Barbatul si femeia: aceeasi specie, lumi diferite

Barbatii si femeile sunt diferiti. Nu sunt mai buni sau mai rai - sunt diferiti. Singurul lucru pe care il au in comun este faptul ca apartin aceleiasi specii. Ei traiesc...
Barbatii si femeile sunt diferiti. Nu sunt mai buni sau mai rai - sunt diferiti. Singurul lucru pe care il au in comun este faptul ca apartin aceleiasi specii. Ei traiesc in lumi diferite, cu valori diferite si conform unor reguli diferite. Toata lumea stie asta, dar foarte putini oameni, si mai ales foarte putini barbati, sunt dispusi s-o recunoasca.

Acesta e totusi adevarul. Dovezile sunt clare. Aproximativ 50 la suta dintre casnicii sfarsesc printr-un divort, cel putin in tarile occidentale, si chiar si cele mai serioase relatii sentimentale nu rezista in timp. Barbatii si femeile din toate culturile, de toate culorile si toate credintele se cearta mereu din pricina parerilor, a comportamentului, a atitudinilor si a ideilor partenerilor lor.


Unele lucruri sunt de la sine intelese

De regula, barbatii merg la toaleta dintr-un singur motiv. Femeile folosesc toaletele ca pe adevarate locuri de intalnire mondene sau de aplicare a diverselor terapii. Femeile care intra intr-o toaleta si nu se cunosc intre ele pot iesi de acolo dupa putina vreme ca bune prietene, parandu-li-se ca sunt amice de-o viata. Insa toata lumea ar fi foarte uimita daca un barbat ar spune ceva de genul: "Mai Frank, ma duc pana la toaleta - vrei sa vii cu mine?".

Barbatii au suprematia asupra telecomenzii, mutandu-se de pe un canal pe altul; pe femei nu le deranjeaza sa se uite la reclame. Atunci cand sunt tensionati, barbatii beau mult alcool si exploreaza tinuturi noi; femeile mananca ciocolata si merg la cumparaturi.


Barbatii nu sunt in stare sa gaseasca nimic din ceea ce cauta pe lumea asta, in afara de CD-urile lor, care sunt intotdeauna in ordine alfabetica. Femeile descopera intotdeauna unde sunt cheile ratacite ale masinii, in schimb foarte rar li se intampla sa gaseasca drumul cel mai drept spre destinatia dinainte stabilita. Barbatii cred ca sunt sexul cel mai rational. Femeile stiu ca ele sunt de fapt astfel.

Oare cati barbati schimba sulul de hartie igienica de la toaleta? Nu se stie, pentru ca nu s-a intamplat niciodata

Barbatii se minuneaza de felul in care femeile sunt capabile sa intre intr-o incapere plina de lume si sa faca pe loc cate un comentariu despre fiecare; femeilor nu le vine a crede ca barbatii observa atat de putine lucruri.
Femeile sunt uimite ca barbatii se descurca intotdeauna sa parcheze lateral masina intr-un spatiu ingust, folosindu-se de oglinda retrovizoare, in schimb nu gasesc niciodata punctul G.

Cand o femeie se rataceste, opreste si intreaba pe unde sa o ia. Pentru un barbat, acesta este un semn de slabiciune. Se va invarti in cerc ore intregi, mormaind ceva de genul: "Am gasit alt drum" sau "Sunt in zona" si "A, benzinaria asta o stiu!".

Asa cum veti vedea, felul in care se stabilesc legaturile in creier si hormonii care pulseaza in corpul nostru sunt cei doi factori ce dicteaza in mare masura felul in care gandim si ne comportam, cu mult inainte de a ne naste.
Instinctele noastre sunt, practic, genele care determina felul in care corpul nostru se va comporta in anumite situatii date.

Studiile arata ca suntem mai degraba un produs al propriei noastre biologii, si nu victime ale cliseelor sociale. Suntem diferiti pentru ca si creierul nostru este structurat diferit. Acest lucru ne face sa percepem lumea in mod diferit, avand valori si prioritati diferite. Nu mai bune sau mai rele - diferite.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marian pe 5 Feb 2012, 21:03
    :)

    Nu numai ca-i superficial, dar se pare ca duce-ti un razboi intr-o anumita directie, cand defapt ar trebuii sa dati sfaturi noua ´´natangilor´´ asa cum ne vede-ti voi, pentru a va intelege mai bine, aratand cu degetul un narod nu te face mai intelept..

    1
    0

  • Andreea pe 22 Feb 2011, 13:38
    :)

    Cam superficial articolul...plus ca e plin de clisee occidentale de care ne-am cam saturat ca doar le vedem destul de des in filme...incercati sa scrieti ceva mai profund de atat.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod