Cuplu trist

10 obiceiuri greşite care pot distruge orice căsnicie

Cearta in cuplu

 

Vă blocaţi în resentimente

Situaţiile din trecut rămase nerezolvate vă pot otrăvi relaţia. Ceea ce nu ai spus la timpul potrivit şi nu ai înfruntat în momentul în care s-a întâmplat se poate întoarce constant în mintea ta ca un bumerang. Unul dintre parteneri sau chiar ambii pot avea gânduri de tipul "Ai făcut lucrul ăsta, iar eu nu pot trece peste". Discuțiile sincere, pe un ton calm, despre tot ceea ce v-a provocat suferință, chiar dacă s-a întâmplat cu mult timp în urmă, vă ajută să depășiți momentele dificile și să scăpați de fantomele trecutului.

Nu înfruntaţi realitatea

Fiecare dintre voi realizează că în viaţa voastră de cuplu sunt probleme, dar nu faceţi nimic pentru a le confrunta. Vă este dificil să înfruntaţi realitatea şi preferaţi astfel să nu faceţi nimic în privinţa dificultăţilor care vă afectează relaţia.

Falsul optimism nu vă ajută cu nimic, iar atitudinea de tipul "totul este bine", deși simțiți fiecare dintre voi că nu este adevărat, vor lăsa loc ca problemele să se adâncească și să devină de nerezolvat.

Vă criticaţi reciproc

Obiceiul de a vă lega fiecare de cea mai mică greşeală a celuilalt va conduce treptat la instalarea unui tipar negativ în viaţa voastră de cuplu. După o vreme, critica neconstructivă vă va aduce în situaţia de a vedea numai defectele partenerului, ceea ce vă îndepărtează foarte mult unul de celălalt.

Vă certaţi ca să câştigaţi

Certurile sunt inevitabile în orice cuplu. Dar dacă atunci când vorbiţi despre un subiect sensibil vă concentraţi atenţia mai mult pe "a avea dreptate", decât pe a găsi soluţii, atunci orice discuţie se poate transforma într-o ceartă.

Trebuie să vă amintiţi că scopul nu este să aveţi mereu dreptate, ci să găsiţi rezolvări.

Vă canalizaţi toată atenţia sau afecţiunea în altă direcţie

Atunci când atenţia unui partener se concentrează exclusiv asupra unui alt aspect al vieţii, fie că este vorba de carieră, copii sau chiar o relaţie extraconjugală, celălalt partener îşi va căuta la rândul său refugiu în altă parte. Este una dinte cele mai grave situaţii, care conduce inevitabil la destrămarea căsniciei.

Lăsaţi stresul să vă controleze viaţa

Situaţiile dificile şi problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi au un impact serios asupra celor mai mulţi dintre noi. Dar o mare greşeală este aceea de a lăsa toate aceste dificultăţi să afecteze viaţa de cuplu.

Ai numai de pierdut dacă aduci cu tine problemele din exterior şi le proiectezi asupra partenerului sub forma unor reacţii sau comportamente negative.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod