A flirta inseamna a insela?

In timpul unei zile, si noi ne putem intersecta cu destui barbati si fiecare ne poate oferi ceva anume: poate colegul de langa biroul tau iti intelege framantarile de la job, tipul de la trei iti zambeste in lift si simti ca ai primit atentia de care nu ai avut parte intreaga zi, dar asta nu inseamna ca ai sari in pat cu ei, nu-i asa? Cunosc barbati foarte curtenitori, atenti cu femeile din jurul lor, dar care niciodata nu si-ar insela iubitele. Pana la urma, de ce ar face-o?

In mod sigur exista si barbati care isi insala partenerele asa cum exista si femei care isi traduc iubitii. Acest lucru se intampla atunci cand actiunile nevinovate se transforma in actiuni vinovate, nu-i asa? Dar oare cateva minute de placere se compara cu ceea ce obtine sau spera sa obtina dintr-o relatie cu persoana pe care o iubeste?

De cele mai multe ori, barbatii testeaza terenul, nimic mai mult, fara vreo dorinta de a dori ceva serios. "Acum ceva timp am trimis un e-mail unei foste iubite, dar doar asa, sa vad ce mai face. Au urmat cateva schimburi de mesaje, dar nimic mai mult. Nici nu mi-am dorit ceva mai mult", marturiseste Bogdan. Nu i-a spus iubitei actuale de acest "schimb de impresii". De ce? "Nu am avut sentimentul ca am inselat-o, dar am banuit ca nu m-ar intelege si s-ar fi simtit ofensata, poate chiar inselata", a fost raspunsul lui Bogdan.

Pe de alta parte, actuala lui iubita, Mimi, imi spune ca stie de aceste mesaje, dar nu a citit niciunul: "Si-a lasat mailul deschis si le-am vazut in inbox. Am incredere in el si am vrut sa ii respect intimitatea. Consider ca am procedat corect. Daca avea ceva important sa imi spuna, sunt sigura ca ar fi facut-o". Pana la urma, nu a fost niciun flirt, nici vorba de inselat, pentru ca increderea este totala in cuplul lor. Din partea lui Bogdan a fost o pura curiozitate si nimic mai mult.

Comunicarea - cea mai importanta


Nu toate "celelalte" femei reprezinta o amenintare pentru tine. Intr-adevar, daca ii explici ce anume te deranjeaza in comportamentului lui, cu siguranta problema isi va gasi o rezolvare. Inainte sa ii aduci acuzatii, sa "il inghesui prin colturi" cu fel de fel de reprosuri, mai bine vorbeste cu el, spune-i ce te deranjeaza.

Daca el apreciaza si frumusetea altor femei, acest lucru nu reflecta si nu diminueaza cu nimic ceea ce simte pentru tine. Daca el merge pe principiul "ma uit, dar nu ating", nu ai de ce sa iti faci probleme. Cunosc multe femei care intorc privirea dupa alti barbati, dar asta nu inseamna ca si-ar dori sa le sara in pat. "Faptul ca admir un alt barbat pe strada sau in club, nu are nimic de-a face cu inselatul sau cu ceea ce simt pentru iubitul meu", imi spune Otilia.

Am citit doua chestii amuzante si interesante, in acelasi timp, intr-o carte intitulata "Barbatii, dragostea si sexul", de David Zinczenko si Ted Spiker: atunci cand barbatii se uita la altele femei, inseamna ca au pulsul normal si sanatos; atunci cand flirteaza cu alta femeie in fata ta, inseamna ca iti da de inteles ca are si alte optiuni daca vrea - nu inseamna ca le doreste, dar vrea ca tu sa stii ca el oricum le are. Aceste "cugetari" erau ale unui barbat. Mi se par niste explicatii destul de pertinente, care se pot aplica si in cazul nostru, al femeilor, nu-i asa?
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai pe 3 Aug 2012, 21:48
    Ma doare sufletul

    Sunt casatorit de 15 ani doi copii sotie perfecta iubitoare avem casa masina bla bla totul perfect.Sunt plecat de 2 luni in Germania cu jobul,vorbesc zilnic cu familia.Colegul cu care sunt a vrut sa imi arate ceva pe net .Acum vine surpriza. Am vazut tot ce vorbeste sotia mea pe messenger!!! Sincer mi sa rupt inima in doua. Discuta cu diverse persoane din jocuri online ,se alinta ei,flirteaza .vai ce frumos esti,..la noapte nu stiu ce o sa ma fac ca numa in cap te am...sckimb de poze...chat pana la 1 noaptea. Sincer nu stiu ce sa fac...sa i spun? sau mai bine o urmaresc in continuare. De ce ma simt tradat si inselat? Asa ma doare sufletul........

    2
    0

  • Myrcus pe 12 Iun 2011, 00:38
    :)) [-(

    bun...ideea este urmatoarea...totul se bazeaza pe incredere...atunci cand aveti incredere unul in altul nu ar trebui absolut deloc sa va simtiti stanjeniti de flirturile(chiar acestea si foarte insistente) ale partenerului/partenerei cu o alta persoana....va spun ce am facut eu pe vremea cand aveam o relatie stabila....bun...am flirtata extraordinar de intens cu prietena prietenei mele(chiar am depasit si masura dandu-i intalnire intr-un mod foarte serios)..probabil prietena mea nu se simtitse extraordinar in momentele acelea insa....cand venise vremea sa plec la "intalnire" ce am facut?in ciuda faptului ka persoana respectiva ma astepta :)) am mers frumos in fata usii iubitei,am sunato,iam zis sa raspunda si uitema in locul unde ea se astepta cel mai putin(probabil avea de gand sa ma parseasca dupa ce vazuse ce serios am fost:)) ) gata sa o scot pe ea in oras in locul celeilalte care....saraca ....nu a mai vorbit cu mine :D...deci oricat de intensa ar fi "mica" conversatie daca cuplul este stabil si exista incredere intre voi nu aveti de ce sa va fie frica....cel putin asa ar trebui....totul depinde de voi...viitorul nu va este predestinat,totul va faceti cu propria voastra mana,chiar si greselile si chair si bucuriile...nu ai o zi proasta deoarece asa scrie in horoscopul tau,ai o zi proasta deoarece te framanta ceva,dar daca reusesti sa lasi framantarea la o parte...ziua devine extraordinara...poate chiar faci si vreo noua combinatie :>...cne stie?

    0
    2

  • carmen pe 18 Nov 2010, 09:04
    flirt

    cred ca e important cum se comporta cu tine vis-a vis de amabilitatile pe care le adreseaza alteia.... cred ca toate au o limita, depinde de noi cat le permitem daca sta cu tine si se gandeste la alta e ok? depinde cat te respecti pe tine, si noi avem dreptul sa fim respectate , iar daca el nu stie ce inseamna respectul sa-l invatam!

    0
    0

  • andreea pe 17 Aug 2010, 14:51
    si asta ce inseamna

    Scenariu : iubitul meu intra intr-un bar, singur. Acolo o domnisoara care serveste, la un moment dat intru si eu in acel bar, salut o peroana pe care o cunosteam, ma asez la masa cu iubitul meu, consumam si plecam. A doua zii, ma intalnesc pe strada cu acea persoana din bar pe care am salutat-o, si imi spune, ca in lipsa mea, baranita a fost invitata la masa de iubitul meu, si au scgimbat numere de telefon; persoana clienta fidela a barului, avea numarul barmanitei. Verific in telefonul iubitului meu si surpriza.... numarul era acolo. De remarcat ca iubitul meu nu mi-a spus nimic Intrebare: Cam ce a vrut el sa faca, ce a fost in capul lui de barbat, a fost doar flirt sau pregateste terenul pt o aventura. Haideti, mai barbatilor sa va aud, asta cum o mai justificati, ca in scuze sunteti asi.

    1
    0

  • blondyana pe 28 Iul 2010, 18:00
    buna

    cand ma duc cu iubitul la plaja si mai apare cate o domnisoara sexy,nu se uita la ea dak am observat-o amandoi,nu am patit niciodata sa se uite dupa altele oricat d bine ar arata in prezenta mea.Atunci cand nu e cu mine,sunt sigura ca se uita doar e barbat si cum se spune,ce e frumos si Lui Dumnezeu ii place.

    1
    0

  • kynamiteful pe 24 Iul 2010, 13:28
    flirt nu inseamna a insela

    e firesc sa fii amabil cu lumea inconjuratoare , nu e nimik esit din comun atunci cind ii zibesti unei domnisoare ,atunci cind ii faci un compliment ..e ceva normal si partenera/ul ar trebuie sa inteleaga acest lucru, flirt=joaca! incredere si rabdare..!

    0
    0

  • bebyborn pe 12 Iul 2010, 12:46
    aha...

    noi suntem impreuna de imediat 3 ani...si tot timpul ne voream cn arata bn si ce ne place la femeia/barbatul respectiv...la strand cand mergeam se uita la tipe si imi spunea ce forme frumoase are...iar eu la fel vb de baieti...din punctul asta de vedere ne intelegem perfect...

    0
    0

  • EA3a pe 3 Iun 2010, 13:47
    da......

    gabi, intr-adevar esta cam umilitor sa-i faci asa ceva persoanei d langa tine!! lipsa de respect...si eu am trecut prin asa ceva...dar ink incerc sa trec cu vederea si nush cat timp voi mai rezista!! :(((

    0
    0

  • polina pe 26 Mai 2010, 14:24
    intrebare

    cind faci sex si te gindesti la altul.ce poate sa fie?

    2
    0

  • gabi pe 25 Mai 2010, 20:38
    bataie de joc

    E adevarat ce se spune aici, dar mai exista un flirt care e umilitor pentru femeie: cand barbatul de langa tine se uita insistent la o alta femeie, intoarce capul dupa aceeasi, raman ochi in ochi, tinandu-te pe tine de mana. Vorbeste cu tine cu ochii la ea. si asta o seara intreaga, daca nu chiar o noapte - la o nunta, un revelion sau in timpul unei calatorii cu trenul. Asta ce mai e? Pe mine ma oripileaza. Nu e gelozie, e umilinta .

    0
    0

  • elena pe 21 Mai 2010, 09:35
    si ce......

    ce sa zic mai fetelor la cate femei frumoase sunt pe pamantul asta se uita si ei ce sa faca si noi ne uitam hai sa recunoastem nu putem preveni asta dar daca avem incredere in noi chiar daca stim ca intotdeauna exista una mai frumoasa ,mai bogata ,cu servici mai bun, cu o viata mai buna, trebuie sa ne iubim asa cum suntem si sa avem incredere in noi si pana la urma chiar daca pleaca la alta pleaca ce poti sa faci si pentru tine exista acolo undeva un altul chiar daca suferi de nu mai poti oricum va exista altcineva .Trebuie sa fim realiste si sa intelegem ca nimic nu este tragic si ca orice are o rezolvare .

    2
    0

  • cornel pe 21 Mai 2010, 04:44
    :-)

    "Barbatii nu insala, ei fac comparatii".La fel fac si femeiile ....DAR ....Depinde daca acea "comparatie" imbunatateste relatia cu partenerul.Comparatiile pot fi constructive sau distructive ....diferenta o face motivatia personala a fiecaruia. Flirt = Conversație curtenitoare între un bărbat și o femeie. Aventură amoroasă; relație de dragoste ocazională și superficială.

    0
    0

  • Fane Instalatoru` pe 18 Mai 2010, 16:06
    Chiar asa :))

    Daca se mai uita din cand in cand dupa o femeie "draguta", asta nu inseamna ca iubitu` va inseala :)) ! Dupa cum spune si articolul, va compara ... In privinta inselarii la pat... este un fel de comparatie mai ampla, mai complexa ...

    0
    0

  • FLORIA pe 6 Mai 2010, 19:21
    A FLIRTA = A INSELA EMOTIONAL

    EU CRED CA E IMPORTANT SA NU FACEM CONFUIE INTRE A APRECIA PERSOANELE PLACUTE CU CARE NE INTERSECTAM ZILNIC SI CEEA CE ARATA IMAGINEA DIN ARTICOL. SUNT DOUA CAZURI DIFERITE...

    0
    0

  • xelaandra pe 5 Mai 2010, 00:05
    :)

    o privire nu strica, pana la urma toata atenta e a ta

    0
    0

  • StatuiaNuda pe 4 Mai 2010, 01:31
    ... da, bine!

    Nu exista "doar ma uitam". :) Exista doar "before" si "after" -- stiti voi, ca in reclamele pentru anumite produse. Inainte de fapte totul este teorie, logic, iar dupa fapte… nu mai conteaza ce este. Conteaza ce a fost! Exista doar... lipsa persoanei potrivite, la timpul potrivit, la locul potrivit, care sa spuna cuvintele potrivite. Atat!!! Restul e can-can, vorba aceea.

    0
    0

  • nadya_dark pe 25 Apr 2010, 23:52
    nadya_dark

    dar ce faci cand o tipa face tot posibilul sa se intersecteze de mai multe ori cu partenerul tau?si sa-l strige la un moment dat?da e adevarat ca erau cunostinte dar acest gest a deranjat

    0
    0

  • raisa pe 25 Apr 2010, 11:20
    bravo ela

    eu cu sotu admiram impreuna o tipa sau tip misto deci clar ca nu ne deranjeaza pe nici unu asta,e ceva normal sa recunosti ca o tipa/tip arata misto.

    0
    0

  • ela pe 23 Apr 2010, 13:55
    :)

    eram in parc cu fostul prieten si trece pe langa noi o tipa foarte tare, imbracata foarte sexy. si prietenul meu intoarce privirea dupa ea,insa cu jumatate de ochi la mine.dupa putin timp se intoarce la mine si ma intreaba:'' de ce nu spui nimic?'' la care i-am raspuns cat se poate de calm:'' te uiti dupa ea, dar ma tii in brate pe mine.'' a ramas efectiv socat de raspunsul meu. probabil se astepta sa ii reprosez acest lucru. insa nu m-a deranjat deloc. si ar fi bine ca toate sa facem asa pentru in felul aceste le demonstram ca suntem mai calculate decat ei

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod