Arta de a dormi in doi

Afla cum visele voastre pot deveni modalitati de a comunica mai bine
Atunci cand suntem in cuplu, traim alaturi de cineva si incepem sa avem multe lucruri in comun: obiceiuri, timp, lucruri etc.

Insa, aceasta legatura dintre doua persoane poate sa mearga in zonele noastre neconstientizate, unde nici macar noi nu stim prea bine regulile, cum ar fi zona viselor?
Se pare ca da.

Multe cupluri ajung sa aiba prin vise o legatura puternica si uneori chiar si raspunsuri de care au nevoie si la care nu au acces la nivel constient. Visele pot deveni modalitati de a comunica mai bine, de a gasi noi solutii pentru rezolvarea problemelor, de a imbunatati legatura de cuplu. Cum se ajunge la asta?

Foarte buna comunicare


Cu cat cei doi parteneri comunica mai bine, cu atat isi impartasesc cu mai multa usurinta nu doar intamplarile de peste zi, ci si lucrurile care ii framanta, viziunea pe care o au cu privire la viitor, dorintele lor ascunse. In acest fel, ei ajung in timp sa fie pe aceeasi lungime de unda, devin tot mai apropiati unul de celalalt si impartasesc un drum comun, cu scopuri existentiale comune.

Acest lucru ii predispune la a-si anticipa reactiile unul celuilalt si a se sprijini reciproc atunci cand e nevoie. Comunicarea nu mai este doar una verbala, directa, ci una profunda, dincolo de cuvinte.

Foarte buna empatie


Avand o buna comunicare, ajungi sa intelegi foarte bine nu doar ce spune, ci si ce simte partenerul tau in anumite situatii, chiar atunci cand poate nu ai fi de acord cu el sau nu ai lua acelasi tip de decizie. Acest tip de intelegere te face sa participi activ la lucrurile importante din viata lui si sa incerci sa gasesti solutii.

Amandoi deveniti preocupati nu doar pentru binele personal, ci pentru binele relatiei voastre si implicit binele partenerului. Acesta este pana la urma si unul din sensurile esentiale ale unei relatii reusite, cand simti ca nu esti singur si ca ai un partener pe care te poti baza.

Folositi energia psihica neconstientizata


Pentru unele persoane, visele sunt foarte importante, pentru altele, nu. Asa cum unele persoane sunt superstitioase, de exemplu, altele nu.

Dincolo de modul diferit in care vedem lucrurile, chiar daca suntem reticent in privinta unor interpretari asoterice ale viselor, este evident faptul ca materia noastra psihica nu este decat intr-o mica masura constientizata. Ca mintea noastra proceseaza informatiile chiar in momente in care nu ne dam seama de acest lucru.

Si de aceea si visele, ca expresie a manifestarii unei parti a propriei noastre energii neconstientizate, pot deveni importante prin mesajul pe care il transmit. Experimente psihologice facute pe rezolvarea de probleme in timpul somnului au aratat ca persoanele care sunt preocupate de o problema pot gasi solutia in vis, intrucat energia noastra psihica ramane conectata la scopul nostru de a rezolva problema.

Fara niciun continut mistic, visele pot deveni o resursa pe care sa o folosim, fie ca e vorba de noi sau de partenerul nostru, pentru a gasi noi solutii la problemele importante sau la cele de zi de zi.

Discutarea viselor


Atunci cand unul dintre parteneri viseaza, ei se pot asculta unul pe celalalt. Acest moment poate fi prilejul pentru a-si impartasi temerile, dorintele, modul in care vad lucrurile. Si de a gasi alte variante de solutii.

Luarea hotararilor in comun


Faptul ca fiecare stie ca parerea sa conteaza il va incuraja sa fie mai preocupat in mod pozitiv in gasirea unei solutii si implicit sa se responsabilizeze in relatie. In acest fel, atunci cand persoana are o legatura buna cu resursele sale neconstientizate prin vis (caci nu oricine retine visele, chiar daca toata lumea viseaza), le va putea si folosi in beneficiul relatiei.
 

Somnul e bun. Ne ajuta sa ne odihnim si sa ne refacem resursele. Uneori poate aduce chiar mai mult decat atat: dovada ca partenerul nostru este implicat emotional in problemele noastre si ca se straduie alaturi de noi pentru a gasi o solutie. Si asta poate fi o foarte frumoasa dovada de dragoste, mai ales daca inveti si tu sa oferi la fel.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Mihai pe 19 Ian 2010, 21:44
  De acord

  desi sunt baiat iata ca sunt de acord cu aceasta arta, mai putin cu visele pt ca le consider in alta parte a sferei, trebuie ca partenerul/partenera sa fie intr-adevar o jumatate ca sa putem vorbi de arta in toata puterea cuvantului

  0
  0

 • elenush05 pe 18 Ian 2010, 21:29
  un vis,e doar un vis...

  fie ca e vorba de un vis frumos,sau mai putin frumos(cosmar)...e doar un vis.nu puteam actiona dupa vise,dar putem comenta pe seama lor sau chiar ne putem amuza.e normal sa-ti visezi partenerul atata timp cat de gandesti non stop la el...chiar si cand dormi:D

  0
  0

 • anca pe 16 Ian 2010, 22:36
  adevarat

  cata dreptate e in articolul asta il citesc de placere...:)

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod