INTERVIU. Ilinca Obădescu recomandă să readucem sportul şi natura în viaţa noastră

Ilinca Obădescu, tânăra şi frumoasa prezentatoare a rubricii „Ce faci în weekend?“, difuzată în fiecare joi în cadrul Ştirilor Kanal D, este Ambasador al campaniei „Mâini cu viaţă“, care are ca scop creşterea notorietăţii poliartritei reumatoide.

Odată cu implicarea în această campanie, Ilinca a stat de vorbă cu noi şi ne-a explicat cum a ajuns la Kanal D şi Ambasador al campaniei.

eva.ro: Eşti Ambasadoare a campaniei „Mâini cu viaţă“, care are ca scop creşterea notorietăţii poliartritei reumatoide. Ce te-a determinat să te implici în această campanie?

Ilinca Obădescu: Implicarea mea în campania „Mâini cu viaţă“ a venit natural. Sunt o persoană sensibilă şi empatică la problemele oamenilor şi de aceea atunci când am primit această propunere din partea Ligii Române contra Reumatismului, am decis imediat să mă alătur campaniei ca Ambasadoare.
 
Am avut ocazia să cunosc paciente cu poliartrită reumatoidă şi am fost impresionată de poveştile lor şi de provocările vieţii cu poliartrită, de tăria şi determinarea de a nu se lăsa învinse de boală şi de a avea o viaţă cât mai normală.

Am aflat de la ele şi de la medicii implicaţi în campanie că depistarea cât mai timpurie, vizitele constante la reumatolog şi urmarea tratamentului încetinesc procesul de evoluţie a bolii şi că factori care ţin de stilul de viaţă, cum ar fi dieta şi activităţile fizice, ajută în menţinerea unei vieţi normale, împlinite profesional şi personal.

Mă bucur că pot să atrag atenţia asupra acestei afecţiuni care influenţează negativ vieţile a peste 200.000 de români, foarte mulţi dintre ei aflaţi în cea mai activă perioadă a vieţii, 25-40 ani.


Ţi-a schimbat implicarea în această campanie modul de a privi propriul stil de viaţă?
 
Avem un stil de viaţă alert, facem totul în grabă şi de multe ori uităm să avem grijă de noi, de la alimentaţie şi activităţi sportive, până la vizitele la medic sau menţinerea unui echilibru între viaţa profesională şi cea personală. Mi-am dat seama că lipsa timpului ne face de multe ori neglijenţi, mai ales cu noi înşine, şi că, de multe ori, ajungem la medic doar atunci când avem o problemă gravă.
 
Eu am reuşit să-mi creez un stil de viaţă echilibrat, care mă ajută să mă menţin într-o formă fizică şi psihică bună.


Care este secretul? Cum ai grijă de tine?
 
De exemplu, fac sport ori de câte ori pot. Consider că mişcarea este foarte importantă, iar lipsa timpului nu este o scuză pentru a nu face sport, mai ales că sunt nenumărate tipuri de exerciţii pe care le poţi face acasă.
 
Deşi nu ţin o dietă, prefer să fiu cumpătată. De asemenea, nu există zile în care să nu consum fructe şi legume. Cel mai important este, însă, să ai sufletul liniştit, pentru că atunci radiezi cu adevărat, transmiţi celor din jur o stare bună.

7 Februarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod