"Condimente" pentru relatia ta

Cu cat o relatie este mai veche, cu atat cei doi parteneri ajung sa se cunoasca mai bine si sa fie mai fericiti impreuna. Dar trecerea timpului are si dezavantaje: pasiunea...
Cu cat o relatie este mai veche, cu atat cei doi parteneri ajung sa se cunoasca mai bine si sa fie mai fericiti impreuna. Dar trecerea timpului are si dezavantaje: pasiunea si romantismul de la inceput dispar treptat. Afla ce poti face pentru ca monotonia sa nu se instaleze in relatia ta.

O imbratisare de 20 de secunde

Cand iti imbratisezi iubitul, cam cat dureaza strangerea in brate? Cateva secunde? Data viitoare, ramaneti imbratisati mai mult timp, in jur de 20 de secunde. Specialistii spun ca astfel creste nivelul de oxitocina, un hormon care va face fericiti.

Un dormitor "primitor"

Dormitorul este locul in care va petreceti adesea cele mai intime momente impreuna.
Dar pot aparea si piedici in calea romantismului, fara sa iti dai seama. Scapa de fotografiile de familie de pe noptiera. Sexologii si expertii in relatiile conjugale spun ca vederea unei fotografii cu copiii tai sau cu soacra reuseste sa iti reduca cheful de sex. De asemenea, gandeste-te sa renunti si la televizor, daca este plasat in dormitor.

Trimite o scrisoare de dragoste

Scrisorile de dragoste, scrise de mana, pot fi considerate invechite, dar asta nu inseamna ca trebuie sa apelezi intotdeauna la e-mail daca doresti sa-ti exprimi sentimentele in scris. Uneori este mai usor sa spui ceea ce doresti in scris, decat direct, iar o scrisoare romantica de dragoste poate fi si o amintire foarte placuta.

Spune-i exact ce iti doresti

Nu te poti supara pe sotul tau pentru ca nu iti face niciodata masaj...
din moment ce nu i-ai spus ca iti doresti asta. Barbatii nu fac multe lucruri de teama de a nu face ceva gresit, iar femeile au "pretentia" ca partenerii sa le citeasca gandurile. Simplifica totul spunandu-i persoanei iubite ce iti place si ce nu.

Fii imprevizibila

Relatiile pe termen lung se bazeaza pe incredere, dependenta de celalalt si lucrurile previzibile. Toate acestea sunt minunate pentru stabilitatea financiara sau cresterea copiilor, dar pentru viata sexuala... nu prea. Putin mister poate readuce pasiunea si romantismul de care va era dor. Numai daca ii spui partenerului tau sa se astepte la o "surpriza" dupa ce adorm copii, ii vei pune imaginatia pe jar.

Planifica o intalnire romantica

Roaga pe cineva sa aiba grija de copii pentru o seara.
Alegeti un restaurant sau un loc romantic, unde sa va petreceti seara. Este important sa petreceti putin timp departe de copii sau munca pentru a va putea relaxa.

Lasati certurile la usa dormitorului

Ceea ce se intampla in afara dormitorului afecteaza de cele mai multe ori ce se intampla in dormitor, spun specialistii. Daca aveti ceva neintelegeri, este cel mai bine sa le rezolvati inainte de a merge la culcare. Tot specialistii sugereaza sa "salvezi" o discutie care se indreapta catre o cearta, cu o gluma sau cu un sarut.

Rasfata-l

Afla ce isi doreste partenerul tau si fa-i pe plac. Intareste-i increderea in sine cu un compliment sau facand ceva special.
De exemplu, ii poti spune ca este sexy de fiecare data cand ai ocazia. Va stii ca inca il mai consideri atragator, la fel ca la inceputul relatiei voastre. Important este sa ii faci complimente cu sinceritate. Complimentele false fac mai mult rau decat bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod