Avem nevoie de dovezi de iubire?

Dragostea ideala este cea in care oferi si nu ceri nimic in schimb... O relatie ideala este cea in care comunicarea dintre parteneri este prioritara si de aceea trebuie sa fii foarte atenta cu "mesajele" pe care care le transmiti partenerului...
Dragostea pe care o simti fata de cineva ti-o manifesti in diferite moduri. Dar cum percepe iubitul/iubita dovezile tale de iubire? Se spune ca dragostea adevarata nu are nevoie de dovezi, trebuie doar sa o simti si sa o traiesti la intensitate maxima.

Sa analizam urmatoare situatie: un cuplu in care partenerii se inteleg perfect pe multe planuri, dar modurile lor de a-si dovedi iubirea unul fata de celalalt difera. El ii spune "Te iubesc" si ii aduce cate un buchet de flori in fiecare zi, in timp ce ea nu ofera inapoi un raspuns al gesturilor pline de iubire pe care partenerul le face pentru ea.
Si, astfel, asteptarile lui sunt inselate...

Dragostea ideala este cea in care oferi si nu ceri nimic in schimb... O relatie ideala este cea in care comunicarea dintre parteneri este prioritara si de aceea trebuie sa fii foarte atenta cu "mesajele" pe care care le transmiti partenerului, pentru a nu se simti neglijat si ranit. Trebuie sa invatam sa apreciem aceste gesturi, oricat de neinsemnate ar parea.

Incearca sa te pui in locul lui... cum te-ai simti cand iubita ta ar primi cu raceala toate cuvintele si gesturile tale pline de tandrete? Nu tocmai bine.
O discutie despre opinia fiecaruia in ceea ce priveste dovezile de iubire ar fi mai mult decat utila pentru amandoi. Nu il lasa sa traga singur concluzii, pentru ca pot fi gresite si va pot afecta relatia de dragoste.

Noi, femeile, fiind mai romantice, ne dorim ca partenerul sa ne "surprinda" cu cine atent aranjate, petale de trandafiri in dormitor etc., dar nu toti barbatii gandesc precum o femeie... Nu trebuie sa ne asteptam sa primim in schimbul gesturilor noastre de dragoste aceleasi dovezi de iubire, pentru ca fiecare isi arata afectiunea in felul lui.

"Poate ca este frumos sa-mi spuna in fiecare zi ca ma iubeste, dar oare asta inseamna dragoste adevarata? Sincer, prefer sa-mi spuna o data pe an ca ma iubeste si sa-mi fie alaturi atunci cand am nevoie de el cu adevarat.

Se stie foarte bine ca vorbele sunt spuse acum si sunt luate de vant, dar faptele raman si cantaresc.
Important este sa simt ca sunt iubita si sprijinita. In concluzie, prefer sa lase vorbele afara si sa vad faptele
", este de parere Ileana.
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • panteraorange pe 18 Mar 2011, 22:32
    frumos

    Foarte frumos, superb!! M-au trecut asa niste fiori citindu-l.. Da, si eu cred ca e nevoie de dovezi de iubire, dar nu buchete de flori si "te iubesc" in fiecare zi. Ci cu multa tandrete, intelegere si foarte multa rabdare. Sa simti ca e acolo langa tine si ca nimic rau nu ti se poate intampla... pur si simplu pentru ca exista el.

    1
    0

  • creatza pe 2 Sep 2010, 01:30
    o fi...

    Cred ca lucrurile simple si naturale, spontane...ele intretin dragostea..nu vorbele marete, pline de falsitate..nu florile zilnice..si mai ziceati de petale de trandafir, ca barbatii nu sunt romantici...dar daca sunt femei carora nu le plac astfel de surprize? pt mine o astfel de surpriza ar avea efect contrar... @ sandra: cunosc atat de bine situatia...si imi place atat de tare cum ai spus-o!!

    0
    0

  • georgiana.suchara pe 6 Aug 2010, 10:22
    dovezi!!

    buna. este normal cand iubesti mai ales cand aveti vreo cati va ani ampreuna ati trebuie macar o dovada doua....nu? si cum suntem noi fetele am vrea mai pe fiecare zi asa dar si baieti simt acelasi lucru cand iubeste nu sunt ei romantici de fel dar eu cred ca trebui sa ai antelegem ca na .... sunt orgoliosi......da da da sta tre sa credem.

    0
    0

  • nana pe 14 Iul 2010, 20:44
    si una si alta

    sunt de acord cu cornel avem nevoie si de vorbe ,dar mai ales si de fapte.una fara cealalta nu se poate

    1
    0

  • diana pe 4 Iun 2010, 18:54
    fapte nu vorbe

    uite,azi de exemplu :mi-a sarutat degetul mare de la piciorul drept,deci nu mai e nevoie sa imi spuna te iubesc!

    1
    0

  • cornel pe 21 Mai 2010, 04:58
    :-)

    Faptele vorbesc mai tare, mai clar decit vorbele ... si totusi ... avem nevoie si de cuvinte !!Deci nu se poate una fara cealalta !

    0
    0

  • ioana pe 9 Mai 2010, 23:25
    intrebare

    "Insa, daca iubitul nu iti spune in fiecare zi 'Te iubesc', asta nu inseamna neaparat ca sentimentele lui s-au schimbat sau te iubeste mai putin decat ieri." Citind acest articol am ramas cu o intrebare pe care daca cititi ceea ce am citat la inceput poate ca o veti gasi si voi.Daca el iti spune in fiecare zi "Te iubesc " inseamna ca te iubeste sigur?Incercati sa raspunde-ti la aceasta intrebare.

    1
    0

  • diana pe 15 Apr 2010, 20:24
    flori si iar flori

    de ce atatea flori,venea cu trei flori in mana,dar nu florile erau dovada de iubire ci faptul k venea pe jos 5 km sa ma vada in weekend,apoi luni aparea iar k i-e dor de mn,akm i-a mai trecut pt k ne iubim asa din 89,dar uite :in loc de flori ,imi pune gresie in baie-e si asta o dovada de iubire,nu?sau faptul k gasesc vasele spalate si covoarele scuturate-astea da dovezi de iubire!dar totusi 90 % conteaza cum e in intimitate cu tine si nu florile si petalele de trandafir sau restaurantele la care te-a dus!!

    2
    0

  • symmone_18 pe 22 Mar 2010, 14:36
    Categoric

    Cu siguranta fiecare din noi avem nevoie de dovezi de iubire dar nu trebuie sa exageram. Dovezile de iubire se vad prin gesturile marunte pe care ni le facem unu altuia zilnic: o floare dimineata cand tu inca nu te-ai ridicat din pat; trezirea cu un zambet, un sarut si o cafea; o imbratisare calda atunci cand tu ai gresit cu ceva, o mana care sa iti stearga lacrima atunci cand tie nu iti merge totul bine. Dar pt a ajunge la aceste gesturi trebuie in primul rand sa existe o comunicare excelenta intre parteneri si respect. Fara ele, totul este egal cu un zero mare barat.

    2
    0

  • Valentina pe 11 Dec 2009, 07:06
    Cioco confunzi lucrurile

    Nimeni nu sustine asa ceva.In momentul in care te bate e logic ca nu e iubire.Iubirea nu inseamna sa i8esi mereu in oras sau sa primesti flori ca si femeie,dar inseamna sa fii tratata cu respect si la randul tau sa-l respecti pe omul de langa tine,sa se poarte frumos cu tine. Iubirea=comportament calduros si iubitor. Eu asa o vad.;):)

    1
    0

  • alexutza pe 30 Oct 2009, 03:07
    pt rafaela_18_2006

    Uneori cel (cea) de langa noi ne poate surprinde in mod placut sau (in cazul tau) in mod neplacut.Citind din intamplare articolele postate (inclusiv comentarii), am ramas impresionata de '' situatia'' ta...Din experienta personala iti pot spune ca aceeasi traire am avut-o si eu: "SANT IN CEATA!" Stii si tu ca un copil practic schimba viata de cuplu.Daca inainte erati in 2(iar toata atentia,timpul etc il acordai NUMAI LUI),acum santeti in 3.E normal ca tu sa dai mai multa atentie lui BEBE si nu sotului!!! Parerea mea (si poate gresesc) e ca,sotul tau, odata cu venirea baietelului, se simte " parasit, singur, neinteles,TRADAT" ! ACUM, MAI MULT CA ORICAND, are nevoie de atentie( oricat de mica). Pretexte se gasesc oricand...dar cert e ca NICIODATA SA NU PUI IN ???? SENTIMENTELE PE CARE LE ARE!! PENTRU CA SANT SIGURA 100% CA TE IUBESTE MAI PRESUS DE ORICE,DOAR CA ARE NEVOIE DE "DOVEZI DE DRAGOSTE" MAI DESE DIN PARTEA TA :D

    0
    0

  • rafaela_18_2006 pe 6 Oct 2009, 13:24
    sunt in ceata!

    buna fetelor,eu sunt casatorita de aproape un an,ne cunoastem de mai multi ani dar de un an sunt trecuta pe numele lui,avem impreuna un baietel de 5 luni,in ultimul timp sotul meu e f rece,nesuferit,neatent cu mine,imi gaseste tot felul de defecte,k nu fak aia bine,k cheltui banii cand de fapt el cheltuie multi mai multi mine,k stau acasa si nu munkcesc dar el e constient k acum trb sa ma ocup de bebe,ce pot face,da ti un sfat,va rog,multumesc

    0
    0

  • andra2 pe 12 Iul 2009, 09:52
    aaa

    intr-adevar, dragostea nu are nevoie de dovezi

    1
    0

  • Sandra pe 13 Iun 2009, 19:11
    aaaaa...

    Iubitul meu e plecat de 7 luni... Oare chiar conteaza asta? Nu-i spun "te iubesc" non stop si nici el nu o face. Dar cand are nevoie, in general incepe : "Zi-mi"... il tachinez si il intreb "ce?" iar el cu o voce de copil mic "Ca ma iubesti..." si ii spun. Cand am probleme si plang, e acolo si vorbeste cu mine, chiar daca ar trebui sa fie in alta parte si imi spune ca va fi bine. Deci poate sa fie plecat si pentru 10 ani... Stiu ca ma iubeste si ca acolo, udneva, el ma asteapta pe MINE

    0
    0

  • danutza36 pe 3 Iun 2009, 19:14
    cine stie?

    Daca pretinde ca te iubeste si nu poate trai fara tine dar de ziua ta nu._ti ofera o floare motivand ca nu sunt bani ,e normal?Credeti ca e prea mult sa astepti o floare de ziua ta?Chiar as vrea sa_mi spuneti daca vi s_a intamplat.

    0
    0

  • Cico pe 3 Iun 2009, 14:11
    vorbe aiurea, habar n-ai

    S-o crezi tu, draga Nicoleta Tarantus. Eu nu l-am mai vazut pe iubitul meu DE MAI MULT DE 2 ANI SI JUMATATE. Totul conduce spre despartire, in afara de permanentele lui declaratii "TE IUBESC, TE IUBESC, TE IUBESC..." Ar trebui sa stau sa-l astept toata viata DOAR PENTRU CA IMI SPUNE "TE IUBESC' SI PENTRU CA "IUBIREA ADEVARATA ESTE MAI PRESUS DE ORICE DOVADA"???? Dar daca ar fi vorba de abuzuri de exemplu? de bataie? ei, atunci cum ar fi? ar trebui ca femeia sa ramana a unui anumit barbat pentru toata viata, doar pentru ca el ii spune intre doi pumni "Te iubesc" si pentru ca "IUBIREA ADEVARATA ESTE MAI PRESUS DE ORICE DOVADA"? Nu vedeti ce prostii debitati??? Cum puteti spune ca "Te iubesc" nu trebuie insotit de un comportament care sa-l sustina??

    1
    0

  • deea pe 3 Apr 2009, 20:23
    iubirea

    am o relatie de 1 an si jumatate si timp de un an nu am auzit acel te iubesc....pt k stiam k nu isi are rostul deoarece el nu ma iubea la inceput.......atunci cand a simtit k ma iubeste cu adevarat a venit si acel "Te iubesc!"iar acum relatia noastra este una foarte frumoasa si in fiecare zi ne dovedim iubirea fara insa a ne spune tot timpul acele cuvinte .amandoi stim ca iubirea noastra este reciproca si astfel numai avem nevoie de cuvinte.....Vreau sa stie ca il iubesc enorm si k ii multumesc pt tot ce face pt mine

    1
    0

  • v_adriana_v pe 31 Mar 2009, 09:26
    pt mariana

    da intradevar asteptarile noastre sunt multe si variate:D.. si trebuie sa recunoastem ca cu cat ne e mai bine intr-o relatie tindem sa vrem tot mai mult .. sa presionam... dar trebuie sa tinem cont si de nevoile lui.. (in mare parte sunt cam aceleasi.. dar in primul rand de atentie, intelegere, au nevoie ) iar relatiile (parerea mea) trebuie sa fie bazate in primul rand pe comunicare...comunicarea face ca relatia sa treaca testul timpului.. sa iti aduca flori .... sa ai o relatie minunata in patutz :).. sa iti spuna ca te iubeste , sa fie langa tine cand ai nevoie..

    0
    0

  • muuuooov pe 30 Mar 2009, 08:59
    :d

    foarte frumoasa exprimarea...pe noi practica ne omoara!

    1
    0

  • mariana pe 26 Mar 2009, 20:03
    salut

    este foarte adevarat tot ce scrie despre relatii...despre gesturile si asteptarile femeilor... dar in acelasi timp este adevarat si ceea ce scrie depre baietzi...k sunt mai putin romantici decat femeile...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod