4 discuții despre sex pe care merită să le ai cu partenerul tău. Nu le evita!

Foarte multe cupluri evită să discute despre viaţa lor sexuală, fie din cauză că se simt jenate de anumite subiecte, fie din cauză că se tem să afle părerea celuilalt despre prestaţiile intime. Lipsa discuţiilor pe seama sexului poate afecta serios relaţia, întrucât nu vă puteţi îmbunătăţi tehnicile şi aptitudinile dacă nu ştiţi exact ce îşi doreşte celălalt.

Ai ajuns la un moment dat să spui că eşti nemulţumită de viaţa ta sexuală? Partenerul tău ştie acest lucru? Dacă nu, iată cele mai importante discuţii despre sex pe care trebuie să le ai cu el.

1. Care sunt limitele sexului?

Compatibilitatea sexuală vă ajută să fiţi pe aceeaşi lungime de undă, să vă placă aceleaşi lucruri şi să vă simţiţi excelent împreună în pat. Cu toate acestea, sunt şi momente în care trebuie să discutaţi despre limitele sexului, despre cât de departe aveţi de gând să mergeţi cu experimentele.

Dacă nu eşti de acord cu sexul anal, comunică-i partenerului tău acest lucru, înainte ca el să treacă la acţiune, dacă una dintre fanteziile lui sexuale ţi se pare deplasată, spune-i că nu te simţi confortabil. Doar discutând despre anumite lucruri puteţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine. Împreună, puteţi găsi o cale de mijloc şi vă puteţi adapta dorinţele sexuale, astfel încât să fie îmbrăţişate de amândoi.

Ţine cont de faptul că dacă faci compromisuri, de dragul partenerului, vei ajunge să fii nemulţumită de viaţa ta sexuală, ceea ce nu este bine pentru relaţie.

2. Ce se întâmplă dacă nu am chef de sex?

Aceasta este poate cea mai importantă discuţie despre sex pe care trebuie să o porţi cu iubitul tău. Cheful de sex nu apare doar dacă pocneşti din degete şi, pe parcursul relaţiei, este posibil să te confrunţi cu seri în care partenerul tău vrea să facă sex cu tine, dar tu pur şi simplu nu eşti cuprinsă de aceeaşi dorinţă.

Cu alte cuvinte, timingul vostru nu este sincronizat. Dacă inventezi de fiecare dată câte o scuză pentru faptul că nu vrei să faci sex, partenerul tău se poate simţi dat la o parte, ignorat şi nesatisfăcut. În schimb, dacă încerci să discuţi cu el despre acest subiect şi să-i explici că sunt momente în care libidoul tău este la pământ şi că puteţi găsi alte ocazii pentru sex, cu siguranţă poate înţelege situaţia. Să ştii că şi bărbaţii au momente când nu au chef de sex, aşa că partenerul tău mai mult ca sigur te va înţelege.

3. Ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut în timpul sexului?

Nu este cazul să purtaţi această discuţie după fiecare partidă de sex, dar ar fi bine ca măcar din când în când să o iniţiaţi. Dacă nu vorbiţi deschis despre ce vă place şi ce nu vă place în timpul sexului, cum credeţi că vă veţi îmbunătăţi viaţa sexuală, cum credeţi că vă veţi satisface şi vă veţi simţi împliniţi din punct de vedere intim?

Nu ar trebui să-ţi fie ruşine să-i spui iubitului tău că nu îţi place o anumită poziţie sexuală sau că se mişcă prea agresiv în altă poziţie. Dacă el nu ştie aceste detalii, va face mereu aceleaşi gesturi, crezând că îţi plac.

4. Exisă probleme care trebuie tratate?

Stresul, stilul de viaţă şi anumite probleme medicale mai vechi vă pot afecta viaţa sexuală. Tu poţi ajunge să te confrunţi cu uscăciune vaginală, iar partenerul tău cu o disfuncţie erectilă. Discutaţi despre acest subiect, dacă vreţi să aveţi o viaţă sexuală activă şi plăcută.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod