Cuplu trist

10 obiceiuri greşite care pot distruge orice căsnicie

Se întâmplă destul de des ca relaţiile aparent fericite să se termine cu un divorţ. Descoperă câteva obiceiuri greşite care pot distruge orice căsnicie

Este şocant să afli că două persoane care păreau să se potrivească atât de bine, să se iubească şi să fie pe aceeaşi lungime de undă s-au despărţit. Dar potrivit specialistului în relaţii Jeff Forte, multe cupluri se străduiesc să păstreze aparenţa unei căsnicii fericite pentru mult timp, încercând să ascundă problemele majore care le macină, pentru ca într-un final să aleagă despărţirea ca singura cale de ieşire din impas. Sunt unele greşeli care prin natura lor pot clătina treptat chiar şi cea mai solidă relaţie.

Iată câteva dintre greşelile şi obiceiurile care te pot aduce în pragul divorţului:

Nu aveţi aceleaşi planuri

De multe ori se întâmplă ca partenerii să aibă opinii diferite referitoare la ceea ce este cel mai important pentru ei. Fiecare dintre ei consideră că scopurile sale personale sunt mai importante şi că pe ele ar trebui să se concentreze împreună. Iar în aceste condiţii, când fiecare trage în direcţii opuse, este inevitabil ca relaţia să nu se rupă. Este foarte important să realizați că sunteți o echipă, iar scopurile voastre, în ansamblu, ar trebui să fie comune.

Nu vă cunoaşteţi nevoile şi aspiraţiile

Fiecare persoană are propriile sale nevoi şi dorinţe pe care speră ca partenerul să i le împlinească. Dar de multe ori se întâmplă ca partenerii să nu vorbească despre aceste nevoi ale lor sau presupun că persoana iubită are aceleaşi aşteptări, ceea ce este complet greşit. Chiar dacă vă iubiți, asta nu înseamnă că sunteți identici.

Nu vă manifestaţi afecţiunea

Conexiunea specială dintre două persoane care se iubesc se poate pierde treptat dacă partenerii nu îşi mai manifestă afecţiunea prin gesturi simple, aşa cum sunt săruturile, îmbrăţişările, atingerile sau ţinutul de mână. Lipsa de implicare din acest punt de vedere vă poate transforma în simpli colegi de cameră, nimic mai mult, ceea ce duce la distrugerea căsniciei.

Vă neglijaţi reciproc

Acest lucru se întâmplă atunci când nu îţi ţii promisiunile făcute partenerului, chiar şi pe cele mai mărunte şi aparent lipsite de importanţă, când nu îi acorzi atenţie sau nu îl asculţi. Cel mai probabil niciunul dintre voi nu şi-a dorit să pară că oricare alt lucru este mai important decât partenerul de viaţă.

Dar cu toate acestea se întâmplă să vă îndreptaţi atenţia şi energia în alte direcţii, neglijându-vă reciproc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod