Ce presupune căsătoria? Tot ce trebuie să știi pentru o viață fericită în doi

Orice persoană care se pregătește de căsătorie sau care este căsătorită de scurt timp trebuie să știe aceste lucruri!

Ce presupune căsătoria...


1. Căsătoria înseamnă intimitate: sexuală, emoțională, relațională.

2. Căsătoria înseamnă că cineva este acolo pentru tine. Mereu.

3. Căsătoria înseamnă să fii văzut/ă în cele mai proaste momente ale tale și totuși să fii iubit/ă în continuare. Să existe un sentiment suprem de recunoștință și siguranță.

4. Căsătoria înseamnă împărtășirea glumelor vechi. Sau vreo poveste care poate fi spusă iar și iar, dar care te face să râzi până ți se taie respirația chiar și acum.

5. Căsătoria înseamnă să plângeți împreună. Chiar și cele mai stabile relații au nevoie de o eliberare din când în când.

6. Căsătoria înseamnă să te gândești la faptul că celălalt nu mai este lângă tine și să nu poți accepta asta.

7.

Căsătoria înseamnă să te enerveze aceleași lucruri care te-au enervat dintotdeauna. Și să tolerezi asta, pentru că celălalt are atât de multe alte lucruri bune care echilibrează situația.

8. Căsătoria înseamnă să nu fii în stare să aștepți să ajungi acasă pentru a-i împărtăși un lucru persoanei de lângă tine. Și nu, nu este vorba despre codependență, ci despre iubire și încredere.

9. Căsătoria înseamnă să-ți dorești ca tu să fii operat/ă sau bolnavă, nu celălalt.

10. Căsătoria este uneori o luptă. De fapt, este o încercare ca lupta să fie cât mai corectă. Este despre a-ți cere scuze, a asculta, a învăța, a căuta soluții împreună.

11. Căsătoria este despre vulnerabilitate. Oferind cuiva dreptul de a te răni sau de a te dezamăgi, în timp ce îi oferi ocazia de a-ți aduce bucurie și zâmbete.


12. Căsătoria este o promisiune. Un jurământ pe care încerci din răsputeri să îl ții, poate cel mai greu din viața ta. Căsătoria este un loc pentru realizarea integrității personale.

Citește și: 10 semne că o persoană nu este capabilă să te iubească

Și ce nu...


1. Căsătoria nu este pentru cei slabi. Presupune o muncă grea.

2. Căsătoria nu înseamnă să obții tot ceea ce îți dorești. Nu este o dictatură. Nu înseamnă să câștigi tot timpul persoanei de lângă tine, deoarece asta ar înseamna că cealaltă persoană și-ar pierde tot timpul. Poate e bine pentru tine, dar nu e bine pentru relație.

3. Căsătoria nu este ceva atât de complicat. Principiile pe care se bazează sunt într-adevăr destul de simple: bunătate, respect, loialitate.

4. Căsătoria nu este ceva de modă veche.
Chiar și cele mai mari vedete se căsătoresc, la urma urmei.

5. Căsătoria nu funcționeză din inerție. Întrucât ești cu aceeași persoană de mult timp, voi doi puteți intra într-o rutină. Trebuie să păstrezi lucrurile proaspete!

6. Căsătoria nu înseamnă să aduni lucruri. Bucuriile căsătoriei nu sunt tangibile, ci le trăiești. Asta le face atât de speciale.

7. Căsătoria nu este pentru cei care nu au răbdare. Cele mai bune lucruri necesită timp. Trebuie să ai răbdare pentru a afla asta.

8. Căsătoria nu este locul pentru critică și abuzuri. Dacă sunt prezente, vor strica orice urmă de intimitate sau încredere adevărată și vor dizolva orice speranță care ar fi putut exista vreodată.

9. Căsătoria nu este un atelier de reparații non-stop. Persoana de lângă tine nu ar trebui să răspundă tuturor nevoilor tale.
Este posibil ca unele dintre aceste nevoi să pice în responsabilitatea ta, a prietenilor sau a altor activități.

10. Căsătoria nu se autosusține. Nu evoluează de la sine. Spre exemplu, dacă te concentrezi doar pe copii, faci o greșeală.

11. Căsătoria nu este plictisitoare. Două vieți țesute împreună pot fi destul de interesante. Persoana de lângă tine este foarte diferită de tine și își trăiește viața într-un mod complet diferit. Poți învăța din asta.

12. Căsătoria nu este lipsită de conflict. Să nu fii de acord și să te exprimi uneori prin furie și dezamăgire este probabil cheia pentru o mulțime de lucruri care merg bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod