Viaţa în Hong Kong, acolo unde metrul pătrat e aur curat - FOTO

Una dintre cele mai aglomerate metropole din lume, Hong Kong nu este recomandat celor care suferă de claustrofobie. Spaţiile libere sunt foarte înguste şi orice metru pătrat liber are o valoare imensă, dar oraşul este funcţional şi foloseşte orice loc, cât de mic.
Kowloon Walled City era cândva cel mai aglomerat loc din lume - o zonă rău famată, notorie pentru crimele şi traficul de droguri care stăpâneau fiecare colţişor, înţesată cu mii de case sărăcăcioase lipite una de alta, fără acces la aer liber şi la apă.
Această junglă urbană a fost demolată în anii '90, iar Hong Kong s-a transformat într-o metropolă modernă, dar vechiul oraş de magherniţe n-a pierit cu totul; încă mai există o zonă în care casele sunt una lângă alta şi tot ce poţi vedea pe geam este fereastra vecinului.

Locul vechiului Kowloon Walled City a fost luat de blocuri înalte, iar spaţiile dintre acestea sunt folosite la maximum.
Imaginile aeriene realizate de Andy Yeung şi publicate pe site-ul andyyeungphotography.com ne ajută să înţelegem mai bine cât de mult este preţuit fiecare metru pătrat într-un loc fără... prea mult loc liber.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod