Cele 7 semne care pot prezice divorțul. Sunt dovedite științific

Dragostea poate fi imprevizibilă, la fel și relațiile. Uneori, oricât de mult s-ar strădui două persoane, căsnicia lor pur și simplu nu funcționează.
Dar studiile efectuate de-a lungul anilor ne oferă câteva răspunsuri. Cercetătorii au descoperit că sunt unii factori care pot determina riscul de divorț. Iată care sunt aceștia:

Vârsta

Potrivit unei cercetări efectuate de profesorul Nicholas Wolfinger de la Universitatea Utah din Statele Unite, căsătoria la o vârstă fragedă crește mult riscul de divorț. Mai mult decât atât, persoanele care se căsătoresc după vârsta de 35 de ani au un risc mai mare de a divorța, comparativ cu cei care se căsătoresc între vârsta de 25 și 35 de ani. "În cele mai multe cazuri, finalul vârstei de 20 de ani pare să fie cea mai bună perioadă pentru căsătorie", a declatrat specialistul, potrivit redonline.co.uk.

Cariera

Un soț care nu muncește cu normă întreagă este un alt factor care poate duce la divorț. Dar acest lucru se întâmplă nu din cauza câștigurilor reduse așa cum probabil te-ai aștepta, ci din cauza distribuției inegale a muncii.
Potrivit unui studiu realizat la Harvard în anul 2016 de sociologul Alexandra Killewald, 2,5 la sută dintre cuplurile în care soțul avea un job full-time au divorțat până anul următor, în timp ce procentul a crescut la 3,3 la sută pentru cuplurile în care soțul nu avea un job full-time.

Educația

"Riscul ca o căsnicie să se încheie cu divorț a fost mai scăzut în cazul persoanelor cu un nivel mai mare de educație. Peste jumătate dintre căsniciile celor care nu au terminat liceul s-au încheiat cu un divorț, iar în cazul celor care au făcut facultatea rata de divorț a fost de 30 la sută", arată rezultatele unei statistici efectuate în Statele Unite.

Disprețul

Psihologul John Gottman, de la Universitatea Washington, a descoperit că există patru tipare comportamentale într-o relație care pot prezice cu exactitate riscul de divorț. Acestea sunt:
- disprețul: Tendința de a-ți considera partenerul inferior.
- critica: Transformarea unui comportament într-o afirmație despre partener.
- defensiva: Asumarea rolului de victimă în situațiile dificile.
- refuzul comunicării: Obiceiul de a evita discuțiile cu partenerul.

Afecțiunea

Psihologul Tud Huston a urmărit 168 de cupluri timp de 13 ani, încă din ziua nunții lor. De-a lungul acestei perioade a intervievat cumplurile cu regularitate și a descoperit că cei care au un început de relație tumultuos sunt cei mai predispuși să nu reziste împreună.
De asemenea, cei care au divorțat după șapte ani de căsnicie sau mai mult erau cupluri care își manifestau afecțiunea într-un mod mai "zvăpăiat".

Conflictul

Conflictul în sine nu este un element care prevestește divorțul, dar modul în care partenerii răspund la conflict este unul dintre ele.
Într-un studiu efectuat în anul 2014 și publicat în Journal of Marriage and Family s-a descoperit că retragerea din fața conflictului duce la o rată mai mare de divorț. Cercetarea a mai arătat că în cele mai multe cazuri, cuplurile sunt mai puțin fericite atunci când unul dintre parteneri îl presează pe celălalt să reacționeze, dar primește în schimb numai tăcere. Acesta este cunoscut drept tiparul "cerere/retragere".

Descrierea negativă

Analizarea modului în care cuplurile vorbesc despre relația lor este un indiciu important care arată ce cred cu adevărat partenerii despre relațiile lor.
Într-un alt studiu efectuat de psihologul John Gottman, publicat în anul 2000, 95 de cupluri proaspăt căsătorite au fost intervievate cu privire la relațiile lor. În timpul interviului, declarațiile lor erau punctate și se măsurau punctele slabe și punctele forte în relație.
Printre acestea erau incluse atașamentul unul pentru celălalt, frecvența cuvântului "noi" (care reprezintă nivelul de unificare pe care partenerii îl resimt în relație), expansivitate (cât de mult elaborează fiecare partener ceea ce spune celălalt), negativitatea sau dezamăgirea. Cu cât descrierea este mai negativă, cu atât riscul de divorț este mai mare.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod