Masterchef

Liviu Popescu – noul jurat MasterChef: „Pentru mine un preparat perfect este un preparat ce transmite o poveste”

MasterChef, cel mai urmărit show culinar din România, va aduce în noul sezon o nouă formulă a juriului, gândită special pentru a le oferi o experiență completă asupra a ceea ce înseamnă bucătăria.
Răzvan Exarhu, Samuel Le Torriellec și Liviu Popescu sunt jurații MasterChef care vor da savoare competiției în noul sezon. Competențele celor trei sunt complementare, oferindu-le atât concurenților, cât și telespectatorilor, o imagine de ansamblu asupra domeniului culinar.

Liviu Popescu este un antreprenor de succes, care deține numeroase restaurante și cluburi, atât în București, cât și în țară. În juriul MasterChef, Liviu aduce, în premieră, expertiza de business asupra preparatelor gătite de concurenții din competiție, fiind la curent cu preferințele și cerințele celor mai exigenți clienți. Experința sa în acest domeniu este un atu pentru concurenții MasterChef, oferindu-le posibilitatea de a gândi preparatele din acest punct de vedere.

Fiecare dintre cei trei vine cu acel ceva în plus pentru a ajuta concurenții să evolueze din punct de vedere tehnic, să se perfecționeze și să ajungă să cunoască cât mai mult din tainele bucătăriei – de la materia primă, la preparat, totul prin prisma standardelor foarte înalte din bucătăria MasterChef.



Care sunt cele mai importante lucruri într-un restaurant pentru a fi un succes?

A conduce un restaurant este un stil de viaţă, nu doar un job. În primul rând trebuie să priveşti restaurantul că pe un brand: ce fac pentru a clădi imaginea / brandul restaurantului meu, de ce ar trebui să vină clienţii la mine şi nu în altă parte. Vorbim apoi de experienţă pe care o are clientul în restaurant, unde totul este extrem de importat - că atare artă cu care îţi ghidezi, îţi clădeşti echipa este esenţială. Noi avem practic câteva ore (1-2 ore) la dispoziţie pentru a cuceri clientul şi pentru a-l convinge să mai vină. Ne putem da seama dacă am avut succes sau nu, în momentul în care clienţii noştri se întorc la noi, şi nu doar 1 dată ci în mod constant.

Nu în ultimul rând vorbim de experienţă culinară pe care o oferim! Competiţia este extrem de mare în zona de servicii / food, că atare trebuie să inovăm constant, să aducem acel ceva deosebit în farfuria clientului. Pe foarte scurt aş zice că lucrurile importante sunt disciplină (cea personală şi disciplină echipei), managementul şi talentul.

Ce presupune să conduci un restaurant?

A conduce un restaurant nu este la îndemână oricui. Cu siguranţă oricare dintre noi poate deschide un restaurant, dar important este ce faci să rămâi pe piaţă, sau să fi în top-ul celor mai bune restaurante. Important este să te reinventezi pentru a atrage clienţii.

Experienţă este un factor vital – am mai greşit în carieră mea de antreprenor, dar am învăţat din experienţele cu care m-am confruntat de-a lungul timpului. Dar, pe lângă experienţă, trebuie să ai şi un apetit mare pentru a face şi pentru a învaţă.

Cum reuşeşti să menţii un echilibru al calităţii în toate locaţiile tale?

Îmi place teribil proverbul ‘culegi ceea ce semeni’. Sunt conştient că nu aş fi putut face nimic fără echipa mea. Ei sunt practic garanţia calităţii în locaţiile mele! Avantajul meu constă în fost faptul că am putut dezvoltă o echipa competenţă. Una dintre calităţile unui antreprenor de succes este şi faptul că acesta poate indetifica şi plasa omul potrivit la locul potrivit.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod