Loredana si vantul schimbarii

Loredana Groza este o femeie moderna care a inteles ca, pentru a ramanein top, trebuie sa accepti vantul schimbarii.

I-a influentat pe tineri cu muzica si stilul ei vestimentar, si esteconsiderata un sex simbol al ultimelor doua decenii. Loredana Groza,artista, sotia, mama si femeia de afaceri considera ca "merita satraiesti intr-o lume mai buna, de aceea pun si eu umarul si contribuipe cat posibil la construirea ei!"

A lansat de curand albumul "Zaraza - vanzatoarea de placeri", produsde realizat de propria casa de productii, Loredana Limited. "Mereuam fost implicata in tot ceea ce inseamna realizarea albumelor mele,de la materialele costumelor pana la retusurile finale, dar de dataasta a fost in mod direct!" Pe acest album, Loredana invie spiritulBucurestiului din perioada interbelica, intr-un mod inedit.
"Am combinatfolclor cu tango si ritmuri de jazz, adaptand savoarea acelei epoci lazilele noastre." In melodiile de pe album se contureaza trei personaje:"Femeia androgina, cu joben si frac, femeia cu voaleta si femeia careisi asuma propria sexualitate."

Aceasta combinatie este indrazneata. Cum majoriatea cantaretilor in vogase inspira din repertoriile internatinale, intoarcerea la radacini estemereu binevenita. "Mi-am dorit sa redescopar aceste cantece din care s-auauzit doar franturi, care au o incarcatura emotionala atat de puternica."

De-a lungul vastei cariere muzicale, Loredana a imbratisat schimbarea. Ainspirat multe tinere prin atitudinea si imaginea de cameleon. "Mi-aplacut sa fiu mereu in avangarda, sa am look-ul adaptat cu mesajul pe careil transmit prin muzica". Desi se considera stapana propriei sale imagini,marturiseste ca a colaborat inca de la inceput cu stilisti si designerivestimentari.
"Prima colaborare a fost cu Oana Enescu, care mi-a creatvestimentatia de la Mamaia si Steaua fara Nume". A avut o imagine rebela,caracterica varstei sale fragede. "Aveam codite intr-o parte si hainein culori fosforescente". Prima schimbare s-a produs la sfarsitul anilor'80, pe cand colabora cu Radu Visan. "Am adoptat un look mai provocator,deoarece era o schimbare necesara. Nu mai voiam sa fiu vazuta ca o fetitala 23 de ani!".

In '93, Loredana a cochetat cu muzica alternativa, avand cateva colaboraricu Directia 5. Adrian Oianu este creatorul acelor vestimentatii. "Moda seintorsese la rebeliunea anilor '80, cu tot felul de combinatii socante,dar intr-o varianta mai stilizata". Lia Mantoc si Janine au completatstilul Loaredanei, in aceeasi perioada, cu rochii negre in combinatiecu alte culori indraznete.

A avut si momente in care culorile au fost motivul principal incostumatia de scena.
"M-au inspirat mult culorile rosu, albastru,alb..." In videoclipul "Ridica-ma la cer", realizat in colaborare cu BUGMafia, Loredana adopta o aparenta angelica. Ea o incadreaza in "perioadaalba". "Diva Inamorata" contrazice acest stil, venind cu o imagine sexysi stralucitoare.

Penultimul sau album, Agurida, de factura folclorica, a adus cu elalte schimbari. "Am venit cu un look si o atitudine minimalista deoareceaparitia avea un aer usor retro. Se potriveste cu atmosfera usor decadentaprodusa de urbanizarea din acea perioada."

Loredana este comparata cu Madonna din multe puncte de vedere;de la schimbarile frecvente de atitudine si aparenta pana la viatapersonala."Comparatia e flatanta. O artista de talia ei a inspiratgeneratii la rand, daramite un simplu om." Cu toate astea, "am mers pedrumul meu, fara sa aplic strategii de a imita."

Se considera optimista si vede in fiecare sansa un tren ce nu trebuiepierdut.
Craciunul il va petrece petrece in repetitii. "Sunt mai ocupataca niciodata; nu cred ca voi avea timp de cumparaturi, de gatit cuatat mai putin." De Revelion va avea spectacole, "ca in ultimii ani". Loredana considera ca trebuie sa cerem mai mult intai de la noi,apoi de la altii. Faptul ca va dedica sarbatorile vietii profesionalenu este deloc suparator pentru ea. "Sunt fericita cand lumea vrea sa maauda cantand. Stiu ca va veni o vreme cand nu voi mai fi atat de cautatasi va fi foarte plictisitor."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod