Cum iti prezinti partenerul in fata familiei?

In preajma sarbatorilor de iarna, exista intotdeauna un focus asupra familiei. Ce se intampla insa daca tocmai de Craciun sau de Anul Nou decizi ca este momentul potrivit...
In preajma sarbatorilor de iarna, exista intotdeauna un focus asupra familiei. Ce se intampla insa daca tocmai de Craciun sau de Anul Nou decizi ca este momentul potrivit pentru a-l prezenta pe acel barbat special din viata ta intregii familii? Este un moment delicat, care trebuie gestionat ca atare si, cu cateva idei simple, puteti trece peste acest pas foarte usor. Iata cinci sfaturi care il vor ajuta pe partenerul tau sa traisca o experienta placuta in sanul familiei tale.

Pregatirea lui...


Ai in familie un unchi care obisnuieste sa te puna in ipostaze jenante, o matusa habotnica sau un var caruia ii place sa bea mai mult decat altora la reuniunile de familie?... Avertizeaza-l pe iubitul tau de posibila aparitie a unor momente stanjenitoare, pentru a sti cum sa reactioneze atunci cand intra pe usa casei voastre. Nu este placut pentru nimeni sa se trezeasca, fara avertisment, in fata unor obiceiuri care il pot pune la zid...

Pregatirea familiei...

Nu iti surprinde familia, pe ultima suta de metri, cu sosirea iubitului tau la masa de Craciun sau la petrecerea de Anul Nou. Suna-i dinainte si pune-i la curent, pe scurt, cu natura relatiei voastre. Raspunde-le la intrebarile de baza (de genul, cand v-ati cunoscut si cat de serioasa este relatia voastra), tocmai pentru a evita "interogatoriul" inevitabil la care mama si tatal tau va vor supune atunci cand veti fi impreuna, sub ochii lor... Cu siguranta ca nu se vor abtine sa afle mai multe lucruri, dar este preferabil sa stie cate ceva despre voi, din timp, care sa le mai taie din "elan". In acest fel, prezentarea lui familiei nu va fi traumatizanta pentru iubitul tau.

Puneti-va la punct "povestea"

Cu totii avem obiceiul de a le spune parintilor nostri variante "usor" diferite fata de adevar atunci cand vine vorba despre legaturile si relatiile noastre romantice si amoroase... Oricare ar fi motivele pentru care nu doresti sa faci cunoscut "adevarul adevarat", asigura-te ca atat tu, cat si partenerul tau stiti exact ceea ce familia ta ar putea sau nu sa stie despre ce se intampla intre voi.

Privire din culise...

De asemenea, "aprovizioneaza-l" pe partenerul tau cu fapte amuzante sau intamplari haioase despre familia ta sau cu lucruri interesante care li s-au intamplat diversilor membri ai familiei tale. Il va ajuta sa ii cunoasca mai bine, sa stie de unde ii "apuca" si ii va oferi material "conversational" la masa. In plus, la astfel de reuniuni de familie, adesea se obisnuieste sa se povesteasca la nesfarsit pataniile celebre, intrate in analele familiei. Lui ii va fi mai usor sa stie despre ce anume se vorbeste si de ce toti ceilalti rad la pronuntarea unui singur nume sau cuvant, iar tu vei fi scutita de corvoada "traducerii" permanente.

Povesteste-i obiceiurile familiei tale

Fiecare familie este diferita. Nu este vorba doar despre diferentele religioase, dar familii de acelasi rit religios pot avea obiceiuri diferite. Povesteste-i din timp partenerului tau care sunt traditiile specifice familiei tale. Acest lucru va face ca momentele stanjenitoare sa fie evitate, iar iubitul tau nu va fi prins pe picior gresit.

"Inarmati" fiind cu aceste cinci sfaturi, puteti de acum sa stati linistiti si sa va pregatiti sarbatorile in familie. Bucurati-va de orice clipa si mai ales de faptul ca, de acum, persoana draga tie va deveni parte integranta a familiei tale. Este sezonul dragostei, nu? Impartasiti-va iubirea alaturi de toti cei dragi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod