Tina Turner a murit: „Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii”

Regina Rock’n Roll s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani în casa sa din Elveția, miercuri.

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a declarat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat.

Născută pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee, Tina Turner deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Ea și-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina.

A debutat solo în 1977 şi a colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără "Nutbush City Limits", prima pe care a scris-o, "River Deep - Mountain High", "Private Dancer", "What You Get Is What You See", "Steamy Windows", "The Best", "I Don't Wanna Lose You" şi "Golden Eye".


Tina Turner a fost recompensată cu 12 premii Grammy, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa "River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Cântăreața a ajuns în Guinness World Record pentru cele mai multe bilete de concerte vândute de un singur artist.


Foto: Hepta

 

24 Mai 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod