Cum îți afectează mesajele scrise relația

Mesajele scrise într-o relație au farmecul lor. Dar ai idee dacă este important numărul acestora și cum poate influența frecvența acestora felul în care merge o relație?
Ai crede că atunci când tu și partenerul tău va trimiteți mesaje în mod regulat, relația voastră merge bine. La urma urmei, mesajele scrise nu demonstrează faptul că vă gândiți unul la altul pe întreaga perioadă a zilei?

Cu toate acestea, cercetările sugerează faptul că legătura dintre tipurile de mesaje și satisfacția dintr-o relație diferă de la gen la gen. Cu alte cuvinte, bărbații și femeile nu au aceeași perspectivă cu privire la frecvența mesajelor și fericirea din relație.

Cum diferă mesajele scrise la femei față de bărbați?


În unele privințe, bărbații și femeile folosesc mesajele de tip text în moduri similare. De exemplu, ambele sexe simt nevoia de a-și exprima afecțiunea prin mesaje, atunci când se simt legați de partenerii lor.
Cu toate acestea, există o diferență clară atunci când vine vorba de alte constatări. Pentru femei, există o corelație pozitivă între numărul de mesaje pe care le trimit zi de zi și gradul de stabilitate al relației lor.

Însă pentru bărbați, nu este aceeași experiență. Aceștia au raportat o corelație negativă între numărul de mesaje pe care le trimit și stabilitatea relației lor. În plus, s-a descoperit și o asociere negativă între numărul de mesaje pe care le trimite în medie un bărbat partenerei sale și satisfacția relației.
Studiile au scos în evidență și faptul că femeile folosesc mai des decât bărbații mesajele pentru a aborda conversații sensibile sau dificile. Dar persoanele care au făcut acest lucru pentru a rezolva conflictele existente sunt mai puțini fericite de relația lor.

Nu este nevoie să te oprești din a-i trimite mesaje partenerului tău, dar subiectele complicate ar trebui păstrate pentru a fi discutate față în față. Conversațiile din viața reală tind să rezulte în mai puține sentimente rănite, deoarece, atunci când dau mesaje, oamenii au mai mult timp să se gândească ce să răspundă.
Este aproape mai greu să te deconectezi de la discuție și să-ți restabilești calmul.

Atunci când îi trimiți un mesaj partenerului tău, încearcă să abordezi subiecte ușoare de conversație. Poți discuta despre evenimentele viitoare din viața voastră sau elementele pozitive ale relației. Folosește-ți telefonul pentru a-ți face partenerul să se simtă iubit și apreciat, nu pentru a te certa.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod