România: 8 vedete răpuse de cancer

Moartea cofondatorului Apple, Steve Jobs, ne-a readus aminte de persoanele publice de la noi care au fost răpuse de aceeaşi suferinţă. În vara anului 2004, cofondatorul Apple a fost anunţat de medici că are o tumoare canceroasă la pancreas. Chiar dacă a reuşit să se refacă după primul şoc, efectele bolii nu au întârziat să apară, medicii fiind obligaţi în mai multe rânduri să spună că Jobs se confruntă cu "tulburări hormonale" şi "răceli", efecte adverse ale tratamentelor împotriva cumplitei maladii, care slăbesc sistemul imunitar.

În aprilie 2009, Jobs a făcut un transplant de ficat.
Revenit în ianuarie 2011, la un an jumătate de recuperare, Jobs a anunţat că se retrage permanent "pentru a se concentra asupra sănătăţii sale", fără a preciza exact de ce boală suferă, informează Adevărul.

Jurnaliştii americani afirmă că boala lui Steve Jobs a recidivat, la începutul acestui an. Medicii oncologi, chestionaţi de presa americană, susţineau la acea vreme că geniul Apple "e în fază terminală, nu mai are muşchi nici pe fese, unde dispar ultimii", explică Adevărul.

Bunăoară, iată încă o dovadă asupra faptului că boala, cancerul, nu iartă pe nimeni.
Asta s-a întâmplat şi cu o serie de vedete de la noi care, după ce s-au luptat o perioadă cu maladia, s-au văzut nevoiţi "să abdice" în faţa ei. Tatiana Stepa, Anca Parghel, Ilarion Ciobanu sau Cornel Fugaru sunt numai o parte dintre ei.
1 din 9

Anca Parghel (51 de ani) a murit în decembrie 2008

Cântăreaţa de jazz a murit pe 5 decembrie 2008 după ce, în luna iunie, fusese diagnosticată cu o formă de cancer ovarian. La sfârşitul aceleiaşi luni, vedeta a fost operată. Cu ceva ani în urmă, Anca Parghel fusese diagnosticată cu o formă de cancer la sân, însă după numeroase tratamente, boala intrase în regresie. Născută pe 16 septembrie 1957, la Câmpulung Moldovenesc, Anca Parghel a urmat liceul de muzică din Iaşi. Tot acolo şi-a continuat studiile, la Conservatorul de Muzică. Lucrarea sa de licenţă, un tribut adus unui legendar cântăreţ de jazz: "Charlie Parker un geniu al improvizaţiei", anunţa înclinaţia artistei spre acest gen muzical. Până în 1989 a predat canto, piano şi improvizaţie la Conservatoarele din Bucureşti, Leipzig, sau Bruxelles, dar şi la seminarii din Germania, Austria, Belgia sau Anglia.
Anca Parghel s-a făcut remarcată în marile festivaluri de jazz începând din 1984. Urmează o listă lungă de concerte susţinute în România, Bulgaria, Germania, Belgia, Austria, Elveţia. Artista şi-a lăsat numele pe 18 albume, lansate de case de muzică din Europa şi chiar din Coreea de Sud. Vocea ei a fost comparată de critici cu Yma Sumac, Maria Callas sau Ella Fitzgerald. A urcat pe scenă alături de nume celebre din jazz-ul mondial, precum Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell sau Johnny Răducanu.
7 Octombrie 2011
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Oncozul pe 15 Dec 2011, 19:58
    Oncozul

    Oncozul! O metoda simpla, naturala si eficienta de a lupta impotriva cancerului. Oncozul este un preparat care are la baza extract din venin de scorpion. Tratamentul cu Oncozul aduce importante beneficii pacientilor care sufera de diferite forme de cancer datorita efectului sau antitumoral, antiinflamator, analgezic si imunomodulator. Rezultatele tratamentului cu Oncozul se observa din primele 10 zile de la inceperea tratamentului la peste 90% din pacienti. Cresterea poftei de mancare, imbunatatirea somnului si diminuarea durerilor sunt printre primele rezultatele pe care pacientul bolnav de cancer le observa in primele saptamani de tratament. Datorita efectului puternic antitumoral, Oncozul reduce cu peste 30% dimensiunea tumorilor in peste 80% din cazuri in primele 5 luni de tratament. Utilizarea tratamentului in paralel cu chimioterapia si/sau radioterapia diminueaza considerabil reactiile adverse ale acestora. Informatii referitoare la terapia cu Oncozul sunt disponibile la adresa: http://oncozul.com/ Oncozul este cea mai eficienta terapie alternativa in tratarea cancerului.

    0
    0

  • andreeutza pe 10 Oct 2011, 11:06
    Tatiana Stepa

    Tatiana Stepa a murit in 2007 sau 2009?

    1
    1

  • Miranda pe 8 Oct 2011, 13:05
    Bravo!

    Foarte incurajator articolul! Mai ales pentru cei bolnavi, care se lupta cu boala! Sunt sigura ca astfel v-ati atras multi cititori! Inteleg ca alte subiecte mai inteligente nu ati gasit...

    6
    0

  • Elena pe 7 Oct 2011, 09:44
    L-ati uitat....

    ...pe actorul Adrian Pintea ! " Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti ! "

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod