Iubire

Cele 7 tipuri de iubire. Tu în care te regăseşti?

Nu este dragostea cel mai puternic sentiment din lume? Nu este ea tot ceea ce căutăm?
Ideea este că majoritatea dintre noi suntem blocaţi într-un singur tip de iubire care e de natură romantică. Continuăm să ne gândim că acesta este unicul mod de a iubi şi, prin urmare, doar pe el îl căutăm.

Vechii greci priveau altfel lucrurile şi au 7 cuvinte care descriu dragostea, 7 cuvinte care corespund celor 7 tipuri diferite de iubire care există.

Iată care sunt cele 7 tipuri de iubire:


Eros.
Acesta este tipul de iubire fizică. Toate relaţiile de acest gen sunt făcute doar pentru sex şi intimitate fizică. Această iubirea durează atât timp cât intimitatea dintre doi oameni are loc.
Odată ce s-a terminat, această iubire pare nesatisfăcătoare. Este un caz serios de "iubire fierbinte, curând rece"!

Philia.
Aceasta este un fel de dragoste pe care o avem pentru prietenii şi pentru familia noastră. Această iubire se bazează pe nevoia de a fi iubit şi îngrijit. Un alt aspect interesant al acestui tip de iubire este că aceasta necesită respect reciproc şi încredere. Nu se poate baza pe nimic altceva decât pe asta. De asemenea, dacă combinăm Philia şi Eros iese o relaţie excelentă care poate dura o lungă perioadă de timp.

Storge. Acest gen de iubire poate fi asociat cu dragostea dintre părinţi şi copii.
Este o iubire dependentă şi anevoioasă. Acest lucru înseamnă că ambii parteneri suntr dependenţi unul de altul pentru a se simţi împliniţi şi fericiţi. De asemenea, se bazează pe familiaritate. Într-o astfel de legătură, partenerii nu pot fi egali, deoarece unul va fi dependent de celălalt mai mult, existând riscul să devină parazit. Deşi uneori poate fi toxică, toată lumea are nevoie de acest tip e iubire în viaţa lor pentru că ea este necondiţionată.

Agape. Această iubire este cea universală. Asta înseamnă că simţim o astfel de dragoste pentru tot ceea ce este în jurul nostru.
Este necondiţionată şi poate fi întărită prin meditaţie sau petrecând mai mult timp în natură. E o formă pură de iubire.

Ludus. Acesta este tipul de iubire răutăcios. Totul se rezumă la jocuri: flirt, sex şi seducţie. Nu există niciun angajament sau ataşament în acest caz. Aici este vorba despre a trăi clipa şi de a te bucura de experineţă. Scopul acestei relaţii este bucuria şi distracţia.

Pragma. Acesta este tipul de dragoste practică. Partenerii sunt uniţi de scopuri, calităţi şi îndatoriri comune. Această relaţie este cea care se finalizează prin căsătorie.
De asemenea, unele relaţii încep cu Eros şi Storge şi se transformă în Pragma, un gen de relaţie longevivă. În această situaţie vom găsi respect, grijă şi adorare unul pentru celălalt.

Philautia. Această dragoste vine din inimă şi are legătură numai cu iubirea pe care ţi-o porţi. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că realizaţi valoarea de sine şi credeţi că ai copul şi rolul principal pentru fericirea ta. Această dragoste vizează numai grija şi protecţia propriei persoane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod