8 secrete pentru o relaţie fericită şi de lungă durată. Descoperă-le!

Oricât de mult te-ar solicita jobul sau alte probleme din viaţă, fă din clipele voastre intime o prioritate.
Într-o eră în care numărul divorţurilor creşte alarmant de la un an la altul, este lesne de înţeles de ce te întrebi care sunt secretele pentru o relaţie de lungă durată. În cazul în care te visezi şi tu de mână cu jumătatea ta la aniversarea de aur a casniciei, trebuie să ştii că oricât de mare ar fi iubirea, legăturile sentimentale pe viaţă au nevoie de eforturi comune pentru a rezista probei timpului.

Relaţiile de durată - până şi cele mai fericite din lume - necesită atenţie constantă, lipsa orgoliilor de fier şi sacrificii. Odată ce ai înteles acest lucru, te afli pe drumul cel bun. La fel de importante sunt comunicarea şi stabilirea unei prietenii sudate între parteneri. Fără aceste ingrediente, o relaţie durabilă este destinată eşecului.

1.
Învaţă să te cerţi constructiv


Mai devreme sau mai târziu, disensiunile în cuplu apar, pentru că ele fac parte din viaţă. În loc să speri că ele nu îţi vor tulbura niciodată fericirea, învaţă din timp să le gestionezi constructiv. Fă un efort şi încearcă să vezi lucrurile din perspectiva iubitului tău şi evită să îl învinovăţeşti constant.

Dacă te laşi purtată de nervi şi de orgoliu, transformi orice contradicţie într-o ceartă majoră - calea sigură spre despărţire. Cel mai bine este să luaţi o pauză atunci când sunteti copleşiţi de frustrare şi să discutaţi ulterior, pe un ton calm.

2. Întoarce-te mereu la aspectele pozitive

Sentimentul fericirii în cuplu se întreţine cu ajutorul invocării aspectelor pozitive ale relaţiei şi ale celuilalt.
Când te concentrezi doar pe defectele partenerului tău şi pe obstacolele cu care vă confruntaţi împreună, începi să îţi doreşti altceva de la viaţa ta sentimentală.

În realitate, fuga de probleme nu îţi aduce în mod necesar un viitor mai bun, însă îţi distruge categoric prezentul. Aminti-vă mereu de lucrurile frumoase care vă leagă, de calitătile care v-au făcut sa vă îndrăgostiţi unul de celălalt şi la miile de posibilităţi pe care le aveţi pentru a vă face existenţa mai frumoasă.

3. Comunică

Poate că îţi sună ca un clişeu, însă o relaţie lipsită de comunicare conduce inevitabil la răcirea relaţiei voastre şi la nevoia de a găsi un confort psihic în altă parte. Spune mereu ce simţi şi ce îţi doreşti cu sinceritate, iar partenerul tău îţi va urma exemplul.
Educaţi-vă reciproc şi transformaţi orice discuţie într-un prilej de a vă apropia mai mult.

4. Tratează-ţi iubitul cu respect

Ai mai auzit cu siguranţă acest sfat, însă oare îl respecţi în relaţia ta? Chiar dacă acum te simţi confortabil alături de el, evită să-l jigneşti, ascultă-i punctele de vedere, complimentează-l din când în când şi protejează-i imaginea în societate. Apoi, pretinde acelaşi lucru din partea lui - veţi rămâne mereu împreună, dacă vă insuflaţi reciproc ideea că sunteţi cele mai speciale persoane din lume.

6. Nu sacrifica niciodată intimitatea voastră

O relaţie de dragoste de lungă durată are nevoie şi de întreţinerea pasiunii, o reală provocare după trecerea anilor.
Oricât de mult te-ar solicita jobul sau alte probleme din viaţă, fă din clipele voastre intime o prioritate.

7. Invaţă să dăruieşti

Dacă vrei să primeşti, învaţă întâi să dăruieşti dezinteresat. Nu doar lucruri materiale, ci şi grijă, atenţie, înţelegere şi tandreţe. Partenerul care te merită îţi va urma întocmai exemplul.

8. Păstrează-ţi zâmbetul pe buze

Treceţi împreună prin viaţă cu umor şi bună dispoziţie. Endorfinele eliberate prin râs sunt un puternic aliat al stărilor de fericire constante în cuplu!
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigi pe 2 Dec 2013, 15:01
    huh ?

    Domne, principalul e sa ma satisfaca femeia in pat, sa aduca bani acasa si sa ma lase sa fac ce poftesc. Si mai ales SA TACA DIN GURAAA !!! :) Glumesc, este normal sa fie atatea divorturi in contextul social in care femeia are pretentie de egalitate prost inteleasa (probabil ca o sa se ajunga la ideea de a purta copilul in pantec barbatul, "ca de ce doar femeile sa poarte sarcina si sa aiba probleme cu coloana" , nu ?) , in vremurile in care multe femei nu sunt in stare de nimica dar vor sa isi impuna punctul de vedere inclusiv in domenii tehnice (cu rezultate catastrofale) , ar fi cel mai bine ca nici macar sa nu mai aiba pretentia de maritish daca tot sunt asa autosuficiente si inteligente. Nu? :)

    10
    4

  • bob pe 2 Dec 2013, 07:53
    ok

    Foarte bune sfaturi ! Sigur ca nu-I usor,mai ales daca sunt problem material,care..vrem-nu vrem- afecteaza relatia. DAR trebuie rabdare si intelepciune ,si sa nu deveniti indiferenti nici dupa 20 de ani...surprindeti-va partenerul mereu,cu un gest,o gluma,un cadou,un biletel,o intalnire in oras,...

    2
    1

  • Ludmila Levco pe 1 Dec 2013, 13:34
    perfect spus.

    Sint de acord cu toate punctele enumerate mai sus,dar toate aceste ce refera la ambii parteneri ,insa de parere de rau societate este influentata de multi factori,si pe parcursul vetii un partener poate deveni mai slab si altul mai puternic,in rezultat devortul este de neivitat(experienta proprie,dupa 19 ani de casatorie,trecem printrun divort )Viata continue...

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod