Marinela Niţu şi Miron Cozma: Dragoste şi decădere

Şocant sau nu, la mulţi ani după ce şi-au spus Adio, dragostea dintre Luceafărul Huilei şi misterioasa artistă a renăscut, iar pasul suprem - căsătoria - s-a realizat.
Şocant sau nu, la mulţi ani după ce şi-au spus Adio, dragostea dintre Luceafărul Huilei şi misterioasa artistă a renăscut, iar pasul suprem - căsătoria - s-a realizat. La fel de romantic ca şi poeziile pe care artistul minier i le scria domniţei lui, căsătoria a avut loc într-un cerc restrâns, departe de luminile reflectoarelor şi de ochii însetaţi de curiozitate ai oamenilor de rând.

Dragostea lor s-a născut undeva în anul 1996, însă s-a terminat la puţin timp după încarcerarea lui Miron Cozma. Să ne aducem aminte cum iubirea celor doi a născut poezii pe care iubitul închis i le dedica domniţei sale, ce plângea în tăcere şi suferea de dorul eroului său. Efectul lor a dăinuit puţin timp, pentru că Miron Cozma o anunţa pe muza lui, în 2001, că cel mai bine ar fi să pună capăt relaţiei, motivându-i că-şi doreşte un alt gen de femeie lângă el. Distrusă, starleta s-a retras din lumina reflectoarelor, preferând să-şi "lingă" rănile în... neagra străinătate. Aici s-a şi căsătorit, însă oricât de galant şi de manierat era afaceristul ei soţ, originar din Italia, dragostea pentru al ei "Luceafăr" a împiedicat-o să fie fericită şi a divorţat.

Relaţia celor doi părea să se reînnoade în 2005, când Miron Cozma îi declara brunetei dragostea eternă. A fost o relaţia consumată prin telefon, ea fiind în America, el la închisoare. Distanţa i-a despărţit din nou. Totul părea pierdut pentru Marinela Niţu, când bărbatul vieţii ei, liber de data aceasta, decidea în 2009 să-şi unească destinul cu avocata lui, Monica Ionescu. Mariajul a durat un an şi 10 luni, pentru că în octombrie 2010, cea de-a doua soţie a lui Cozma depunea actele de divorţ.

Mirii sunt în al nouălea cer


Dragostea uitată, parcă, a renăscut. Chiar dacă Marinela Niţu declara săptămânile trecute că este dispusă să-i acorde o nouă şansă fostului ei soţ italian, iată că destinul i-a jucat o festă şi a "obligat-o" să devină doamna Cozma. Nunta secretă a avut loc sâmbătă, 12 februarie, la Biserica "Sfânta Treime" din Scheii Braşovului, în prezenţa unor rude apropiate. "A fost o cununie frumoasă, simplă. Au avut câţiva invitaţi. Noi am văzut-o ca pe o cununie obişnuită, nu ca una de vedete. Lucrul care m-a impresionat foarte mult a fost că amândoi erau foarte emoţionaţi şi pe tot parcursul ceremoniei au ţinut în mână o fotografie cu părinţii lui, care au decedat. Asta mi s-a părut foarte frumos şi sensibil. Ea a şi plâns. Avea o rochie albă, frumoasă", a spus preotul paroh Aurelian Reit, pentru Click.

"Mi-am dat seama că Marinela este marea mea iubire şi singura femeie care mă face fericit. Am cerut-o de soţie şi a acceptat. Iubirea noastră a început cu ani în urmă, am avut suişuri şi coborâşuri, dar ne-am regăsit unul pe celălalt. O iubesc şi mă iubeşte. Voi muri lângă ea", a declarat Miron Cozma, pentru CanCan. Nici mireasa nu s-a lăsat mai prejos cu declaraţiile de dragoste la adresa proaspătului ei soţ: "Ne-am căsătorit şi nimic nu o să ne mai despartă. Îl iubesc pe Miron, este bărbatul care mă face fericită. Îmi vine să urlu de bucurie", a spus bruneta.  

Şi totuşi ce-au fost şi ce-au ajuns:


Eroul învins

Dacă ar fi să facem un inventar al vieţilor celor doi, am descoperi că niciunul şi nici altul nu mai au decât dragostea care-i uneşte. El nu mai este demult acel erou al Văii Jiului care, la un simplu semnal, strângea mii de bărbaţi ca să dărâme un sistem. A făcut 10 ani de puşcărie, a fost eliberat, pentru ca în mai puţin de 24 de ore să fie reînchis. Acum, pe lângă această nouă etapă din viaţa lui, fostul miner îşi numără dosarele penale, cel mai proaspăt fiind cel care i s-a întocmit la începutul acestei luni, când a încălcat interdicţia de a intra în Petroşani. Cozma a mers la înmormântarea minerilor decedaţi, săptămâna trecută, la mina Uricani.

El a fost condamnat prima dată la începutul lui 1999 la 18 ani de inchisoare, pentru violentele acţiuni din septembrie 1991, care s-au soldat cu trei morţi şi au dus la căderea guvernului lui Petre Roman. În decembrie 2003 a primit două noi condamnări, la zece, respectiv şapte ani de închisoare, pentru acţiunile din ianuarie şi februarie 1999. Apoi a beneficiat de mai multe reduceri ale pedepsei înainte de a fi eliberat şi apoi reîncarcerat de trei ori, din cauza deciziilor contradictorii ale mai multor instante. În decembrie 2004, cu cîteva zile înainte de finalul mandatului, Ion Iliescu l-a graţiat, în acelaşi timp cu alţi 45 deţinuţi, măsură care a provocat critici aspre, înainte de a fi revocată câteva zile mai târziu. El a fost eliberat în decembrie 2007, însă a primit interdicţie de a intra în Bucureşti, dar şi în Petroşani, până în 2012.

Marinela Niţu, artista fără voce

S-a lansat în muzică la 13 ani, iar primul "concert" pe care l-a susţinut a fost la Buzău, la o... nuntă. Apoi a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, de la Braşov, şi a participat de două ori la Festivalul de Muzică "Mamaia". De-a lungul timpului a lucrat cu diverşi compozitori celebri din ţara noastră, precum Horia Moculescu, Adrian Petrache Pechea sau Cornel Fugaru, iar de numele ei a fost rostit atât în România, cât şi în străinătate. A susţinut concerte, adevărate de data aceasta, în Italia, pe care o consideră ţara ei adoptivă, Germania, Anglia, Spania, Franţa sau chiar SUA şi Emiratele Arabe Unite.

Cea mai mare lovitură pe care a suferit-o în viaţa ei s-a întâmplat în 2000 când şi-a pierdut vocea.
În ciuda operaţiilor pe care le-a făcut, problema ei nu a mai putut fi rezolvată, iar în acest moment, practic, muzica nu prea mai există pentru ea.

15 Februarie 2011
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • APLAUZE pe 4 Nov 2013, 14:00
    MERITATE

    CA SA AI APLAUZE LA INTRARE PE O SCENA AMERICANA;APLAUZE; PE PARCURSUL MELODIEI; ;SINCER ASA CEVA SE INTIMPLA NUMAI LA CINEVA; CARE ARATA FOARTE BINE; SI CINTA FOARTE BINE O MELODIE FOARTE GREA; FELICITARI MARINELA; IAR PTAUTOAREA ILEANARUSHYNEE

    1
    0

  • VOCEA pe 4 Nov 2013, 13:33
    MUZICA

    ESTE FRUMOASA SI ARE VOCE; ACCESATIFAACCEBUUKUL MARINELEI ;ARTIKOLUL ESTE OMANUPOULARE CALITATZILE MARINELEI DERANJEAZA ANUMITI BABUYNI DIN SHOWBIZ

    1
    1

  • lacrima pe 5 Aug 2011, 05:20
    valea plangerii

    TZI-o fi bine tzi-o fi rau tu sti MIROANE, DAR NOUA ATATA RAU NE-AI FACUT VRAND SA NE FACI BINE ,ca oriunde mergem in tara cand aud ca suntem din Valea jiului ,ne privesc ca pe niste primitivi inculti...dar mai rau e acest lucru il simt copii nostri si ei nici macar nu stiu de ce.Mai poti fi fericit Miroane!?

    0
    0

  • ant_patzica pe 22 Feb 2011, 13:22
    Felicitari si casa de piatra

    Haideti sa nu judecam noi pe nimeni !!! In astfel de momente, nu putem decat sa le uram casa de piatra, sa fie sanatosi, sa se iubeasca la fel si peste 30 de ani.

    1
    0

  • GH.MIHAILA pe 22 Feb 2011, 12:18
    Condamnarea lui Cozma, pt intrarea in Petrosani

    Eu stau si ma intreb; cum Dumnezeu fac descinderi la diferite adrese ,, gresite" in loc sa patrunda la cine trebuie??, nu cumva le acorda timp celor cu adevarat vinovati sa aiba timp sa dispara?? Am constatat ca in ultimul timp se greseste adresele, descinderilor, probabil de teama sa nu fie ascultati la telefon, acesta este semnalul, se intra in forta cu un etaj mai jos, sau cu o casa distanta de cei adevarati vizati, tocmai pt. a avea timp ca acesta sa dispara. Eu am trait de curand ce a trait Cozma, prin pierderea unei colege de serviciu intr-un accident, am simtit ca ceva s-a rupt in mine. Cum sa reziste la restrictie sa nu ajung la Petrosani, alaturi de fostii ortaci. Aceasta breazla este ce mai unita dupa armata, conditiile grele si riscurile la care sunt supusi in fiecre zi de lucru, uneste mai ceva ca fratia de sange. Ar trebui sa fie putin mai logic judecat fapta lui Cozma, chear daca logica se sfarseste cad se aplica legea, cea scrisa deseori se incalca, dar in alta situatie, nu si pt, Cozma. Eu cred ca Legea lui OM, ar fi de luat in seama. Sa le dea Dumnezeu sanatate si putere pentru a trece peste toate greutatile vietii. CASA DE PIATRA

    1
    0

  • Dana pe 16 Feb 2011, 00:28
    Mult noroc!

    O poveste de viata,indiferent de personaje.Ma bucur sa vad ca iubirea adevarata exista si in realitate,nu doar in filme,basme ori romanele siropoase de gen.

    1
    0

  • ileana.voicu pe 15 Feb 2011, 14:30
    @andreea_z85

    Multumim pentru atentionare, s-a realizat modificarea. O zi buna

    1
    0

  • andreea_z85 pe 15 Feb 2011, 13:15
    Ortografia!

    "Ce-a mai mare lovitură pe care a suferit-o în viaţa ei s-a întâmplat în 2000 când şi-a pierdut vocea. " ar trebui sa fie de fapt: "Cea mai mare lovitură pe care a suferit-o în viaţa ei s-a întâmplat în 2000 când şi-a pierdut vocea. "

    0
    0

  • NYC pe 15 Feb 2011, 12:59
    Marinela Nitu

    Imi vine sa vars!!!

    2
    1

  • ANA pe 15 Feb 2011, 04:18
    COZMA -FELICITARI SI CASA DE PIATRA !!

    FELICITARI ! SA DEA DUMNEZEU SA SE BUCURE DE VIATA SI DE CASNICIE ! ANII DE PUSCARIE NU AU FOST USORI PENTRUACEST OM ! SI ACUM LUMEA E REA. CITESC CA VA AVEA UN NOU DOSAR PENAL PENTRU CA A PARTICIPAT LA INMORMINTAREA MINERILOR DECEDATI ! A FACUT UN GEST FRUMOS DE RECUNOSTINTA PENTRU CEI CE LUCREAZA ASA DE GREU SUB PAMINT ! SI-AU PIERDUT VIETILE,AU LASAT IN URMA FAMILII INDOLIATE SI COPII ORFANI. COZMA SA DUS DIN RESPECT LA INMORMINTARE SI NU CRED CAA TREBUIE CONDAMNAT ACEST GEST AL LUI ! SE PARE CA JUSTITIA FACE PROBLEME UNDE NU E CAZUL, SI UNDE TREBUIE SA IA DECIZII [VAMESI,DOCTORI,ADVOCATI,AFACERISTI ] -- INCHIDE OCHII ! LASA PE HOTI SI MINCINOSI NEPEDEPSITI ,LIBERI. COZMA ASTAT DESTUL IN PUSCARII, SA MAI STA SI ALTII. LASATI OMUL SA SE BUCURE DE VIATA , SA FIE SANATOS IMPREUNA CU SOTIA LUI SCUMPA ,LINGA CARE DORESTE SA MOARA !

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod