karate

Video. Cum te aperi de un atac cu cuţitul: Mişcările care îţi salvează viaţa

Dalia Terret, expertă în arte marţiale, îţi arată cum te aperi în doi timpi şi trei mişcări dacă cineva te atacă cu cuţitul.

În cazul în care eşti atacat cu un cuţit, ai foarte puţin timp ca să te aperi şi atunci este vital să ştii cu ochii închişi ce ai de făcut pentru a te proteja. Ai doar câteva variante de a-ţi bloca atacatorul, iar o specialistă în autoapărare îţi arată cum să faci asta simplu, rapid şi eficient.

Timp de peste 35 de ani, Dalia Terret a studiat mai multe arte marţiale şi predă cursuri de autoapărare la Londra, împreună cu instructoarea Kelly Bunyan. Prin urmare, sfaturile lor sunt întemeiate pe o puternică experienţă în domeniu.

Cele două antrenoare îşi învaţă elevii să blocheze atacurile din faţă, dar şi acţionând din lateral ori din spate, păstrând în acelaşi timp o distanţă sigură faţă de agresor.

Oamenii vin la cursuri nu doar pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, ci şi pentru a-şi întări încrederea după ce au fost victimele unor atacuri. Una dintre eleve s-a felicitat pentru că a mers la antrenamente - ea a aplicat tehnicile dobândite atunci când un hoţ a vrut să o lovească pentru a-i fura laptopul: infractorul a ajuns imediat la pământ, pentru că tânăra nu i-a dat nicio şansă, relatează cotidianul britanic."E important să te antrenezi continuu. Poţi să înveţi urmărind tehnicile în aceste imagini video, dar trebuie să exersezi mişcările până când, dacă situaţia o impune, reacţia ta va fi una naturală"
, a explicat Dalia Terret, expertă în arte marţiale.

Într-un material video, Dalia expune câteva manevre de autoapărare care pot fi aplicate cu succes în cel mai rău scenariu posibil. În primul exemplu, femeia, care are experienţă în judo, kickboxing şi Jujitsu, arată ce trebuie să faci dacă cineva te atacă cu un cuţit.
Mişcându-se perfect pentru a evita arma, antrenoarea împinge apoi braţul agresorului de lângă corpul ei.

A doua manevră prezentată îţi arată cum să te fereşti de cuţit şi să blochezi rapid braţul atacatorului, dezarmându-l. "Cel mai important lucru pe care trebuie să ţi-l aminteşti este cum să te fereşti", a declarat Dalia pentru Daily Mail, adăugând că o potenţială victimă a unui asemenea atac trebuie să facă rapid o evaluare a ameninţării înainte de a decide cum va acţiona.
"Aceste tehnici trebuie folosite dacă o persoană se află în pericol iminent şi nu poate fugi", a mai spus ea.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
9 August 2016
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • pol pe 10 Aug 2016, 20:03
  Ha, Ha...!

  ..E usor a scrie versuri , cand nimic nu ai a spune...!

  0
  0

 • ighibu pe 10 Aug 2016, 13:43
  o prostie de exercitiu

  Se poate vedea clar ca la secunda a 17-a ii aluneca mana pe langa antebratului ägresorului"... si atunci iti pui intrebarea.... ce fel de cursuri preda ea daca nici ei nu ii iese tehnica bine? in plus.... primul exercitiu implica foarte multa forta.... ori.... ce faci daca persoana care trebuie sa aplice aceasta tehnica e mai scunda decat agresorul sau mai putin dotata din punct de vedere al fortei? Altfel sunt tehnicile in cazurile pe care le prezinta tipa asta aici.....

  0
  0

 • Gogu_Bruce_Lee pe 10 Aug 2016, 00:38
  pe buneeeeeee?!

  Oameni buni, voi chiar credeti ca agresorul sta sa-i dati voi karata la cot si sa-i rasuciti bratul??? (mai ales daca are multe kilograme peste voi!!!). La fel, in timpul cat va miscati voi in lateral si-i impingeti bratul, credeti ca ala e cretin si sta sa se uite ca un cartof drept in fata si sa nu se miste? SERIOS?!?! Dar daca vine cu cutitul in mana vrand sa va loveasca de deasupra si nu ca cel din filmulet?? atunci cum va mai aparati? Aveti 2 variante: 1. FUGA. 2. Atac brutal care-l va lua prin surprindere, prin apropierea din 2 pasi de pieptul lui, lovindu-l puternic in gat si ignorand faptul ca are un cutit. La un atac de sus ii puteti prinde mana cu cutitul intr-un cleste format din incheieturile mainilor voastre, fix in momentul in care a inceput lovitura ca sa nu mai o poata anula fara un consum mare de energie. Succes! Filmulete de rahat.

  2
  0

 • Teo pe 10 Aug 2016, 00:09
  Cel mai bine cu pistolul de autoaparare

  Cu pistolul cu bile GPT12 te aperi cel mai bine

  4
  1

 • Gabriel STOIAN pe 9 Aug 2016, 22:39
  Mai trebuia ceva

  Mai trebuia sa arate si cum agresorul ar putea fi lovit intr-un punct vital pentru el cum sunt testiculele, ochii sau cum i se poate sparge nasul.

  1
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod