10 avantaje ale căsniciei pe care nu ţi le spune nimeni

Spre deosebire de perioadele în care eşti singură, în timpul căsniciei ai mai multe şanse să obţii stabilitatea financiară după care tânjeşti
Poate că mariajul este un pas firesc pe care îţi doresti să îl faci la un moment dat. Însă, pe lângă posibilitatea de a împărţi bune şi rele cu un partener până la adânci bătrâneţi, află că o căsnicie are o mulţime de alte beneficii care fac din perspectiva traiului cu un singur om întreaga ta existenţă una deloc înfricoşătoare, ba dimpotrivă. Iată 10 dintre beneficiile căsniciei!

1. Îţi sporeşte speranţa de viaţă


Câtă vreme vorbim despre unul fericit, mariajul promovează sănătatea partenerilor pe termen lung şi le sporeşte speranţa de viaţă, comparativ cu indivizii care fie nu s-au căsătorit niciodată, fie sunt divorţaţi sau văduvi.

Una dintre posibilele explicaţii este faptul că mariajul favorizează obiceiuri sănătoase, precum consumul scăzut de alcool, alimentaţia echilibrată etc.

2.
Îţi asigură stabilitate financiară


Spre deosebire de perioadele în care eşti singură, în timpul căsniciei ai mai multe şanse să obţii stabilitatea financiară după care tânjeşti. Iar explicaţia este simplă: când toate cheltuielile se împart la doi, dintr-o dată descoperi ca îţi rămân mai multe resurse pentru a face tot ce îţi doreai înainte, dar nu îţi permiteai.

3. Te ajută să ai succes în carieră

Studiile au demonstrat şi că oamenii căsătoriţi au mai multe şanse să avanseze mai mult în carieră decât cei singuri.
Susţinerea din partea partenerului, stabilitatea emoţională şi financiară - toţi aceştia sunt factori decisivi care favorizează succesul profesional.

4. Îmbunătăţeşte satisfacţia sexuală

Contrar mitului potrivit căruia căsnicia îţi pune pe butuci viaţa sexuală, studiile arată că un mariaj împlinit îţi oferă contextul propice pentru a experimenta pe plan sexual şi, astfel, de a te bucura de sex tot mai bun până la adânci bătrâneţi.

5. Te fereşte de BTS-uri

Presupunând că vorbim despre o căsnicie în care ambii parteneri sunt fideli, îţi poţi lua "adio" de la grijile legate de BTS-uri, sarcini nedorite etc.
când eşti măritată. Sexul, pe lângă faptul că devine tot mai plăcut, este şi mult mai sigur când eşti într-o relaţie serioasă pe termen lung!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod