Avantajele şi dezavantajele vârstei de 30 de ani

Vârsta de 30 de ani este considerată cea mai frumoasă pentru reprezentantele sexului frumos, dar sunt şi femei care se sperie când schimbă prefixul. Odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani, ai parte atât de avantaje, cât şi dezavantaje, important este să priveşti partea plină a paharului şi să te bucuri de ceea ce ai realizat şi ce urmează să realizezi.
Până la vârsta de 30 de ani se presupune că acumulezi ceva experienţă de viaţă şi devii mai înţeleaptă. Nu mai eşti tentată să faci orice pentru a ieşi în evidenţă şi nici nu mai eşti dispusă să pari o rebelă doar de dragul de a fi pe placul prietenilor.

De fapt, după 30 de ani îţi triezi mult mai bine prietenii şi îţi dai seama că merită să-i păstrezi doar pe cei de la care ai ceva de învăţat sau pe cei pe care ştii că te poţi baza chiar şi la greu.

Nu-ţi mai pasă atât de mult ce spun ceilalţi

Faptul că după vârsta de 30 de ani nu-ţi mai pasă atât de mult de ce spun ceilalţi este un avantaj major, întrucât ai ocazia să faci lucrurile aşa cum vrei, fără să cazi în plasa compromisului.

De exemplu, nu-ţi mai pasă dacă partenerul tău începe să chelească şi nu va fi pe placul celei mai bune prietene, nu-ţi mai pasă atât de mult de ce va spune mama când va vedea că nu este tocmai un magnat şi nici nu vei mai pune la suflet răutăţile celor din jur, care nu văd cu ochi buni relaţia voastră.

Ai mai multă încredere în tine

Un alt avantaj al vârstei de 30 de ani este acela că începi să ai mai multă încrdere în tine.
Dacă te prezinţi la un interviu, eşti sigură că poţi trece toate probele, iar dacă îţi propui să realizezi ceva, nu te laşi până ce nu obţii ce vrei.

De asemenea, ai mai multă încredere în tine şi în ceea ce priveşte relaţiile de dragoste, astfel că, odată cu această siguranţă, poţi să îţi creşti şi pretenţiile.

Ştii în ce direcţie vrei să mergi

După 30 de ani, începi să te gândeşti tot mai mult la viitor şi nu laşi nimic la voia întâmplării. Ştii exact ce vrei de la viaţă, iar acest lucru nu poate fi decât în avantajul tău, întrucât îţi dă ocazia să te concentrezi asupra lucrurilor cu adevărat importante.

Slăbeşti mai greu

După cum ziceam, vârsta de 30 de ani nu are doar avantaje.
Dintre dezavantaje, ar fi de menţionat faptul că slăbeşti mai greu, întrucât odată cu înaintarea în vârstă rata metabolică scade.

Apar insomniile

Ratele la bancă, stresul de la serviciu şi grijile tipice pentru o soţie responsabilă pot duce la apariţia insomniilor după vârsta de 30 de ani. La rândul lor, insomniile cresc nivelul de stres, oboseala şi starea de nervozitate, astfel că îţi pierzi mai uşor răbdarea.

Scad şansele de a rămâne însărcinată

Odată cu depăşirea vârstei de 30 de ani, şansele de a rămâne însărcinată încep să scadă, ceea ce înseamnă că este posibil să concepi un copil mai greu decât la 20 de ani.
Cu toate acestea, nu este cazul să te descurajezi. Priveşte partea plină a paharului şi bucură-te de tot ceea ce vârsta de 30 de ani îţi poate oferi mai bun. Măcar după ce vei rămâne însărcinată, îi vei putea oferi copilului tău toate condiţiile necesare unei bune creşteri, lucru care la 20 de ani părea dificil.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • trapaluk pe 1 Oct 2013, 09:07
    30 ani

    daca nu cumva esti divortata deja, ai toate sansele sa intalnesti tipi disponobili doar second-hand, divortati o data sau de doua ori, ceea ce nu cred ca e o prea mare fericire mai ales daca nu te-ai casatorit vreodata.99,99% dintre ei sunt afemeiati deci ai putea sa ajungi curand la divort si tu. deci....

    0
    0

  • trapaluk pe 1 Oct 2013, 08:57
    30 ani

    varsta poate fi o problema pentru dezavantajele mentionate. dupa ce vei ramane insarcinata daca ti-ai gasit partenerul potrivit nu stiu daca ai mai multe de oferit unui copil , doar daca ai avut vreo sansa inainte de 30 -un job stabil, nu inseamna vai ai 30 ani si gata ai bani, la fel cum nici diploma de facultate obtinuta nu inseamna ca ai asigurat vreun job, iar daca nu ai un copil pana in 30 ani inseamna efectiv nu ti-ai gasit partenerul potrivit pana la aceasta varsta- cu siguranta ai avut de a face cu persoane neserioase care si-au batut joc de tine si rezultatele le vezi acum - sansele tale scad simtitor dupa 30 ani. asa ca- mai mult dezavantaje decat avantaje.

    0
    0

  • livia pe 2 Sep 2013, 00:03
    bun

    de data asta chiar m-ati surprins: un articol f bun! cred c-ar trebui sa urmaresc de fiecare data si numele redactorilor...so, alina galan, felicitari! :)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod