Cum se mentine o relatie la distanta

De cele mai multe ori, relatiile la distanta sunt cel mai greu de suportat, de catre ambii parteneri, si nu toate au parte de un final fericit. Indiferent de cat de greu...
De cele mai multe ori, relatiile la distanta sunt cel mai greu de suportat, de catre ambii parteneri, si nu toate au parte de un final fericit. Indiferent de cat de greu ni se par de intretinut, relatiile la distanta exista. Multe dintre noi, fie au experimentat, fie traiesc astfel de relatii.

Indiferent de nivelul la care se face, comunicarea dintre cei doi parteneri nu are loc asa cum ar trebui sa se intample in mod normal. Care sunt motivele pentru care relatiile la distanta nu dureaza? Cum ar trebui sa ne comportam ca totul sa decurga normal? De ce multe dintre ele nu se contretizeaza? Iata doar cateva dintre intrebarile pe care majoritatea dintre noi le punem atunci cand suntem implicate intr-o astfel de relatie.


Majoritatea relatiilor la distanta incep pe internet. Frumusetea acestui inceput este ca ai posibilitatea sa fii deschis si sa ii spui celuilalt tot ce ai pe suflet. Urmeaza schimbul de poze, impartasirea de idei, pasiuni, primele certuri, etc. Ce va desparte, insa, sa va cunoasteti si mai bine este distanta, care de cele mai multe ori este de mii  kilometri.

Relatiile la distanta se pot termina si foarte brusc, in momentul in care descoperi ca la celalalt capat nu se afla persoana de care tu ai nevoie. Ca relatia sa dureze, trebuie sa existe un interes comun, atractia psihica nefiind  intotdeauna suficienta.


Iata cativa pasi de care trebuie sa tii cont in cazul in care esti implicata intr-o astfel de relatie:

  • Lasa deoparte pesimismul - daca esti la inceputul unei astfel de relatii, trebuie sa iti oferi o sansa. Luminita de la capatul tunelului exista si trebuie sa crezi in ea.

  • Incearcati sa va faceti planuri de viitor. Majoriatea relatiilor la distanta nu dureaza pentru niciunul dintre parteneri nu are curajul sa faca planuri. Evident, acest lucru inseamana si sacrificii. Dar exista oare relatie fara sacrificii?

  • Fii sincera cu tine si gandeste-te, inca de la primele discutii, daca chiar asta iti doresti cu adevarat.
    Poti mentine o relatie la distanta sau crezi ca nu vei avea decat de suferit si nu merita? Cu cat trece timpul, cu atat te vei atasa mai mult si exista mai multe sanse ca tu sa suferi.

  • Incercati sa comunicati in fiecare zi si cat mai des. In conditiile in care nu va vedeti, este foarte important ca intre voi sa se realizeze acea legatura emotionala. Conversatiile nu trebuie sa fie foarte lungi, ci atat cat sa stiti unul de celalalt. Daca ai nevoie de un sfat, nu ezita sa il ceri.

  • Desi unii spun ca sunt demodate, scrisorile de dragoste inca se mai poarta.
    Odata cu ele ii poti trimite si un cadou sau ceva ce stii ca i-ar face placere sa primeasca.

 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 8 Dec 2012, 01:31
    pentru ionut

    ionut esti un mare dobitoc!!!trezeste`te la realitate,te uiti prea mult la iubiri secrete si ai ajun sa iti dai filme :))))

    0
    0

  • ionut pe 10 Sep 2012, 15:12
    povestea mea e un cosmar

    iubita,mea a fost bolnava de un sindrom. eu inainte so cunosc am avut o iubita dar ea nu ma iubea era doar pentru bani mei,cu mine si eu cu fosta mea iubita cum vam mai spus pentru bani ma mintit cai insarcinata,doar sa ma eie de sot, si in ziua aia mam dus la manastire ca trebuiam sa aranjes orele la biserika cu mireasa, si acolo mam intalnit cu iubirea vieti mele, si ea ma refuza ca mia zis asa: ai un copil esti un tata,dar eu aveam ceva de banuit ca nui insarcinata mireasa, a 2 am facut nunta trebuia sa ne zikm consimtamantul si nea strikat nunta iubirea mea in fata lui tatal meu lam pacalit ca iam zis ca... o sa dau afaradin casa pe calugarita pe iubita mea am dato affara pe calugarita si am avut cheile de la casa de la mine si iam inchis pe restul famiiei mele in casa si eu cu iubita mea am mers la un hotel.. si tatal meu a dato afara pe mireasa si in ziua de azi sunt cu fosta calugarita...!!¬"

    0
    2

  • alexandra pe 3 Mar 2012, 14:44
    am o relatie prea frumoasa k sa fie adevarata cand suntem unul laga altul

    Buna . am o raltie de 6 luni cu un baiat minunat ,vaem o relatie foarte frumoasa atunci cand suntem impreuna . el este din buc si eu din cl distanta dintre noi nu este mare dar intalnirile sunt mai rare gen o data la o sapt sau la 2 sapt ,cand ne intalnim stam impreuna 2-3 zile zi si noapte . Cu toate ca ne potrivim si ne completam avem mici discutii cand nu sunt impreuna ,vorbim zilnic la telefon dar nu este de ajuns . Asa ca am hotatrat sa ne mutam impreuna pt a avea acea relatie pe care oricine si-o doreste . tine m foarte mult unul la celalat dar totusi nu este de ajuns . intradevar distanta te desparte ! :(:(

    4
    1

  • flor pe 8 Dec 2011, 22:23
    si eu sunt intro relatie de 6 ani

    Traiesc o relatie frumoasa de 6 ani dar de 2 ani iubitul meu e navigator si acasa este 2 max 4 luni pe an. de exemplu anu asta a fost acasa 2 luni in mai-iunie si iar a plecat si vine in luna februarie 2012. vb prin smsuri destul de des ptr k in unele zone nu prinde semnal,dar ma simt ff singura si mie ff greu , il iubesc prea mult ca sa ma gandesc la despartire,sarbatorile le facem prin mesenger de 2 ani.intre noi increderea e pe primul loc si gandul ca timpul trece repede daca ni-l umplem si k nu mai e mult si vine acasa.oricum e greu dar te obisnuiesti

    1
    0

  • flor pe 8 Dec 2011, 22:23
    si eu sunt intro relatie de 6 ani

    Traiesc o relatie frumoasa de 6 ani dar de 2 ani iubitul meu e navigator si acasa este 2 max 4 luni pe an. de exemplu anu asta a fost acasa 2 luni in mai-iunie si iar a plecat si vine in luna februarie 2012. vb prin smsuri destul de des ptr k in unele zone nu prinde semnal,dar ma simt ff singura si mie ff greu , il iubesc prea mult ca sa ma gandesc la despartire,sarbatorile le facem prin mesenger de 2 ani.intre noi increderea e pe primul loc si gandul ca timpul trece repede daca ni-l umplem si k nu mai e mult si vine acasa.oricum e greu dar te obisnuiesti

    3
    0

  • dana pe 1 Sep 2011, 04:47
    Laura

    Buna Laura :) am citit "povestea" ta ...pot spune ca si eu am fost in locul tau...gen...la inceputul verii ne-am cunoscut cand am venit de la mare (eu fiind din bv, el din bucuresti si ne-am cunoscut printr-un prieten comun) .am fost impreuna un weekend...si apoi am plecat in bv pentru ca eu incepeam munca ( vroiam sa lucrez toata vara )iar el lucra in bucuresti. am discutat cu el ...si am ajuns la concluzia ca mai bine am ramane prieteni ...pentru ca este greu sa menti o relatie la distanta...zis si facut...am inceput munca ...si incercam sa nu ma gandesc la el... sa il evit...dar vorbeam zilnic ca "prieteni" ,crede-ma era foarte aiurea...atat eu cat si el ne comportam ca si cand totul ar fi fost ok...dar nu era...asa ca am decis sa il sun si sa ii spun ce simt...ori nu mai vorbeam o perioada...pana uitam ce a fost intre noi...ori incercam o relatie...am decis impreuna sa incercam o relatie :) ...am facut foarte multe chestii impreuna vara asta...am fost la munte...la mare...am stat prin bucuresti...a venit la mine...mi-a cunoscut familia...si se pare ca ne intelegem foarte bine :Pbineinteles ca eu mi-am dat demisia :)) (era ceva de sezon ca sa imi ocup timpul liber din vacanta si sa nu stau prea mult timp degeaba) intr-adevar este greu ...uneori imi lipseste foarte mult chiar daca ne-am vazut cu 2-3 zile in urma...dar cu timpul m-am obisnuit :) ...este un angajament pe care l-am luat impreuna... si impreuna trecem peste ...se pare ca nu am avut nimic de pierdut...bine la noi este situatia putin diferita pentru ca eu anul viitor am sa ma duc acolo la facultate ...si parca merita asteptarea...oricum eu zic sa incerci...cum eu nu am avut nimic de pierdut nici tu nu vei avea...poate chiar iti va parea rau ca nu ai incercat macar...dar iti dau un sfat : daca vrei sa fi cu el doar pentru ca va potriviti...eu zic sa te gandesti de 2 ori inainte...sper ca nu este doar atractie sexuala :) take care !

    3
    0

  • Flavia pe 25 Aug 2011, 15:12
    Oare va fi ceva?

    Buna! Ma numesc Laura si as dori sa aflu si parerea voastra. Am cunoscut un baiat la mare (23 de ani, super frumos si destept, nu bea, nu fumeaza si nu e pocait) cu care m-am cuplat si am stat timp de 4 zile. Totul a fost super. Am facut dragoste in mare, la el la vila si la mine si a fost minunat. Imi place foarte mult de el. Eu am tot 23 de ani dar suntem din orase diferite, eu Timisoara si el Slatina. In ultima zi pe care am petrecut-o impreuna i-am facut o invitatie la mine la TM si totul a ramas k. Dupa ce el a plecat eu am mai stat cu parintii mei (care erau si ei la mare) inca 3 zile. In cea de-a treia zi mi-a facut oferta de a ma opri la el la Slatina in drumul spre casa, intrucat eram cu masina. Normal ca m-am entuziasmat si impacientat in acelasi timp. I-am convins pe ai mei sa ma lase la el si asa am petrecut alte 3 zile impreuna. I-a cunoscut pe ai mei si a fost f k cu ei. Dupa 3 zile m-am intors acasa la TM cu un mic regret ca ne-am despartit. Acelasi lucru l-am simtit si din partea lui, poate nu atat de evident intrucat am impresia ca nu vrea sa imi dau seama excat de ceea ce simte sau gandeste. Am continuat sa vb la tel si pe mes si dupa nici o saptamana seara la ora 12 imi spune ca s-a hotarat si ca vine la TM. Extazul a fost maxim. A venit la mine si am petrecut alte 3 zile singuri dar si in compania alor mei. La el la Slatina i-am cunoscut sora si alte cateva rude intrucat parintii lucreaza in strainatate. Aceste zile la mine au fost din nou grozave. Ne-am simtit bine la maxim.Faza e ca acum a plecat si cred ca ii duc dorul. Nu doresc sa ma atasez dar am impresia ca ne potrivim mult prea bine. Eu lucrez in Tm si el se va angaja acum la el in oras. Oare putem avea o relatie la distanta? Cum sa fac sa nu ma atasez prea mult de el? Orice sugestie ar fi grozava:)

    2
    0

  • Alex pe 28 Sep 2010, 16:23
    Exista !!!

    ei bine toti aveti dreptate dar depinde de kat d mult v-ati legat sufleteste unul de altul dak nu s-a int asta nu prea ar fi sanse ... eu sunt genu ,... imposibilul nu exista !!! ci doar dak ai rabdare cu siguranta vei invinge distanta !! asa ka fiti optimisti si riscati totul orice ar fi !!! deoarece persoana poate nu va realiza pe moment cat d mult il iubesti dar dak nu risti ... nu invingi :P asa ka , kapul sus ... iubitha te iubesccc ... stii bine .... si mie dor d tine :*

    1
    1

  • manu pe 24 Apr 2010, 21:45
    relatiile la distanta

    eu am stat cu un baiat 2 ani jumatate ,ne desparteau 200 de km,ne-am intalnit la o ruda de a mea cand am fost in vizita,si am ramas prieteni,am hotarat sa continuam relatia la distanta,dupa 2 luni m-a mintit ca pleaca din tara de tot pt multi ani si ca v-a mai vb cu mn de acolo cand poate,de fapt m-a mintit,nu a plecat nicaieri...aproape de Craciun m-a cautat,asta pt ca stia ca am sa vin acolo unde locuia el...si asa a durat 2 ani jum,vorbeam la telefon numai seara ,nu prea rasp la tel cand il sunam eu dar cand suna el eu trebuia sa rasp pt ca daca nu raspundeam el credea ca eu il insel sigur,ceea ce nu i-am dat niciodata de inteles ca as renunta la el sau sa il insel si nu l-am inselat niciodata...am plecat in vacanta vro 2 luni si el si-a facut pe altcineva,dupa ce m-am intors in tara m-a cautat sa ne impacam si l-am iertat si el iarasi a calcat stramb...el mi-a spus ca nu sunt singura fata de pe pamant ...si m-a durut rau cuvintele lui,inca il iubesc si ma gandesc la el...dar am aflat de la un preietn comun ca are pe altcineva.Am hotarat sa nu ii mai raspund la niciun mesaj de impacare,si sa-l uit!Dupa relatia cu el nu am mai putut avea alta serioasa...

    1
    2

  • dana_shatena pe 15 Oct 2009, 19:33
    relatiile la distanta cer mult sacrificiu

    si eu sunt intro astfel de situatie ,sunt cu un baiat de 2 ani si jumate si akum de vreo 3 sapt a plecat in cj la scoala de politie pt asi face un viitor mai bun trebuie sa recunosc ca sunt foarte geloasa si posesiva dar relatia rezista inca vreau un raspuns de la voi ce ziceti va dura relatia mea?akolo trebuie sa stea 2 ani si dupa se va intoarce akasa ne vedem doar in weekend in rest.......sunt foarte dezorientata din cauza lipsei de neincredere

    1
    1

  • corina pe 13 Oct 2009, 10:23
    relatiile la distant merg desii sunt extrem de grele

    l-am cunoscut acum cateva luni pe internet....si ne-am indragostit,el este in Danemarca iar eu sunt in Romania ....desii ne este foarte greu si el vine acasa odata la doua luni ne iubim foarte mult

    1
    1

  • diablo1987 pe 12 Sep 2009, 15:16
    nu cred in relatie la distanta cu toate ca am si eu una de asa gen

    aha,am citit tot ce ati scris si tot nu pot intelege-de unde sa stii ca acolo nu e cu alcineva?ca doar nu o/il vezi des?asta pe mine cel mai tare ma framinta

    3
    1

  • stefania pe 11 Mai 2009, 00:51
    se poate!

    Eu una am o relatie de 4 ani , si inca mergem inainte inca pentru un an ,pentru ca apoi sa ne atingem scopul de a fi impreuna si sa ne petrecem viata alaturi unul de altul. O relatie la distanta necesita incredere multa, rabdare cat cuprinde,respect unul fata de celalalt! Este greu ..foarte greu ,dar nu imposibil ..noi de fel amandoi suntem gelosi si posesivi ..si cu toate astea mergem inainte!!!!!!! bafta tuturor ..si aveti incredere ..nu e adevarat ca ochii care nu se vad se uita ..din contra astfel de relatii sunt mult mai intense si mai frumoase..!!!!!

    2
    2

  • ana pe 9 Aug 2008, 00:06
    ...

    si eu traiesc o relatie la distanta. eu sunt in Romania, el in alta parte!!! ochii care nu se vad... nu se uita!!!

    4
    1

  • ana pe 2 Iul 2008, 02:18
    si eu traiesc o relatie la distanta

    eu traiesc in strainatate de 2 ani si am relatie stabila de 3 ani,prietenul este in romania si eu sunt in danemarca,dar tot ce pot spune ca realtia noastra merge super,ne casatorim anul viitor,avem incredere unu in celalalt,si cel mai important nu ne-am inselat in 2 ani de zile.ma duc acasa in concediu cam 1 la 4 luni,dar e super bine totul intre noi.normal ca avem nevoie de o imbratisare ca toata lumea dar cand ne intalnim avem parte de toata dragostea din lume

    4
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod