Cuplu longeviv

5 reguli de urmat dacă vrei ca relaţia ta să dureze

Să obţii ce vrei într-o relaţie poate fi destul de dificil. Toată lumea iubeşte diferit, iar acest lucru e valabil şi pentru cuplurile care sunt împreună de mult timp.
Să spui ceea ce vrei şi ce ai nevoie este o abilitate pe care o poţi învăţa sau îmbunătăţi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o relaţie sănătoasă şi de lungă durată:

Fă-ţi cunoscute nevoile şi dorinţele


Decide ce e important pentru tine. Timpul petrecut împreună, micile acte de bunătate sau să faci treabă prin casă? Spune-i partenerului ce ai vrea să facă şi el. De asemenea, fă o listă cu contribuţia lui în casă. Poate ai nevoie de ajutor să faci cina cel puţin o dată pe săptămână sau să îţi preia responsabilitatea de a culca copiii.
Fiind onestă cu el, veţi ajunge departe!

Foloseşte pronumele "eu"


Când vorbeşti despre sentimentele tale, începe propoziţia cu "eu", nu cu "tu". Acesta nu e un mod natural de comunicare, dar poate deveni un obicei bun dacă exersezi. Declaraţiile de acest tip permit cuplurilor să colaboreze într-un mod care îi încurajează să îşi exprime opiniile şi sentimentele fără a învinui. Ai grijă, pentru că nu toate frazele care încep aşa sunt acceptate. Asigură-te că vina este asupra acţiunii, nu a persoanei.


Fii răbdătoare


Să fii răbdătoare într-o relaţie e cu totul altceva faţă de răbdarea din viaţa de zi cu zi. Răbdarea din cuplu se poate simţi mult mai acut şi profund. Dacă îţi pierzi răbdarea cu partenerul de viaţă, ar trebui să te întrebi dacă merită. Răbdarea poate fi învaţată şi îmbunătăţită, există speranţă chiar şi pentru cea mai agitată persoană dacă aceasta e dispusă să depună efort în acest sens.

Învaţă cum să faci compromisuri


Compromisul este singura modalitate de a face o relaţie să funcţioneze. Relaţiile profesionale, personale şi chiar familiale pot beneficia de o abilitate de compromis.
El e o modalitate eficientă de a rezolva problemele mari şi mici. Este o alegere. Uneori trebuie să fii de acord să vezi un film care nu îţi place şi să îl laşi pe cel pe care îl urmăreşti tu pe săptămâna viitoare, alteori trebuie să renunţi la un garaj spaţios pentru o casă în apropierea unei şcoli bune. Toată lumea câştigă dacă pui relaţia pe primul loc.

Învaţă să accepţi unele lucruri


Acceptă că nu ai control asupra altui lucru decât al tău. Acceptă situaţia aşa cum este. E normal să nu fii de acord uneori, dar nu poţi controla totul, dar poţi controla modul în care reacţionezi la aceste situaţii stresante.
Viaţa nu e perfectă, renunţă să mai ai aşteptări aşa mari şi ocupă-te de lucrurile frumoase din viaţă.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod