Comunicarea intre cap si pelvis

Reteaua de comunicare din corpul uman este un subiect fascinant. Pentru o mai buna intelegere, trebuie sa aruncam o privire asupra inceputului: embrionul in...
Reteaua de comunicare din corpul uman este un subiect fascinant. Pentru o mai buna intelegere, trebuie sa aruncam o privire asupra inceputului: embrionul in pantece. Schita genetica a embrionului va determina modul in care acesta se va dezvolta fizic, la fel cum schita energetica guverneaza asupra dezvoltarii sale emotionale. Factorii din mediu receptati de fat sunt aceia care vor stabili aceasta schita energetica.

Experientele dinaintea nasterii

La inceputul vietii embrionului, momentul conceptiei programeaza experienta sexului in schita energetica. Daca momentul conceptiei este unul extatic, atunci embrionul va recepta celebrarea sexualitatii. Odata ce mama afla ca este insarcinata, modul in care va primi vestea este de asemenea, un factor ce afecteaza embrionul. Daca mama intampina noua fiinta cu bucurie, atunci copilul va putea sa treaca prin viata relaxat, deoarece stie ca este binevenit. Daca mama este terifiata sau ia in considerare un avort, copilul va purta dupa el sentimentul de a fi o povara, de a fi nedorit in viata.

Dupa trei sau patru saptamani in pantece, coloana si canalul vertebral s-au format, inima a inceput sa bata si alte sisteme ale corpului au inceput sa se dezvolte. Dupa o gestatie de opt saptamani, creierul se dezvolta, asa ca de acum inainte stimulul intelectual al mamei va influenta si fatul. Un caz concret: fatul recunoaste muzica pe care o asculta regulat. S-a demonstrat ca, daca o mama se uita regulat la un serial televizat, copilul ei va recunoaste coloana sonora a acestui serial dupa nastere si poate gasi in acea melodie calmul si linistea necesare. La 14 saptamani centrul inimii se deschide. Faptul de a fi binevenit si iubit va imprima fatului sentimentul ca viata inseamna dragoste, sentiment care-l va ajuta in relatiile viitoare.

Atitudinea mamei referitoare la nastere afecteaza puternic copilul. Daca mama este speriata de sarcina si nastere in sine, aceasta spaima este comunicata si copilului, transmitandu-i-se ca a face un pas in necunoscut este periculos. La nastere, daca mama este sedata, acest fapt va imprima copilului ideea ca drogurile sunt necesare pentru a putea infrunta viata. Daca mama este capabila sa faca fata nasterii constienta si bucuroasa, acest lucru va determina la copil o atitudine pozitiva fata de viata.

Drumul energiei

Coloana vertebrala este un sistem delicat care leaga creierul de pelvis; este un traiect energetic intre sex si suflet. Pe parcursul vietii, traumele sau socurile vor afecta coloana si se vor manifesta sub forma de dureri, curbari anormale sau tensiuni. Acesta este unul dintre motivele pentru care masajul sau alte tipuri de exercitii fizice sunt atat de benefice. Ele pot ajuta la detensionare si la transmiterea unui flux vibrant de energie vitala intre cap si pelvis. Cand este simtita o astfel de energie, placerea pe care o traieste persoana respectiva in timpul actului sexual se poate imprastia in tot corpul. Cand energia curge libera intre cap si pelvis, sensibilitatea este sporita si duce la trezirea spirituala si la extaz.

Deoarece creierul si organele sexuale sunt legate strans de reteaua coloanei vertebrale, multe terapii holiste, precum acupunctura, cromoterapia, si shiatsu, folosesc puncte de pe organele genitale pentru a trata afectiuni ale capului, si viceversa. Multe femei au descoperit ca unul dintre cele mai bune tratamente pentru migrene este sa se bucure de cateva orgasme.

Fluxul energiei sexuale

Atunci cand energia sexuala nu este lasata sa curga libera, se creeaza confuzie in fluxul general de energie. Energia sexuala nu se poate exprima decat prin minte si asta poate duce la obsesii sexuale sau perversiuni. Energia sexuala pervertita aparuta in urma reprimarii poate duce, de asemenea, la boli fizice, emotionale sau mentale. Atunci cand permitem energiei naturale sa curga intre cap si pelvis, are loc o descarcare de neuropeptide - hormoni ai placerii - care genereaza bucuria de a trai, influentand pozitiv sanatatea si longevitatea.

In culturile antice din Orient: India, China, Tibet si Japonia, practicarea sexualitatii era asemanata cu belle-artele si era utilizata pentru sanatatea fizica si pentru trezirea spirituala. In aceste traditii, legatura dintre cap si pelvis o constituie energia Kundalini. Atat Yoga, cat si Tantra Kundalini predica o stiinta a evolutiei prin care cel care o practica poate utiliza energia sexuala bruta ridicand-o de-a lungul intregii coloane vertebrale si ajungand la o stare orgasmica de constientizare. Numai atunci cand sexualitatea este acceptata si explorata in libertate, ea poate fi directionata, cu sensibilitate si inteligenta, catre o stare de constientizare superioara.

Accesarea conexiunii dintre sex si suflet

  • O modalitate simpla de a accesa aceasta conexiune este schimbul de masaje cu partenerul, in care atingeti puncte de pe sacrum care sunt legate in mod direct de sistemul glandular al creierului;
  • Apoi, foloseste-ti mainile pentru a indruma energia nascuta in sacrum de o parte si de alta a coloanei. Aceasta ingaduie neuropeptidelor, numite encefaline, sa-si manifeste calitatile datatoare de placere. Atunci cand atingi capatul coloanei, directioneaza aceasta energie catre umeri si apoi elibereaz-o prin maini si palme;
  • Masajul in jurul zonei centrale a spatelui, dintre subsuori, va elibera, de asemenea, fluxul de energie din organele genitale;
  • Completeaza acest masaj atingand simultan perineul, zona dintre organele genitale si anus (un punct important de acupunctura, numit Hui Yin) si crestetul capului. Aceasta intareste conexiunea dintre cap si pelvis - cer si pamant in cadrul corpului;
  • Pe durata actului sexual, pentru a intari intimitatea si pentru a aduce o extindere a constientizarii uniunii voastre, lasati-va fruntile sa se atinga la nivelul sprancenelor. Acest lucru stimuleaza glanda pineala, care va ajuta la trezirea celui de-al treilea ochi. Astfel, actul vostru sexual, va dobandi, prin fluxul mai liber, calitati extatice.

  Pro Editura si Tipografie
   

  Comentarii (2)

  POSTEAZA COMENTARIU
  Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sofiicu valentin nicolaie pe 5 Sep 2011, 11:56
   madoare bazinul in partea dreapta si se lasa pe picior durerea

   am facut un CT PELVIS ce as putea avea rezultatul il aflu maine va multumesc

   0
   1

  • viorica pe 11 Aug 2011, 23:14
   spatele

   ma doare spatele la noada aveti vriun remediu?

   0
   2

  Posteaza comentariu

  Greu de citit? Regenerare cod