Spune-i când ți-e dor de el fără să te mai gândești că te transformi în plastilina lui.
 
Nu îți e bine cu el? Spune-i și asta. Decent este să-i spui înainte și să te gândești dacă e loc să reparați sau nu. Nu-l înșela cu gândul că ți-e mai bine. În fond, te cam înșeli pe tine însuți.
 
În iubire nu există condiții. Nu în aia adevărată, în care nu se rezumă totul la o monedă de schimb. Nu există dau ca să iau și nici iau și apoi dau. Când iubești oferi și îți asumi fiecare alegere. De fapt, când iubești nu te mai gândești la toate detaliile astea.
Când iubești totul devine natural, altfel, scuzați-mă, dar nu se mai numește așa. 
Așa că nu mai aștepta să te sune. Nu mai aștepta ca să vorbești și nu mai pune condiții. Ți-e bine sau nu. Îți face bine sau nu. Atât.
 
În iubire nu alegi doar ca să te validezi pe tine. Sunt oameni care cred că iubesc pentru că celălalt le oferă ceea ce le lipsește, fie că vorbim despre o stare emoțională, fie despre lucruri materiale. E greșit. E greșit să fii atras de cineva atât de diferit de tine. Nu te va înțelege, nu-l vei înțelege. Un om care iubește libertatea nu va putea fi niciodată înțeles de cineva care iubește liniștea sau intimitatea.
Un om plin de energie nu va înțelege niciodată pe cineva posac și nici invers, de altfel. Așa că mai bine cunoaște-te și alege-ți oglinda. Să fie persoana aceea care îți știe înțelege deja vulnerabilitățile.

Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod