România: 6 vedete care au cântat manele pentru bani

Minodora spunea la un moment dat: "Nu-mi plac manelele. Aş cânta orice altceva, însă am o familie de întreţinut şi numai din manele se câştigă atât de bine încât să-mi permit acest lucru!".
Minodora spunea la un moment dat: "Nu-mi plac manelele. Aş cânta orice altceva, însă am o familie de întreţinut şi numai din manele se câştigă atât de bine încât să-mi permit acest lucru!". Declaraţia venea pe vremea când blondina cânta în trupa Minodora la Maxim, în perioada în care toată lumea o asimila ca fiind încă un produs manelizat. Această etichetă îi este atribuită şi astăzi, chiar dacă Minodora nu mai este chiar atât de vizibilă în această zonă.

Ca ea sunt cu siguranţă şi alţi artişti care, din dorinţa de a câştiga şi de a trăi decent, la un moment dat au simpatizat cu ideea de a cânta manele cu riscul de a fi etichetaţi ca neserioşi de public avizat.

Minodora iubeşte R&B, dar a cântat manele


Fosta componentă a trupei Minodora la Maxim este, poate, una dintre cele mai sincere vedete autohtone. Fără a se feri sau a încerca să păstreze aparenţele, Minodora a declarat, clar, că nu i-a plăcut genul de muzică pe care l-a interpretat, dar că a făcut acest lucru pentru bani. "Ar fi ideal ca băiatul meu să cânte un gen de muzical care să îi placă, dar din care să facă şi bani. Eu mi-am dorit să cânt R&B, dar nu făceam bani cu acest gen.
Mereu am spus că voi face în viaţă numai ce vreau, dar Dumnezeu mi-a demonstrat că nu e aşa şi am ajuns să cânt ce nu-mi convine. Cu toate astea, m-a ferit Dumnezeu de compromisuri şi nu a trebuit să mă cul cu nimeni, aşa cum fac fetele din ziua de azi"
, declara Minodora, în emisiunea "Poveştiri adevărate", cu 2 ani în urmă.



Costi Ioniţă, manelist în România, super artist în State


Parcursul profesional al lui Costi Ioniţă a uimit pe toată lumea. A început în trupa Valahia şi apoi s-a transformat într-unul dintre cei mai prolifici compozitori de... manele. Pe lângă faptul că le scria, constănţeanul le şi cânta. Multă vreme, despre Costi Ioniţă s-a spus că este un manelist şi atât. Timpul a demonstrat contrariul. Astăzi, Costi Ioniţă face carieră în America unde chiar a fost nominalizat la premiile Grammy - categoria "Best Reggae Album" - pentru colaborarea pe care o are cu Shaggy. "Însăşi nominalizarea la Premiile Grammy este o onoare foarte mare pentru mine. Dacă ar fi să câştig, ar fi o încununare a carierei mele", a declarat Costi Ioniţă pentru Naţional.

"Nu renunţ la manele nici dacă iau premiul Grammy.
Nu am cum să am prejudecăţi faţă de manele. Ele sunt cele care m-au consacrat de-a lungul timpului în România. Doar oamenii au prejudecăţi faţă de mine"
, a explicat el.



Andra nu recunoaşte că a cântat manele


Astăzi este una dintre cele mai bune voci ale României, fără doar şi poate. Acum câţiva ani, însă, obişnuia să accepte colaborări cu cei care cântă manele, totul pentru un ban în plus. Din păcate, însă, artista nu recunoaşte acest lucru, spunând chiar că a refuzat o astfel de ofertă la începutul carierei. "Mi-a propus să mă apuc de cântat manele ( n.r. Laurenţiu Duţă, fost 3Sud-Est). Mi-a explicat că în câteva luni o să strâng o groază de bani, apoi o să revin şi o să cânt ce vreau eu", a relatat Andra discuţia pe care a avut-o în urmă cu câţiva ani buni cu componentul 3rei Sud-Est. Cântăreaţa a refuzat atât cariera de manelistă, cât şi oferta de a face parte dintr-o trupă de fete. "Eram conştientă că, dacă mă apuc de manele, lumea o să mă perceapă mereu aşa şi mi-ar fi fost imposibil să revin la alt gen de muzică mai târziu. Plus că am vrut să mă lansez solo", a precizat Andra.


Noi avem, însă, dovada că a fost altfel:




Daniela Gyorfi, relocare evidentă


"Nu prea sunt promovată pe radiouri pentru că înainte eram dezbrăcată, iar acum sunt manelistă. N-am crezut o clipă că piesa "India" nu va intra pe radiouri. Dar şi la radiouri, ca şi în alte părţi, sunt unii care nu mă suportă", a explicat Daniela Gyorfi pentru Zeus TV, la sfârşitul anului trecut.

"Important este că la spectacole ne merge foarte bine. Cel mai important este să te placă publicul. Nu m-am lansat pe spatele nimănui, nu mă duce nimeni în cârcă. Foarte mulţi artişti cântă şi manele, numai că nu o fac pe faţă, ca mine", a explicat cântăreaţa. Schimbarea de gen a fost evidentă în cazul artistei care de la muzică pop a cotit-o brusc spre manele, în momentul în care a văzut că situaţia financiară nu mai este chiar atât de roz.




Paula Seling, colaborare şoc cu Florin Salam


"Nu agreez genul muzical intitulat "manele" şi nici nu am să-l cânt. Îi apreciez, totuşi, pe unii dintre cei care-l interpretează pentru că sunt instrumentişti sau solişti cu o tehnică deosebită", declara Paula Seling, în 2008, cu doar câteva zile înainte de marele concert pe care l-a susţinut alături de manelistul Florin Salam, la invitaţia acestuia. "Cred că, în România, oamenii încă se lovesc de prejudecăţi şi de discriminare.
Motivul pentru care am fost de acord să fiu prezentă în spectacolul din data de 1 Mai de la Sala Palatului, este pentru că îmi pasă de aceste probleme şi sper că, prin acţiunile mele, să pot schimba ceva"
, scria Paula pe blogul personal.



Marcel Pavel ieri manelist, azi absolvent de Conservator


La începutul anilor '90, artistul Marcel Pavel era cu totul diferit faţă de cum este acum. Avea ceva mai mult păr şi interpreta muzică turcească şi grecească pe aceeaşi scenă cu manelişti de top. Marcel Pavel a cântat chiar şi la una dintre primele ediţii ale concursului "Miss Piranda", desfăşurată la începutul anilor '90, încingând atmosfera spre satisfacţia spectatorilor. Oamenii prezenţi la "Miss Piranda" dansau pe muzica orientală interpretată de cântăreţ, iar câteva doamne cu fuste lungi şi înflorate se unduiau pe scenă.


 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • P pe 8 Feb 2012, 01:46
    Foto

    Intra pe Google cu - fotografulevenimentelor.com

    1
    0

  • madalina pe 7 Feb 2012, 19:22
    manele

    scuze pt greseli, ma grabeam. ca sa nu se creada:" uite'o si pe manelista asta ce analfabeta este"

    0
    0

  • madalina pe 7 Feb 2012, 19:20
    manele

    da ma de acu nu mai acultati manele si" vai doamne cum sa cante manele" si voi va rupeti pe ele mai ceva cape alte genuri; da' nuuuu voi nu ascultati manele, da bine asa spuneam si astia ca ei nu canta manele si pana la urma tot acolo au ajuns. acum sa fim seriosi si sa nu ne mai ascundem dupa deget

    0
    0

  • onutta21 pe 7 Feb 2012, 18:43
    ####

    aoleooo paula seling nu a mai gasit cu cine sa cante decat cu salam???? e clar...., puteam sa mor de foame si nu ma apucam sa cant manele si cu salam , orice muzica numai manele nu ar fi trebuit sa cante paula seling .pai numai cand ma gandesc la melodia ei celebra ,,ploua infernal'' .....cum sa ajungi frate sa o dai pe manele cu salam ????

    0
    1

  • TeBULESCU pe 7 Feb 2012, 13:50
    Hai ca o SUGETI

    BAi GASCANILOR, Andra a cantat acea manea acum vreo 7-8 ani la Carbo Tv, dar era invitata in emisiune, eu n-am auzit alta " cantare " de a ei pe manele, aia a fost probabil la rugamintea piticului, nu o vad pe ea sa aibe cariera de manelista. Oricum ea e din etnia piticului, n-ar fi pana la urma o problema, dar daca a cantat la o emisiune asa pt gazda emisiunii nu inseamna ca e manelista. Iar Paula Seling, a cantat genul ei, dar cu " Parizer " alaturi, nu mi s-a parut ca interpretarea ei e spre manele, era o melodie pop si atat, tiganu' i-a dat tenta dar din partea lui, si asta e problema lui. Deci asa ca cu astea doua n-ati nimerito de restu stiam si noi ca au cantat asa ceva nu era nevoia sa ne spuneti voi.

    6
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod