6 secrete ca să-ţi consolidezi relaţia cu un bărbat

Secretele unei relaţii solide şi fericite sunt cunoscute de mulţi, dar modul în care le pui în aplicare influenţează cel mai mult consolidarea relaţiei. Iată 6 secrete ca să-ţi consolidezi relaţia cu un bărbat, care au fost confirmate de numeroase studii la care au partipat cupluri fericite.
Secretele unei relaţii solide şi fericite sunt cunoscute de mulţi, dar modul în care le pui în aplicare influenţează cel mai mult consolidarea relaţiei. Iată 6 secrete ca să-ţi consolidezi relaţia cu un bărbat, care au fost confirmate de numeroase studii la care au partipat cupluri fericite.

Pentru o relaţie reuşită şi solidă, compatibilitatea emoţională a partenerilor este primul pas. Când faci toate eforturile pentru a păstra o relaţie, asigură-te mai întâi că relaţia poate funcţiona pe termen lung şi că nu există incompatibilităţi majore între tine şi partener, pornind de la viziunea cu privire la familie.

Afecţiunea fizică

Poate cel mai puternic liant în cuplurile fericite este afecţiunea fizică, în special săruturile şi îmbrăţişarile.
Aceste gesturi stimulează producţia hormonului oxitocină pentru ambii parteneri, care contribuie în mod decisiv la consolidarea unei legături emoţionale pe termen lung.

Frecvenţa sexului

Relaţiile sexuale joacă un rol aproape la fel de important, dar studiile au demonstrat ca acesta nu este crucial pentru fericirea cuplurilor pe termen lung. Dacă afecţiunea fizică zilnică devine o componentă importantă a relaţiei, frecvenţa scăzută a relaţiilor sexuale nu are un efect negativ puternic în cuplu, ca în cazul cuplurilor unde nu există nici prea multe gesturi de afecţiune.

Comunicarea în cuplu

În absenţa comunicării regulate şi directe, chiar şi cele mai fericite cupluri pot suferi pe termen lung.
Există însă şi exagerări în comunicare. Dacă îi reproşezi partenerul absolut orice gest pe care tu l-ai face altfel, relaţia va suferi. Alege-ţi lucrurile importante pe care vrei sa le comunici şi fă-o cu respect în faţa partenerului, pentru a putea rezolva alături de el orice problemă ce riscă să afecteze legătura emoţională în cuplu.

Sinceritatea cu nevoile proprii

Compromisurile sunt absolut necesare în orice relaţie, dar ele pot evolua uneori în sacrificii mult prea mari. Poţi renunţa la multe pentru bărbatul iubit, dar nu uita să fii sinceră cu nevoile proprii, în special cele emoţionale. Dacă faci sacrificii zilnice, despre care nu simţi că sunt compensate în vreun fel, vei aduna resentimente faţă de partener de-a lungul timpului.

Alegerea conflictelor

Un alt aspect important legat de compromisuri şi de comunicare este modul în care alegi subiectele de conflict cu partenerul.
O relaţie solidă este una în care ambii parteneri îşi iartă micile gesturi greşite şi se concentrează asupra lucrurilor importante. Dacă bărbatul pe care îl iubeşti este dezordonat sau lasă capacul la WC întotdeauna ridicat, este important să priveşti în perspectivă şi să decizi dacă aceste probleme merită un conflict sau dacă pot fi trecure cu vederea pentru lucruri mai importante.

Gândirea pozitivă

Modul în care gândirea pozitivă are un impact asupra relaţiei ţine de capacitatea de apreciere a calităţilor partenerului. Cuplurile solide şi fericite trec peste micile defecte, iar legătura emoţională este bazată pe lucrurile importante în relaţie.
Fă eforturi pentru a aprecia zi de zi calităţile partenerului, criticând mai puţin ceea ce percepi ca un defect, iar el va simţi cu siguranţă acest lucru şi relaţia ta va deveni mai solidă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod