10 avantaje ale căsniciei pe care nu ţi le spune nimeni



6. Te ajută să dormi mai bine

Ai probleme cu somnul? Află că mariajul te poate ajuta să uiţi de ele! Potrivit studiilor, femeile din căsniciile fericite au un somn mai profund decât cele implicate în mariaje nereuşite. Explicaţia pentru acest fenomen nu este clară - cert este că, dat fiind faptul că stresul poate cauza tulburări de somn, o căsnicie împlinită te poate ajuta să te odihneşti aşa cum se cuvine în fiecare noapte.

7. Îţi protejează inima

Nu doar fiindcă te scuteşte de suferinţe în amor, ci şi fiindcă te fereşte de atacuri de cord! S-ar părea că un mariaj fericit iţi protejează sistemul cardiovascular şi, în eventualitatea unei probleme cardiace, favorizează o recuperare mai rapidă şi evitarea altor neplăceri ulterioare.

8.
Îţi asigură echilibrul emoţional


Partenerul tău te scoate din minţi? De fapt, dacă mariajul tău este, per total, funcţional, lucrurile stau fix invers: cercetările au arătat că o căsnicie reuşită întârzie primul episod de psihoză la indivizii cu schizofrenie şi reduce şansele declanşării depresiei şi abuzul de alcool.

9. Te face un om mai bun

Studiile au arătat că oamenii căsătoriţi sunt mai predispuşi către acte caritabile, precum voluntariatul, decât cei singuri.

10.
Te ajută să lupţi împotriva cancerului


Oamenii căsătoriţi au mai multe şanse să combată cu succes o varietate de tipuri de cancer, în cazul lor diagnosticarea făcându-se mai devreme decât în cazul celor singuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod