5 secrete pentru o discutie deschisa cu iubitul tau

"Nu imi dau seama ce gandeste pentru ca niciodata nu-mi spune ce se intampla cu el". Iti suna familiar? Intr-un studiu recent realizat de site-ul iVillage, 42% dintre vizitatoare...

"Nu imi dau seama ce gandeste pentru ca niciodata nu-mi spune ce se intampla cu el". Iti suna familiar? Intr-un studiu recent realizat de site-ul iVillage, 42% dintre vizitatoare au declarat ca au facut mari eforturi pentru a-l determina pe partenerul de viata sa-si impartaseasca sentimentele. Cand se intampla acest lucru, ea se simte indepartata, iar el se simte neinteles.

Insa, specialistii au descoperit un lucru pe care multe femei nu il constientizeaza: barbatii vor sa vorbeasca! In anumite conditii si o atmosfera favorabila, acestia pot vorbi o noapte intreaga. Majoritatea barbatilor resimt o nevoie acuta de a se destainui. Atunci, care este secretul pentru a-l face si pe iubitul tau sa-si deschida sufletul? Citeste mai departe si pregateste-te sa primesti cateva sfaturi:

Secretul 1: Barbatilor le este teama de respingere - pe bune!

Este foarte adevarat. Majoritatea barbatilor simt ca femeile sunt foarte critice cu ei si se tem ca nu cumva, in momentul in care isi vor deschide sufletul, cineva sa inceapa sa rada de ei, facandu-i sa se simta respinsi si umiliti. Este foarte important pentru femei sa constientizeze faptul ca ego-ul masculin si simtul identitatii sunt in general mult mai fragile la barbati decat la femei si, drept urmare, pot fi mult mai usor ranite.

Acest lucru se intampla in special in relatiile intime: el tanjeste dupa recunoastere, vrea sa obtina reactii din partea ta si sa stie ca te poate multumi. Astfel ca, daca un barbat va simti ca urmeaza sa-i judeci actiunile sau sa-l privesti diferit drept raspuns la ceea ce el iti va spune, atunci fii convinsa ca acesta nu va dori sa vorbeasca despre ceea ce simte.

Sa nu-ti judeci partenerul inseamna sa-i oferi ocazia de a spune ceea ce se intampla in mintea lui, iar tu sa nu faci altceva decat sa-l asculti. Acest lucru nu inseamna ca tu nu ai o parere in legatura cu ceea ce iti va transmite, insa ii poti oferi varianta ta intr-un anumit punct al conversatiei. Daca vrei ca iubitul tau sa fie cat se poate de deschis intr-o astfel de discutie, acesta va trebui sa simta ca tu il accepti exact asa cum este si pentru ceea ce este, si nu pentru ceea ce ai vrea tu sa fie.

Trebuie sa ai rabdare cu el. Daca ii vei raspunde la gandurile lui oferindu-ti imediat punctul de vedere cu o remarca de genul: "ei bine, asta nu e in regula. Nu sunt de acord" sau "cand ti-a venit ideea asta prosteasca in minte?", atunci orice barbat se va inchide imediat. Lui ii este teama sa nu spuna ceva prea personal, deoarece s-ar putea ca ceea ce va spune sa nu se potriveasca imaginii pe care tu o ai despre el sau sa nu coincida cu imaginea pe care acesta doreste sa o proiecteze fata de tine.

Un barbat isi poate arata nenumarate fatete in diferite momente din viata sa - chiar si in diferite momente ale zilei sau din saptamana. Nu-ti fie teama sa-i acorzi libertatea de a-ti arata diferitele parti din el. Daca vei reusi sa renunti la asteptarile tale si sa incerci cu adevarat sa descoperi cine este iubitul tau, atunci el va simti imediat acest lucru, se va simti extraordinar si ii va face o deosebita placere sa stea de vorba cu tine.

Secretul 2: Deschide-ti si tu sufletul fata de el

Trebuie sa existe o dezvaluire aproape mutuala intre parteneri. Toata lumea are probleme, temeri si tot felul de secrete din trecutul sau. Multi barbati gandesc: "Daca i-as spune acest lucru, ma va parasi". Va trebui sa-i arati ca nu este cazul tau, impartasindu-i tu ceva despre tine si aratandu-i ca ii acorzi la fel de multa incredere cat poate si el sa aiba in tine.

Cand va incepe sa-si deschida sufletul, asculta cu atentie ceea ce iti spune, apoi fa un pas inapoi si ofera-i ceva pozitiv drept raspuns. Dupa ce iti va povesti ceva cat se poate de personal, spune ceva de genul: "Ei bine, nu este chiar atat de rau. Eu am facut si mai rau de atat" sau "Chiar admir acest lucru din situatia respectiva" si alege un punct din poveste pentru care chiar iti poti arata admiratia. Totusi, nu exagera cu aceasta atitudine sa para a fi manipulare. Oamenii isi dau seama intotdeauna la un anumit nivel cand sunt manipulati si niciodata nu va mai functiona metoda cu ei. Fa-l sa inteleaga ca esti de partea lui si ca-l sustii si ca nu este singurul care a experimentat un anumit lucru.

Asigura-te ca in momentul in care vei reactiona la ceea ce iti spune, te vei pozitiona de partea lui. Foarte multe femei asculta povestile partenerilor lor doar pentru a raspunde spunandu-le acestora unde au gresit. Acestea adopta pozitia unor alte persoane. De exemplu, intr-o poveste despre serviciu, colegul este cel care a facut atat de dificila situatia. Oricum, este important sa privesti situatia respectiva din punctul lui de vedere.

Nu este deloc momentul potrivit sa incerci sa-l inveti sau sa-i arati ce ar fi trebuit sa faca, ci este momentul sa "fiti prieteni". Cand doi oameni devin prieteni, acestia isi impartasesc experiente comune in care se vor intelege perfect asupra punctului de vedere si, din acest motiv, se vor simti mai apropiati si mai confortabil unul in prezenta celuilalt. In acest moment, tu esti cea care va crea raportul - sentimentul ca fiecare dintre voi se afla in acelasi spatiu si traieste in aceeasi lume.

Este uimitor faptul ca foarte multi barbati se simt ingrozitor de singuri. Nu numai ca acestia se antreneaza pentru tacere, dar sunt convinsi ca nu este de demnitatea masculina sa dea frau liber starilor prin care trec, deoarece de obicei nu primesc raspuns din partea barbatilor din acelasi cerc. Raspunsul tau cinstit si pozitiv este extrem de important. Daca te vei angaja la acest traseu, atunci cu siguranta partenerul tau va simti ca exista cineva care il intelege cu adevarat si-si va deschide sufletul din ce in ce mai mult.

Secretul 3: Lasa trecutul deoparte

Ai avut vreodata o "discutie" cu partenerul tau care a sfarsit transformandu-se intr-o insiruire de suparari, de lucruri pe care le-a facut gresit, de feluri in care te-a ranit si de lucruri pe care ti le datoreaza in acest moment? Se intampla la un moment dat in aproape toate relatiile, insa faptele raman; barbatii se simt foarte incurcati cand se creeaza astfel de situatii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod