Michael Douglas, suferinţă cruntă din cauza bolii

Şi alte vedete au luptat împotriva cancerului şi au învins. Cel mai recent exemplu este Michael C. Hall care, la doar 38 de ani, a fost diagnosticat cu Limfomul Hodgkin. Însă nu trebuie să uităm nici de Cynthia Nixon, Sonique, Kylie Minogue, Anastacia, Christina Applegate sau Olivia Newton John care au ieşit învingătoare din lupta cu necruţătoarea boala care, în cazul lor, se instalase la sân.
Şi alte vedete au luptat împotriva cancerului şi au învins. Cel mai recent exemplu este Michael C. Hall care, la doar 38 de ani, a fost diagnosticat cu Limfomul Hodgkin. Însă nu trebuie să uităm nici de Cynthia Nixon, Sonique, Kylie Minogue, Anastacia, Christina Applegate sau Olivia Newton John care au ieşit învingătoare din lupta cu necruţătoarea boala care, în cazul lor, se instalase la sân.

Michael Douglas luptă la foc continuu...


"Medicii se aşteaptă ca Michael Douglas să se vindece complet în aproximativ două luni", declara în august purtătorul de cuvănt al actorului, pentru People. Aceleaşi declaraţii pline de optimism veneau direct şi din partea actorului în vârstă de 65 de ani: "Sunt foarte optimist".

Zilele acestea însă, actorul a fost surprins de fotografi într-o condiţie fizică nu tocmai bună, în timp ce-şi ducea fiica la şcoală. Cancerul la gât împotriva căruia luptă de săptămâni bune pare să-şi arate colţii obligându-l pe actor să-şi anuleze planurile pe care le are pe termen scurt. Mai mult decât atăt, Douglas l-a rugat pe prietenul său Danny DeVito să ridice premiul Golden Icon, pe care l-a primit în cadrul Festivalului de film de la Zurich.

Michael este foarte puternic. Se însănătoşeşte cu fiecare film pe care îl face . De aceea îi tot spun să lucreze cât mai mult" a declarat DeVito, care a jucat împreună cu Michael Douglas în filmele "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Giuvaerul Nilului" , cu ocazia festivităţii de la Zurich.

Alături de el este şi soţia sa, Catherine Zeta Jones care săptămâna trecută şi-a anulat planurile de a urmări competiţia de golf Ryder Cup, după ce a fost prezentă la ceremonia de deschidere. În mod normal aceasta ar fi asistat la competiţie împreună cu soţul său, amândoi fiind iubitori de golf. "Michael nu va călători cu mine weekendul acesta. Trebuie să-şi încheie tratamentul", a declarat actriţa.

"Rezistă foarte, foarte bine si toată lumea este foarte încântată de progrese. Doctorii sunt foarte mulţumiţi şi tocmai încheie opt săptămâni istovitoare de tratament", a adăugat Catherine Zeta-Jones.

Dacă eforturile medicilor nu dau rezultate, dacă tratamentele cu radioterapie şi chimioterapie nu vor fi eficiente, Michael Douglas va trebui să suporte o intervenţie chirurgicală. Este vorba despre o laringectomie parţială sau totală care va avea consecinţele ei. În acest caz, vocea actorului american s-ar putea schimba sau, mai rau decât atât, ar putea să dispară definitiv.

... pe de altă parte ei au învins


Vorbeam la începutul articolului de cazul actorului Michael C. Hall (FOTO) care, la doar 38 de ani a fost diagnosticat cu Limfomul Hodgkin, un cancer limfatic care, din fericire, poate fi vindecat. Acest lucru s-a întâmplat şi în cazul actorului, nu înainte, însă, de a trece prin perioadele îngrozitoare de chimioterapie şi radioterapie.

"Mă simt norocos că am fost diagnosticat cu o formă a acestei maladii ce poate fi tratată imediat şi le mulţumesc medicilor şi infirmierelor pentru tot ce au făcut pentru mine", declara Michael C. Hall, la începutul tratamentului. Câteva luni mai târziu, Jennifer Carpenter, soţia lui, declara fericită: "Michael este recuperat complet. A fost incredibil de curajos".

... o vizită de rutină la medic, un diagnostic teribil


Ştie "Totul despre sex" şi mai nou ştie şi totul despre... cancerul la sân... Este vorba despre Cynthia Nixon, cea care o interpretează pe Miranda în binecunscutul serial TV care, în 2006 a aflat că suferă de cancer la sân în stare incipientă. Vedeta a descoperit că suferă de această maladie în timpul unei vizite de rutină la medic şi imediat a început tratamentul.

După o interventţie chirurgicală de îndepărtare a tumorii şi după câteva şedinţe de radioterapie, Cynthia Nixon se poate declara învingătoare. Experienţa prin care a trecut a transformat-o în ambasadoarea fundaţiei Susan G. Komen for the Cure, care se ocupă cu informarea şi prevenirea temutei maladii.

Tot un control de rutină i-a schimbat viaţa şi cântăreţei Anastacia, care a fost depistată şi ea cu tumoare la sân. Puternică din fire, nu s-a lăsat învinsă de necruţătoarea maladie, a urmat şedinţele de radioterapie şi s-a operat, iar acum urcă din nou pe scenă într-o formă de zile mari.

"It Feels So Good" sau "Alive", două piese cu titlu predestinat


Aparţin vestitei DJ-iţe Sonique care, la fel ca şi vedetele amintite mai sus, a primit de la medici teribila veste că suferă de cancer. În cazul ei lucrurile au fost puţin mai complicate... Artista în vârstă de 40 de ani a trecut prin mai multe operaţii la o clinică din Londra, după ce boala s-a extins în organism. Din fericire, acum este în regulă.

Mastectomie parţilă, o şansă la viaţă


Este vorba despre Kylie Minogue (FOTO) care, în 2005, a aflat că are cancer mamar... Deşi, iniţial, medicul îi spusese că nodulul este benign, s-a constatat că tumora este malignă şi că trebuie efectuată mastectomie parţială. Au urmat şedinţele clasice de chimioterapie şi radioterapie şi actriţa a primit verdictul final al medicilor: VINDECATĂ.

Decizia cea mai grea... masectomie totală


Ţi-o mai aduci aminte pe Kelly Bundy din comedia "Familia Bunby"? Nu-ţi vine să crezi că vorbesc despre ea, dar chiar aşa este... Conştientă că viaţa îi este în mare pericol, actriţa a decis să recurgă la mastectomie totală. Acum este bine, a revenit în lumina reflectoarelor, iar şansele de recidivă au fost eliminate total.

Cancerul, o boală aparent necruţătoare, poate fi anihilată cu un pic de atenţie şi curaj... Mergi frecvent la medic şi efectuează toate testele necesare pentru a te asigura că totul este în regulă cu tine.

7 Octombrie 2010
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maya pe 7 Oct 2010, 18:53
    Dr. Cristi Popescu de la Fundeni e un miracol de medic!....

    ...Daca il opereaza, scapa cu viata si cu raguseala doar! Pacat ca s-a chinuit cu chimioterapie! Cunosc un ncaz similar in orasul nostru. Tipul e alcoolic, dar va muri de alta boala. Multa sanatate, Maestre!

    0
    0

  • ileana.voicu pe 7 Oct 2010, 11:39
    @Forever

    Mulţumim pentru comentariu, textul a fost corectat!

    0
    0

  • forever pe 7 Oct 2010, 10:28
    Mastectomie este corect si nu masectomie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Mastectomie este termenul corect! Aveti grija cand scrieti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod