Cum poti evita despartirea de partener?

De o perioada buna de timp, lucrurile nu mai merg bine intre tine si partenerul de viata. Va certati des, stati foarte putin impreuna, din cauza serviciului sau a altor...
De o perioada buna de timp, lucrurile nu mai merg bine intre tine si partenerul de viata. Va certati des, stati foarte putin impreuna, din cauza serviciului sau a altor obligatii, sunteti stresati si parca certurile izbucnesc din orice. Relatia s-a racit si tinzi sa crezi tot mai mult ca despartirea de care te temi atat de mult devine iminenta... Afla insa ce poti face pentru ca acest lucru sa nu se intample, iar relatia voastra sa isi revina la normalul dorit...

Daca simti ca ceva este in neregula in cuplu, in primul rand trebuie sa analizezi situatia si sa vezi ce anume se intampla. Incearca sa te gandesti rational si logic la povestea de dragoste pe care o traiesti, compromisurile pe care le face fiecare dintre voi si la felul in care va simtiti in propria piele, in aceasta relatie.

Din moment ce incepi sa te gandesti ca ruptura dintre voi se poate produce oricand, exista si unele motive pentru acest lucru si, mai mult decat sigur, te gandesti la unele anume. Nu uita nici unul dintre aspectele care, foarte posibil, au dus la situatia tensionata din prezent. Tocmai de aceea este indicat si necesar sa analizezi relatia din toate punctele de vedere.

Semnalele celor din jur sunt intotdeauna bine venite si ne pot da o idee despre felul in care cuplul nostru este privit din exterior, in cercul de cunostinte si prieteni. Poate ca este cazul sa asculti mai bine ceea ce ti se spune si sa nu mai ignori afirmatiile aparent intamplatoare.

Spre exemplu, daca partenerul isi petrece foarte mult timp la serviciu, acasa la rude sau impreuna cu cei mai buni prieteni, poate ca este normal ca cei apropiati tie sa iti spuna: "Este in regula sa te lase singura asa des?".

Astfel, cei din jur simt ca timpul petrecut in afara relatiei inseamna mai mult decat relaxare si nevoia de a sta cu cei dragi, ci mai degraba o fuga de probleme. Intreaba-te daca nu cumva partenerul tau fuge de prea mult timp si daca nu este cazul sa il invoci la o discutie deschisa, serioasa si sincera, inainte ca despartirea sa se produca.

In cazul in care cel mai mult te nemultumeste faptul ca isi petrece seri dupa seri in compania prietenilor, separat de tine, in timp ce tu il astepti acasa, nerabdatoare sa mancati impreuna sau sa iesiti in oras, acest lucru trebuie discutat cat mai curand.

Foloseste-te de exemple pe parcursul discutiei, pentru a-l face sa inteleaga ce te deranjeaza exact si ce anume s-a intamplat ultima oara cand v-ati certat pe acelasi subiect.

Chiar daca presupui ca stii care este problema, discuta cu iubitul tau, deoarece este foarte posibil sa descoperi ca este vorba despre ceva complet diferit. Este pacat sa dati cu piciorul la ani buni de relatie dintr-un lucru imaginat sau care ar putea fi "negociat" de ambii parteneri.

Calea cea mai buna spre rezolvarea problemelor este intotdeauna comunicarea. Poate ai toate motivele sa te superi ca partenerul tau lipseste des de langa tine, insa incearca sa asculti mai intai punctul lui de vedere si sa intelegi lucrurile care il motiveaza sa procedeze astfel.

In plus, faptul ca esti dispusa sa purtati o discutie "cu cartile pe fata" arata ca iti pasa suficient de mult de voi, ca si cuplu, incat sa iti doresti sa rezolvi orice problema va impiedica sa va dezvoltati armonios impreuna. Intreaba-ti partenerul daca exista unele lucruri care il deranjeaza sau daca unele dintre actiunile tale nu ii plac, contravin felului sau de a fi si il determina sa se comporte astfel.

In primul rand, incearca sa rezolvi conflictul din interior, din cadrul cuplului, acolo, unde, de fapt, s-a si generat. De asemenea, asigura-te ca discutia voastra este una lejera, fara reprosuri si acuze, astfel incat partenerul tau sa se simta confortabil in propria piele. Spune-i ca, orice s-ar discuta, nu te vei supara si vei incerca sa iti pastrezi calmul. Pentru ca ai promis, fa tot posibilul sa te tii de cuvant...

Daca discutia nu se deruleaza asa cum ti-ai fi dorit, iar partenerul iti spune ca nu apreciaza felul in care abordezi subiectul si cum ii vorbesti, nu intra in defensiva si nu il bombarda cu reprosuri - in nici un caz acest lucru nu te va ajuta sa rezolvi problema...

Adreseaza-i intrebari cum ar fi: "Ce te deranjeaza, mai exact?", "Ce anume te face sa te simti astfel?" etc. Intreaba ce poti face pentru a imbunatati situatia si ce anume simte partenerul atunci cand aude anumite lucruri din partea ta. A-l intelege mai bine pe cel de langa tine reprezinta solutia pentru evitarea despartirii si o sansa in plus data unei relatii pe care nu vrei sa o pierzi...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod