Viața Prințesei Diana în 100 de imagini. Lady Di, o figură regală marcantă, dar și un om obișnuit

În scurta ei viață, Prințesa Diana a reușit să fie o figură regală marcantă, iubită și luată drept exemplu de oamenii din lumea întreagă.

Diana, Prințesă de Wales, fostă Spencer, s-a născut pe 1 iulie 1961 în Anglia, Regatul Unit și a murit pe 31 august 1997 la Paris.

A fost prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, alături de care are doi fii, pe William, Duce de Cambridge și pe Harry, Duce de Sussex.

Poate te interesează și: 10 obiceiuri sănătoase pe care le putem învăța de la familia regală britanică

De la căsătoria din 1981 până la divorțul din 1996, a fost numită Alteța Sa Regală Prințesa de Wales, iar după divorț, Diana, Prințesă de Wales.

Devenită figură publică de la anunțul logodnei sale cu Prințul Charles, Diana a rămas aproape constant în centrul atenției presei din Marea Britanie și din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât și după divorț.

Moartea ei subită într-un accident de mașină a fost urmată de o reacție spontană și prelungită de tristețe la nivel mondial.

Mult așteptata anchetă a medicului legist a ajuns la concluzia că Diana a fost ucisă în urma unui accident de mașină, șoferul fiind orbit de blițul paparazzilor care o urmăreau pe prințesă.

Vezi în galeria de mai sus viața Prințesei Diana în 100 de imagini!


Sursă: wikipedia
Foto: hepta
6 Decembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod