Mihaela Rădulescu şi 5 secrete ale unei mame

Astăzi am decis să vorbim despre 3 mame celebre din România care, în ciuda tuturor speculaţiilor, au demonstrat că se pricep la meseria de părinte.
Astăzi am decis să vorbim despre 3 mame celebre din România care, în ciuda tuturor speculaţiilor, au demonstrat că se pricep la meseria de părinte. Pentru mine sunt exemple, pentru tine... nu ştiu, aştept să-mi spui. La final, o să ai ocazia să citeşti părerile specialiştilor... Aceştia îţi vor spune care sunt cele mai importante 5 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte şi după ce ai devenit mămică.

Mihaela Rădulescu, Andreea Marin Bănică şi Luminiţa Anghel sunt trei dintre mamele celebre din România. Fiecare dintre ele are o poveste şi fiecare dintre ele a făcut sacrificii, a dărâmat bariere în drumul către statutul de mamă.

Mame fără secrete


Mihaela Rădulescu şi dragostea pentru Ayan

L-a adus pe lume în 2004 când era în culmea gloriei în televiziune. Întotdeauna şi-a dorit să facă un copil, însă numeroasele probleme de sănătate pe care le-a avut au împiedicat-o. Pentru liniştea copilului ei, Mihaela Rădulescu a preferat să-şi pună cariera pe locul 2 şi să părăsească România pentru o viaţă mai liniştită în Monaco. Târgul vuieşte că aceasta ar fi fost condiţia pusă de fostul ei soţ, Elan Schwartzenberg şi că dacă vedeta nu o accepta risca să-şi piardă copilul. Indiferent cum a stat situaţia, Mihaela Rădulescu merită să fie aplaudată pentru că a renunţat la tot ce a construit din punctul de vedere al carierei, pentru fiul ei.

Andreea Marin Bănică: Violeta înainte de toate

Controversată, hulită sau apreciată, Andreea Marin Bănică a înţeles că faima nu înseamnă totul. În anul 2007, vedeta TV o aducea pe lume pe Ana Violeta, rodul căsătoriei cu Ştefan Bănică Jr. Încă dinainte să vină pe lume copila sa, Andreea Marin Bănică a declarat că se va ocupa personal de creştere şi îngrijirea Violetei. Poate că mulţi nu au crezut că "Zâna Surprizelor" va face un pas înapoi în cariera sa de dragul copilului. Iată că acest lucru s-a întâmplat, iar noi nu putem să facem altceva decât să o felicităm.

Luminiţa Anghel, mamă adoptivă

Puţin sunt cei care nu au aflat încă povestea de dragoste dintre Luminiţa Anghel şi David, fiul ei de 11 ani. Când spun poveste de dragoste, nu exagerez cu nimic, pentru că relaţia dintre cei doi a început într-o cu totul şi cu totul altă împrejurare decât cea a unei mame cu puiul ei. Luminiţa Anghel l-a adoptat pe David: "Mi-am adoptat fiul la două luni după căsătorie, nici măcar nu încercasem să rămân însarcinată cu fostul meu soţ. Încă din adolescenţă mi-am dorit să aduc în casă un copil rămas fără părinţi. Am făcut adopţia asta din altruism, nicidecum pentru că nu pot să fac copii. Şi aş mai face-o şi astăzi daca aş avea posibilitatea financiară şi timp suficient să mă ocup, separat, de naşterea propriului copil", declara artista la un moment dat.

În acest moment, Luminiţa Anghel nu trece prin cea mai bună perioadă din viaţa ei, propria ei mamă fiind paralizată, însă sacrificiul pe care l-a făcut la un moment dat poate nu va rămâne nerăsplătit.

Secretele unei mame


Am văzut în cele scrise mai sus că cel mai important rol sau job pe care-l poţi avea în viaţă este să fii mamă. Pentru el nu există sacrificiu pe care să nu-l poţi face. Ca să fii mamă nu-ţi trebuie vreo şcoală, instinctul tău este suficient, el te va ghida în acest orizont nou. Este important, însă, să asculţi şi sfaturile specialiştilor care te vor ajuta să-ţi trasezi liniile corecte ca, mai târziu, să nu-ţi pui întrebări de genul: "Am procedat corect?", "Mi-am educat bine copilul".

Iată care ar fi primele cinci secrete pe care ar trebui să le ştii...


1. Iubeşte-l indiferent de situaţie

Dragostea este cel mai important lucru pe care îl poţi transmite copilului tău. Indiferent de ce face, de cum este, nu uita de dragoste. Îmbrăţişează-l, spune-i că-l iubeşti, spune-i că eşti mândră de el, spune-i că este cel mai bun şi ascultător copil de pe pământ. Pentru el aceste lucruri sunt foarte importante.

2. Respectă-l şi te va respecta, ai răbdare şi va avea şi el

Preţuieşte lucrurile pe care le face, iar dacă face ceva greşit ai răbdare cu el. Recompensează-l de fiecare dată când a făcut ceva bun şi explică-i cu blândeţe ce a greşit dacă este cazul. Atunci când îi promiţi ceva, asigură-te că te poţi ţine de cuvânt pentru că altfel copilul tău îşi va pierde încrederea în tine. Implică-l în toate activităţile domestice, în limita siguranţei lui, şi o să vezi cât de mult vă veţi apropia şi cât de mult vor conta aceste lucruri în relaţia voastră, dar şi în educaţia celui  mic.

3. Cel mai bun exemplu eşti chiar tu

Arată-i copilului tău că eşti o persoană responsabilă, că munceşti pentru ca familiei voastre să nu-i lipsească nimic. Acesta este un exemplu foarte bun pentru el ca viitor părinte. Să construieşti un cămin cald, plin de dragoste pentru copilul tău trebuie să fie una dintre cele mai importante preocupări ale tale vizavi de copilul tău.

4. Lasă moştenire tradiţiile

Tradiţiile, obiceiurile, tabieturile fiecărei familie sunt foarte importante în educaţia celui mic. Ai grijă ca acestea să fie păstrate din generaţie, în generaţie, ai grijă ca şi copilul tău să se bucure de ce te-ai bucurat tu în copilărie. Găteşte reţete ale familiei, împodoboţi bradul împreună sau fă-i o surpriză în dimineaţa de Crăciun să-l găsească gata aranjat, Paştele petrece-l alături de el, etc.

5. Comunică mereu cu el

Vorbeşte cu el, răspunde-i la întrebări, nu te feri de subiectele grele pentru că şi ele trebuiesc tratate. Este important ca micuţul tău să afle ce înseamnă viaţă din experienţele celor pe care îi iubeşte, nu din experienţele străinilor sau ale prietenilor.

16 Octombrie 2010
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dea pe 31 Oct 2010, 17:40
    pt Mihaela

    multumesc, Mihaela... sa inteleg ca naiva e un eufemism... dragut ca mi-ai atras atentia ca sunt "naiva, ca sa nu ma numesti altfel". la care faza sunt "naiva"? la faza cu monaco? eu o sa las eufemismele deoparte si o sa-ti spun direct ca esti barfitoare, invidioasa si pro.as.ta

    0
    3

  • Mihaela pe 26 Oct 2010, 10:08
    Pentru Deea...

    ...esti foarte naiva. Si da, mi se pare un mareee sacrificiu ca s-a mutat in Monaco... deci am fost eleganta pentru ca nu ti-am zis cum esti de fapt.

    2
    1

  • Dea pe 21 Oct 2010, 05:45
    mai, fetelor, sunt 3 exemple de mame si atat!!!

    Felicitari pt articol! Mai, fetelor, sunt 3 exemple de mame si atat!! @ In primul rand, draga @ Mihaela @, ti se pare ca ce a facut tiza ta, Mihaela Radulescu, nu e munca???? Adica sa ai o emisiune TV de succes, in care sa faci fata unor discutii pe diverse teme si sa fii in stare sa intretii atmosfera nu ti se pare MUNCA???? Pai, tu iti dai seama cate ore de documentatie ii erau necesare ca sa fie bine informata inainte de emisiuni??? Ca sa nu mai vorbim de pregatirile in vederea emisiunii!! Va ganditi putin si la stresul de dinaintea si din timpul unei emisiunii?!! Iese bine? Nu iese bine? In al2lea rand, nu vi se pare sacrifiu faptul ca s-a mutat in Monaco? Adica sa renunti la o cariera de succes, sa te muti intr-o tara straina, departe de cei dragi, vi se pare usor? Va spun eu ca nu e!!! Iar la faza cu "tati de weekend"... m-ati dat pe spate! Pai, asta tine in primul rand de decizia tatilor. Cate cupluri nu divorteaza? Decat sa te complaci intr-o relatie nefericita, mai bine te lipsesti! Credeti ca copii nu percep proasta functionare a unei relatii intre parinti? Mie mi se pare mai traumatizant pt un copil sa traiasca intr-o familie nefericita, decat sa traiasca cu un singur parinte si sa fie vizitat de celalalt. Poate copiii nu constientizeaza si isi doresc familia unita, dar mai devreme sau mai tarziu, la maturitate, or sa inteleaga. Sunt femei care au stiut ce-au vrut d ela viata si au reusit in viata!! Asta conteaza! Iar ca mame nu pot fi acuzate nici de neglijenta, nici de comportament necorespunzator fata de copii! Fiecare mama isi creste copiii asa cum crede ea ce a mai bine. Rezultatele or sa se vada dupa niste ani. In fine, nu mai comentez, ca probabil vorbesc singura!

    2
    0

  • Alice pe 20 Oct 2010, 13:56
    pentru petra

    Draga mea, mi-am spus punctul de vedere asupra articolului si de asemenea asupra faptului ca, in acceptiunea mea, cele trei nu sunt niste vedete. Citeste in DEX explicatia cuvantului vedeta. Nu oricine apare la tv este vedeta sau diva, dar asta este o alta problema. In ceea ce priveste invidia, imi pare rau ca te dezamagesc, dar am si bani si faima, nu cunosc sentimentul de invidie. Mi-am spus doar parerea asupra articolului, ca multe altele, intrucat accesul la opinie este liber, parerea mea..... Iti expui parerea, le consideri vedete si le compatimesti, este problema ta, prea ades, in lumea showbiz apar diferite persoane..... Fiecare percepe dupa mintea sa dimensiunea si calitatile celor ce apar pe "sticla".....

    0
    1

  • petra pe 18 Oct 2010, 22:15
    cat de mare e invidia , mai soro.......

    sunt mama a doi copii de 12 si 9 ani , cred ca multe dintre voi sufera de ceea ce numim in general INVIDIE PURA , MAI FETELOR...... si asta pentru ca nu e vorba despre mame "normale" ca noi ci despre personaje publice , vedetele zilei de azi... credeti ca dragii lor copii nu au avut febra niciodata sau ca aceste mame nu au fost niciodata ingrijorate pentru sanatatea si linistea sufleteasca a copiilor lor doar pentru ca si-au putut permite sa plateasca doici cu zecile si la orice ora din zi si din noapte? unde e , surorilor, solidarietatea MAMELOR , lasati factorul "bani" in pace , ca sufletul unei mame e mereu in alerta..... nu veti reusiti niciodata in Romania asta cariata de invidie sa va detasati mintea de aspectul financiar pentru ca tendinta roamnilor e aceea de a se "compara" cu....... draga doamna psiholog Alice , ce ati facut pt. copilul dvs.. e unic si sper ca tot efortul si sacrificiul sa va rasplateasca in viitor...dar din pacate aici nu e vorba despre Dvs., articolul ne propune sa discutam despre trei femei celebre care au trebuit si ele sa impace celebritatea cu meseria de mama care presupune sacrificiile ei... ATAT.... fiecare dintre noi suntem unice pt. osteneala si daruinta cu care ne crestem copiii dar tare ne mai place sa ne batem cu pumnul in piept si sa scoatem in evidenta ce am facut noi, cat de grozave suntem !!!!!... vedetele sunt vinovate ca sunt vedete pur si simplu si nu au drept sa se planga , , ei nu frate.... doar au o viata plina de ORICE si LE E INTERZIS pur si simplu sa aiba emotii pentru copilasul care plange , tremura sau trebuie sa ajunga in spital..., vedetele au datoria sa ne umple sufletele de poezie si cantece, sa ne distreze doar cu lucruri pozitive .. IPOCRITELOR...!!! le e interzis sa divorteze fiindca, vezi Doamne , doare pe cititoare ca si cum ar fi ele in pielea lor suferind de toate acuzatiile si defaimarile presei.... ........ ei, Doamne...unde e bunatatea bunicelor noastre care stiau sa ne ierte , ne dojeneau cu blandete si nu incetau sa ne incurajeze ?....... incercati sa vedeti partea POZITIVA in viata ,chiar si in ceea ce criticati, fiti OBIECTIVE , adevarul sta mereu la mijloc daca doriti sa va apropiati de el, si nu va lasati purtate de samanta invidiei doar pt ca pe un site ne putem "ridica" in glorie cu" cate am facut eu la viata mea.. eheei..e nimic pe langa......"...toate au un pret in viata :si faima si necunoscutul... DAR MAME SUNTEM CU TOATELE.....

    1
    0

  • Mihaela pe 18 Oct 2010, 21:14
    De admirat????Au muncit???

    Imi vine sa rad cand vad ca sare cate una care spune ca Raduleasca este de admirat sau ca a muncit... multe naive sunt in tara asta a noastra...

    0
    4

  • Cristina pe 18 Oct 2010, 13:19
    Mame ......

    Imi pare rau dar in afara de Andreea Marin celelalte doua in ce climat familial isi cresc copilul?..Tatii acestor copiii sunt doar de week-end si de sarbatori!,,,

    4
    4

  • Oana pe 18 Oct 2010, 11:57
    fetelor...

    Noi romancele sintem mereu asa de...intense si rapide la a critica...Unele comentarii mi s-au parut jignitoare de-a dreptul...trebuie sa intelegem ca fetele astea au muncit mult sa ajunga unde au ajuns si acum, zic eu, au dreptul sa se bucure de un pic de odihna si stima din partea noastra...Toate cite sintem mame stim ca nu e usor si ca a fi mama inseamna a sacrifica. De la o felie de piine pina la o cariera, tot sacrificiu e...Mi-ar place sa vad un spirit de camaraderie intre noi feltle

    4
    0

  • florentina pe 18 Oct 2010, 10:35
    5 secrete ale unei mame

    Este un subiect frumos si sensibil pentru mame si parerea mea este ca fiecare mama trebuie respectata si cele trei sunt demne de admirat caci fiecare au reusit sa puna pe primul plan copilul indiferent de vicisitudinile vietii,cinste lor..............incercati sa nu judecati pe nimeni si ele sunt femei cu bune sau rele nimeni nu-i perfect.

    4
    0

  • Alice pe 17 Oct 2010, 16:03
    Mame fara secrete

    Cu tot respectul pentru autoarea articolului, imi permit sa ocontrazic. Nici una dintre cele trei enumerate nu sunt mai presus cu nimic de miile de femei de succes, care muncesc, ard si se chinuie (Decent) sa-si creasca copii, sa cultive o relatie cu ei si sa si izbandeasca. Nu le voi judeca pe cele 3 (desi sunt din belsug agumente) ia in ceea ce priveste "secretele" expuse in articol, nu sunt secrete, sunt reguli importante, pe care orice femeie inteligenta ce isi doreste sa fie o mama buna, careia ii pasa de viitorul copilului, le citeste din cartile de specialitate. Imi permit sa adaug ca, o femeie care stie ce vrea, face lucrurile bine, nu doar in propria cariera ci si acasa, meseria de parinte necesita dragoste, daruire, informatie. Sunt mama unei fetite de 21 de ani cu care am o relatie excelenta. Pentru ea am facut din noapte zi, am facut o a doua facultate in paralel cu serviciul, am citit multi metri liniari de carti de psihologie, pentru a-mi intelege copilul, i-am acordat tot timpul meu liber, fara a uita sa ma respect pe mine insami. Inainte sa raman insarcinata am urmat un curs de asistente medicale, doar pentru a fi apta sa-i acord copilului meu toata ingrijirea de care avea nevoie. Am citit si m-am informat intr-o multime de domenii pentru a-i oferi copilului meu un exemplu. Si atunci cand era mica si acum ea stie foarte bine ca, mama ei este capabila sa rezolve orice problema. Pe ea o determn sa ia hotarari si sa fie un om puternic. Am crescut-o singura si am facut un lucru minunat. Ca mine sunt extrem de multe femei decente, carora le aduc omagiul meu, pe care le pretuiesc si le respect. FELICITARI MAME DIN ROMANIA ! Care nu v-ati lamentat, ati luptat si ati invins. In ceea ce le priveste pe cele 3 dudui, va mai trece multa apa pe Dunare pana o sa demonstreze ca sunt mame bune, vom vedea rezultatele peste ani...... Nu le consider vedete, nu au facut nimic pentru a castiga acest titlu, cu riscul de a ma repeta sunt multe femei ce au facut cariera, nu sex cu diferiti producatori, care au invatat si s-au facut cunoscute, atat in tara cat si peste hotare si care au petrecut multe nopti "albe" pentru a fi cu adevarat MAME, nu cu sapte bone si bani de la barbati. Cu plecari pe jos la medic , atunci cand copilul avea febra, cu spalat, calcat si menaj....cu cartea in mana, cu copilul in laborator, cand nu voia sa stea singur acasa, cu pregatiri......uffff.....cu multe, ce au contat nu doar pentru noi ci si pentru copii. Ei se mandresc cu noi si aceasta este cea mai mare rasplata.

    0
    3

  • julia pe 17 Oct 2010, 13:10
    De acord cu alanez

    Cata dreptate ai, alanex!!! Exact asa stau lucrurile cum spui tu....As mai adauga framantarile sfasietoare cu privire la viitorul copiilor nostri..

    0
    0

  • tyna pe 17 Oct 2010, 08:22
    Apreciez si iubesc toate mamele din lume...

    Am citit articolul, am citit si comentariile...fiecare dintre noi, ca mame, ne stim greutatile si bucuriile( in egala masura) pe care o mama le "achizitioneaza" de-a lungul vietii , care trece , odata cu cresterea puiului...Nu este nimic gresit in articolul de mai sus..."sunt 3 dintre mamele celebre"...nu mame model..."a fi mama "nu are egal si nu poate fi comentat...chiar si cele pe care le catalogam ca fiind "iresponsabile" au povestea lor...Fiecare mama si fiecare relatie mamma-fiu(fiica) are unicitatea ei si diversitate in acelasi timp...Iubesc si apreciez toate mamele din lume...la urma urmei...e menirea noastra, a femeilor...

    1
    0

  • alanex pe 16 Oct 2010, 22:57
    Mihaela Radulescu si 5 secrete ale unei mame

    Nu sunt in masura sa judec pe nimeni dar nu cred ca gresesc prea mult daca spun ca cele 3 exemple date nu sunt cele mai elocvente.Plecarea Mihaelei impreun cu copilul ei la Monaco inseamna sacrificiu?! Faptul ca locuieste in unul din cele mai luxoase orase ale lumii, ca isi permite sa locuiasca intr un apartament de lux si ca duce o viata fara de griji pentru voi inseamna sacrificiu?!Parerea mea, dupa tot ce am citit despre ea, este ca Mihaela este o femeie care are marea sansa de a putea face in viata exact ceea ce si doreste.Si a dorit sa fie celebra, a devenit.Pentru unii de prost gust pentru altii dimpotriva. Dar orice lucru in viata iti cere niste compromisuri pe care bineanteles ea le a acceptat Cand s a saturat de vedetisme a schimbat drumul astfel incat sa i fie bine E o femeie care, cum am mai spus a obtinut tot ce a vrut ea de la viata E mama.Isi iubeste copilul asa cum toate mamele din lumea asta o fac. Dar nu asociati sacrificul matern cu Mihaela Radulescu! Sacrificu este atunci cand invingi fiecare zi obositoare,gri de la grijile care nu mai sfarsesc si ti vezi copilul razand fericit.Este povestea de viata a milioane de mame, nu numai romance, care pe langa ca sunt mame, sunt si sotii si au si un loc de munca, iar daca au nesansa de a trai in Romania acest loc de munca este si foarte prost platit.Stie Mihaela ce inseamna sa faci fata zilnic ritmului parca tot mai alert al vietii si in acelasi timp sa te bucuri ca traiesti alaturi de cei dragi?Sa imparti nu prea multul pe care il ai cu sotul si cu copii?Sa ti faci planuri de viitor in familie, sa lupti sa le duci la bun sfarsit si sa te bucuri de realizari impreuna cu cei dragi?Nu cred ca stie! Sacrificiul matern este acela cand ti e cumplit de greu sa treci peste greutati,dar o faci in asa fel incat copilul tau sa nu ti simta apasarea si sa aiba o viata linistita si fericita.Sacrificiu ar fi insemnat, poate, in ceea ce o priveste, sa fi renuntat la tot si la faima si la bani si sa traiasca o viata obisnuita cum o fac mii de mame singure care muncesc sa si creasca copii. Nu ea! Ea isi satisface un alt moft.Nu o judec.Pe undeva este de invidiat.Avem doar o viata si merita traita bine.Depinde de fiecare ce intelegem prin bine.

    0
    2

  • rody pe 16 Oct 2010, 19:48
    exemplul mamei

    Acestea sunt vedete si mame doar in vacanta,adevarat nu sunt deosebite,sunt false,artificiale,ipocrite=dar sa uitam de ele si sa ne gindim la acele mame devotate cu spirit de sacrificiu suprem,intelepte ,anonime sau cunoscute si care dau societatii oameni integri,de valoare.Abia aceste mame sunt in masura sa ne prezinte secretele lor.Am cunoscut oameni fara carte,simpli,intelepti,de un bun simt rar intilnit,cu credinta in Bunul Dumnezeu,oameni vrednici de tot respectul care pot fi exemple cu adevarat, dar va este mai usor sa gasiti vedete decit oamenii normali din mijlocul nostru.

    0
    4

  • dianda pe 16 Oct 2010, 12:05
    nu sunt deloc deosebite!!!

    Nu cred ca sint deosebite,nu vad ce lucru deosebit au facut pe care sa nu il fi facut alte zeci de mame, dar care nu au defilat pe sticla tv si care nu au alimentat ziarele de scandal.Vorbesc din postura unei mame de baiat ,iar eu sunt copil adoptat de la 6 luni deci in cunostinta de cauza.Articolul este de o dulcegarie si de o falsitate tipica pentru tabloidele de scandal care isi iau materia prima ridicand in slavi persoane absolut anodine.

    0
    3

  • reva pe 16 Oct 2010, 09:48
    mame deosebite?

    tot respectul pentru Andreea Marin. Restul? 2 ordinare,ca sa nu spun altfel,care si-au atins scopul prin copii. Mihaela e un model dupa tot circul cu Dani? Luminita e un model dupa scandalul cu Puscas?sau circul cu fostul amant ? hai pardon ......

    2
    3

  • maria pe 16 Oct 2010, 08:24
    Mihaela radulescu si 5 secrete

    Acest articol nu mi-a placut , in sensul adevarat al subiectului. MIHAELA , nu este nici pe departe o mama model... este o femeie care si-a stiut interesul vieii. O mama sta si isi creste copilul fara implicatii de alta natura, daca casnicia nu merge . Dar LUPTA . Deci MIHAELA pentru mine este o femeie obisnuita, care a avut noroc de imprejurari, si atat ... Nu

    0
    3

  • GABY pe 16 Oct 2010, 04:10
    Secretul unei mame

    Sigur este cel mai frumos subiect pe ca-l poate citi o mama.Sunt mama unui baiat de 28 ani, intre noi este ceva deosebit o iubire care nu se poate explica,suntem trup si suflet unul pentru celalalt, apoi urmeaza sot,mama.Sunt foarte mandra de el.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod