5 motive pentru care bărbaţii preferă blondele ca amante şi brunetele ca soţii

Culoarea părului femeii iubite este în continuare foarte importantă pentru mulţi bărbaţi. Cristalizată de Marilyn Monroe în filmul "Domnii prefera blondele", imaginea de bombă sexy a blondelor persistă şi în prezent.
Culoarea părului femeii iubite este în continuare foarte importantă pentru mulţi bărbaţi. Cristalizată de Marilyn Monroe în filmul "Domnii prefera blondele", imaginea de bombă sexy a blondelor persistă şi în prezent. Iată 5 motive pentru care bărbaţii preferă blondele ca amante şi brunetele ca soţii.

Indiferent dacă sunt raţionale sau nu, preferinţele bărbaţilor pentru culoarea părului parteneri le conduc uneori deciziile în viaţa amoroasă. Mai multe studii au demonstrat ca blondele sunt mai populare ca iubite şi amante decât ca soţii. Vezi motivele care stau la baza preferinţelor bărbaţilor.

Sunt mai sexy blondele?

Culoarea părului joacă un rol important în alegerea partenerei, dar bărbaţii au numeroase alte criterii. Cele mai populare blonde sunt cele cu forme lascive, însă preferinţa bărbaţilor nu se referă doar la blondele naturale. Mai multe studii au arătat că brunetele vopsite blonde sunt pentru cei mai mulţi bărbaţi la fel de atrăgătoare ca cele naturale.

Caută amanta diferită de soţie

Numărul de blonde este mult mai mic decât cel de brunete, astfel că, în mod automat, cele mai multe soţii sunt brunete. Când îşi înşeală partenera, bărbaţii caută senzaţii noi, iar o blondă le oferă o schimbare.

Două cercetări realizate în Marea Britanie au confirmat că atracţia blondelor este de fapt atracţia noului. Cei mai mulţi bărbaţi se căsătoresc cu o femeie care are culoarea părului diferită decât cele mai multe iubite. Astfel, bărbaţii care au preferat blondele tind să se căsătorească cu o brunetă sau roşcată.

Blondele flirtează mai mult

Meritată sau nu, reputaţia blondelor include şi elemente sociale. Mulţi bărbaţi consideră că blondele flirtează mai mult, iar alegând o brunetă se gândesc practic la fidelitatea partenerei pe termen lung.

Personalitatea socială a blondelor le face iubite mai bune, iar flirtul le recomandă şi ca amante, în viziunea multor bărbaţi.

Te poţi baza mai mult pe brunete?

Cei mai mulţi bărbaţi care preferă o soţie brunetă susţin că te poţi baza mai mult pe brunete şi că sunt mai afectuoase. Mitul blondei proaste nu a murit nici până acum, doar a evoluat într-o senzaţie vagă că blondele sunt mai aeriene şi mai neserioase.

Contextul necesar pentru a înţelege această concluzie este faptul că o blondă sexy nu va avea niciodată probleme în a-şi găsi un nou partener. Preferinţa pentru brunete ar putea fi astfel de fapt o preferinţă subconştientă pentru femeile fidele în căsnicie.

Blondele sunt mai mediatizate

Cel mai important atu pe care îl au blondele este însă mediatizarea. Deşi sunt mult mai puţine decât brunetele, blondele sunt prezente mai mult în mass-media, de la presă până la filme, cu eticheta de bombă sexy.

Familiaritatea cu blondele promovate agresiv în spaţiul public ar putea contribui cel mai mult la atracţia bărbaţilor pentru ele, în special pentru atracţia sexuală.

Preferinţa unor bărbaţi pentru blonde sau brunete probabil că va continua să le ghideze deciziile, chiar dacă aceast criteriu folosit în alegerea soţiei, amantei sau iubitei ţine în cele mai multe cazuri doar de o cutie de vopsea.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anessia pe 12 Feb 2013, 21:39
    @deea-deel

    Ufffff...Am incercat, dar nu am reusit....Mi-am dat seama ca exista posibilitatea de a fi interpretat gresit, sincer nu stiu cum se procedeaza....cand am scris acest comentariu fredonam refrenul unei melodii ( "e chimie intre noi...e , o ,a .....asa e dragostea....")..

    4
    0

  • deea-deel pe 11 Feb 2013, 11:54
    @Anessia

    Buna, Anessia! Sterge te rog comentariul..Nu toti il inteleg ..

    7
    1

  • Anessia pe 2 Feb 2013, 17:10
    Ahhh, blondele !

    O blonda reprezinta un adevarat magnet pentru un barbat... Oare cum se poate explica acest paradox?? Simplu..De regula se spune ca un barbat "gandeste cu altceva" si atunci fiind pe aceeasi lungime de unda cu blonda, evident ca exista chimie intre ei ...:))

    4
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod