Cum să scapi de depresie dacă ai fost părăsită de Sărbători. 6 sfaturi!

Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă tensionată în multe relaţii, insă despărţirea nu este cea mai neplăcută experienţă prin care poţi trece. Dacă simți că ești copleşită de tristeţe şi nu mai ai chef de nimic, încearcă cele mai simple metode care te ajută să scapi de depresie dacă ai fost părăsită de Sărbători.
Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă tensionată în multe relaţii, insă despărţirea nu este cea mai neplăcută experienţă prin care poţi trece. Dacă simți că ești copleşită de tristeţe şi nu mai ai chef de nimic, încearcă cele mai simple metode care te ajută să scapi de depresie dacă ai fost părăsită de Sărbători.

Ce poate fi mai rău decât o despărțire de Sărbători? Cele mai multe femei nu ar vrea să petreacă Sărbătorile de iarnă cu un partener hotărât deja să le dea papucii imediat după Revelion.

Vezi partea pozitivă: ai scăpat de un bărbat care nu te merită

Încearcă să te concentrezi asupra părților pozitive: fie ai scăpat de un bărbat care nu te merită, fie relația avea alte probleme dacă s-a sfârșit tocmai în aceste momente.

Chiar dacă simți că relația s-a destrămat din vina ta, acceptă lecția pe care ai primit-o și privește înainte, la noul an, când vei avea șansa să încerci din nou o relație, cu mai multă experiență și înțelepciune.

Nu îți nega complet tristețea

O greșeală importantă pe care o poți comite este să încerci să compensezi tristețea despărțirii prin excese, să o negi ori să o ascunzi complet.
Dacă nu dai piept cu sentimentele negative, riști ca acestea să se transforme într-o adevărată depresie cronică, care se instalează treptat și de care vei scăpa cu greu.

Discută cu cei mai apropiați prieteni despre ce s-a întâmplat și acceptă cuvintele lor de consolare, care te pot ajuta să depășești mai ușor această perioadă.

Petrece timp cu prietenii și rudele

Chiar dacă simți că vrei să fii singură, nu te izola pentru mai mult de două zile și nu sta în pijama de dimineață până seara.

Sărbătorile sunt un moment bun în care prietenii și apropiații te pot include în planurile lor, atâta vreme cât vrei acest lucru. Dacă ai acceptat invitații, încearcă să fii un musafir bun și nu discuta prea mult despre situația ta și cât de nefericită ești pentru că ai fost părăsită de Sărbători.

Pleacă departe de casă

Dacă nu este prea târziu pentru o excursie alături de apropiați, pleacă departe de casă, mai ales dacă ai locuit împreună cu iubitul și el s-a mutat deja.

Câteva zile la munte sau chiar în casa unor rude din altă localitate pot fi o schimbare de decor necesară, care te ajută să scapi de depresie.

Ajută-i pe cei mai puțin norocoși

Unul dintre cele mai simple lucruri care te pot face să te simți mai bine este să-i ajuți pe cei mai puțin norocoși ca tine în perioada Sărbătorilor.

Poți să-ți deschizi portofelul, dar cel mai important este să-ți deschizi inima prin voluntariat pentru una dintre organizațiile caritabile care încearcă să ofere Sărbători Fericite orfanilor sau bătrânilor dintr-un cămin.

Fă mișcare

Dincolo de ce poți face mental pentru a scăpa de depresie, cea mai simplă soluție ține de corp, nu de minte.
Nu amâna începerea unui regim de viață mai activ până după Revelion, începe chiar acum!

Un abonament la sală poate fi cel mai bun cadou pe care ți-l faci singură dacă ai fost părăsită de Sărbători. Mișcarea și sportul stimulează producția de endorfine, iar astfel creierul va fi mai puțin predispus perioadelor lungi de tristețe sau depresie.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 8 Ian 2013, 20:07
    ana

    miki incearca sa gasesti puterea sa treci peste...te distrugi psihic si fizic pt o persoana care nu te.a meritat...stai in preajma celor dragi ,suna-ti prietenele si distreaza.te...ai doar o viata.Eu sunt in aceeasi situatie,dar nu ma ajuta cu nimic sa imi plang singura de mila.Ai doar o viata.nu o irosi pt unul ca el.Succes:*

    1
    0

  • miki pe 6 Ian 2013, 21:21
    miki

    ai mare dreptate abis, eu sunt in situatia asta si mi este extrem de greu sa depasesc situatia. am slabit 9 kg de la craciun pana azi 6 ianuarie, si nu am iesit din casa de atunci.

    0
    0

  • abis pe 6 Ian 2013, 18:55
    .

    usor de spus, dar greu de trecut...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod