5 lucruri la care bărbaţii nu se gândesc niciodată atunci când înşală

De ce înşală bărbaţii? Este o întrebare atât de veche, cu atât de multe răspunsuri!
Fiecare bărbat are un motiv diferit pentru care alege să înşele. Poate caută puţină consolare din cauza relaţiei nesatisfăcătoare în care este implicat sau poate că este atât de egoist încât nu poate privi mai departe de propria lui nevoie de plăcere. Sau poate, pur şi simplu, este doar o persoană foarte tristă şi fără minte, cu o înclinaţie spre auto-distrugere. În timp ce bărbaţii celebri şi infideli de la Hollywood sunt un clişeu, înşelând cu dădaca sau venind cu ruj pe guler acasă, majoritatea bărbaţilor au propriile motive pentru care caută sex şi afecţiune în afara unei relaţii deja existente. Unul dintre ele poate fi narcisismul.

Atunci când bărbaţii înşală, un lucru este cert: nu gândesc dincolo de ei înşişi.

Infidelitatea este o problemă legată de egoism. În timp ce acest act implică două persoane, bărbaţii nu sunt, de obicei, interesaţi de nevoile emoţionale ale amantelor lor. Ei se concentrează doar pe nevoile lor, iar urmărirea acestor nevoi îi face adesea să ignore impactul pe care îl pot avea acţiunile lor.

Bărbaţii înşală din motive personale, dar există 5 lucruri pe care nu le iau în considerare atunci când decid să îşi trădeze partenera:

Păstrarea unui secret este extenuantă


La început, pare foarte distractiv să înşeli. Pe bărbaţi îi încântă ideea de a face ceva rău sau de a gusta din fructul interzis. Faptul că ascund ceva îi face să se simtă ca nişte spioni adevăraţi. Dar ai văzut vreodată vreun film cu spioni în care agentul respectiv să stea prea mult ascuns în spatele inamicilor? Ei se dau de gol până la urmă, pentru că a duce o viaţă dublă necesită o cantitate enormă de energie mentală. Da, sexul pe ascuns ar putea fi revigorant la început, dar, în cele din urmă, susţinerea constantă a minciunilor, ascunderea mesajelor şi trăirea unei vieţi duble vor avea un impact substanţial asupra bunăstării lor mentale şi fizice.

Contracepţia ţine numai de încredere


Bărbaţii nu sunt încântaţi atunci când trebuie să folosească mijloace de protecţie, de aceea se aşteaptă ca amanta să folosească anticoncepţionale sau să ia pastila de a doua zi. Cel mai grav caz este atunci când inevitabilul se produce şi va vrea să scape de o sarcină total neaşteptată şi nedorită. Ei aruncă răspunderea asupra femeii cu care au o aventură şi au o încredere prea mare că ea va face toate aceste lucruri. Acest lucru este ciudat pentru că relaţia lor este din start formată din minciuni. Dacă bărbaţii uită să se protejeze sau neglijează acest lucru când înşală, atunci viaţa lor se poate schimba dramatic.

Suntem cu toţii conectaţi acum


Cu ani în urmă, dacă un bărbat avea o aventură cu o colegă de serviciu, soţia sau iubita lui nu avea prea multe şanse să afle de relaţia lor. Dar acum este foarte uşor să afli de o întâlnire interzisă prin intermediul reţelelor de socializare. Poate un alt coleg îl etichetează pe bărbatul infidel într-o fotografie în care apare puţin prea prietenos faţă de o altă femeie. Sau poate că amanta şi soţia lui au prieteni comuni pe Facebook. De asemenea, soţia sau iubita celui infidel poate suspecta deja pe cineva şi începe să îi urmărească activitatea din mediul virtual. Păstrarea secretului este destul de dificilă în zilele noastre, pentru că social media dezvăluie destul de uşor cele mai incomode lucruri despre oameni.

Într-un final, adevărul iese întotdeauna la iveală


Acest lucru chiar se întâmplă! Chiar dacă reuşesc să păstreze secretul chiar şi zece ani, în cele din urmă, trişorii sunt întotdeauna prinşi. Uneori vor chiar ei să fie prinşi, alteori nu. Dar, în 99% din cazuri, adevărul iese la iveală în cele din urmă, cumva cum nu se aşteptau.

Infidelitatea nu este doar despre el


Aceasta este cea mai grea lecţie pe care un bărbat o poate învăţa despre infidelitate. În mod normal, el începe să înşele concentrându-se complet pe el însuşi. Persoana întâi singular este foarte des folosită de el în această etapă. Dar, odată ce infidelitatea lui este descoperită, îşi dă seama rapid că acţiunile lui au un impact major asupra atâtor oameni dincolo de acel "eu". Partenera lui se simte trădată, rănită şi ar putea avea nevoie de ani pentru a mai putea avea încredere în cineva. Dacă cuplul are copii, acesta îşi dezbină familia şi le dă complet viaţa peste cap, făcându-i să îşi piardă sentimentul de siguranţă dat de unitatea unei familii. Amanta va ajunge să privească relaţia ca pe ceva greşit şi interzis, afectându-i stima de sine din cauza reacţiei societăţii la ceva ce odată credea că este interesant. Infidelitatea se termină întotdeauna urât, pentru toată lumea!

Din păcate, bărbaţii uită sau, pur şi simplu, nu pot anticipa concluzia inevitabilă şi consecinţele acestei acţiuni. Îşi dau seama, de regulă, atunci când este prea târziu. De asemenea, există numeroase cazuri în care aceştia nu învaţă nimic din propriile greşeli şi continuă să facă la fel şi din momentul în care sunt prinşi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod