Interviu exclusiv cu Christian Sabbagh: "Teama este instaurată permanent în astfel de emisiuni"

Christian Sabbagh s-a întors la visul său de a fi reporter de investigaţii. Jurnalistul realizează o emisiune de investigaţii, care se numeşte „Sabbagh în acţiune” şi este difuzată în fiecare sâmbătă, de la 21:30, la Kanal D.
Despre cât de riscante sunt operaţiunile realizate în timpul filmărilor, modul în care-şi petrece timpul liber alături de familie, precum şi care sunt calităţile pe care le caută la o femeie a vorbit Christian Sabbagh într-un interviu acordat site-ului Eva.ro:


1. Ce v-a determinat să renunţaţi la pupitrul ştirilor pentru a începe o emisiune de investigaţii?


Nu am renunţat în totalitate la a prezenta Ştirile Kanal D. În continuare, telespectatorii mă pot urmări prezentând principalul grupaj informativ al zilei, în weekend. În ceea ce priveşte noua emisiune, „Sabbagh în acţiune”, acesta era visul meu de foarte multă vreme, să revin pe teren ca reporter de investigaţii.
Un alt motiv care ne-a determinat să realizăm emisiunea „Sabbagh în acţiune” a fost ca urmare a solicitărilor pe care le primeam din rândul oamenilor, cei care îmi cereau o mână de ajutor, cei care se confruntă cu grave probleme, care se aflau în pericol şi care îmi sesizau ilegalităţi.


2. Când v-a fost cel mai teamă pentru viaţa dumneavoastră şi a familiei?


Teama este instaurată permanent în astfel de emisiuni şi operaţiuni de investigaţie, dar trebuie să ştii cum să o controlezi. În primul rând, trebuie să gândeşti pozitiv; atunci când plecăm într-o acţiune, mergem încrezători şi cu gândul că trebuie să salvăm acele persoane, să rezolvăm o situaţie.
Ca atare, îţi iei şi măsuri de siguranţă, iei în calcul şi planul secund. Acestea nu sunt acţiuni sinucigaşe, ci gândim de zece ori înainte şi cântărim toate posibilităţile înainte de a acţiona.


3. Care a fost cea mai grea operaţiune din timpul filmărilor la noua emisiune?


Toate operaţiunile la care am participat au fost dificile în felul lor, fie că vorbim de eliberarea muncitorilor români din infernul libian, fie că ne referim la eliberarea fetei care era prizonieră în Germania şi obligată să se prostitueze. Din fericire, până acum, toate acţiunile pe care le-am întreprins la „Sabbagh în acţiune” au avut succes, dar fiecare dintre acestea are un grad de dificultate şi periculozitate.
Spre exemplu, în ediţia trecută de la „Sabbagh în acţiune”, în timpul unei misiuni, un reporter a fost atacat de faţă cu poliţiştii; infractorii nu ţin cont de nimic şi sunt în stare de orice.


4. Cum reuşiţi să vă împărţiţi timpul între filmări şi viaţa de familie? Care este cea mai mare bucurie când ajungeţi acasă?


Atunci când nu sunt pe teren, la filmări pentru emisiunea de la Kanal D sau nu sunt la pupitrul Ştirilor Kanal D, timpul mi-l petrec alături de familie, de cei doi copii, implicându-mă în activităţi cât se poate de obişnuite. Fie că vorbim de mers la film, la cumpărături sau în parc. Cea mai mare bucurie pe care o am atunci când mă întorc dintr-o operaţiune este aceea când ajung acasă şi îmi văd copiii, văd că sunt bine.


5. Dacă ar fi să descrieţi femeia ideală care sunt primele cinci calităţi esenţiale care vă vin în minte.


Idealul nu există, ci tindem spre el. Omul ideal pentru mine este cel care mă înţelege, atât pe mine cât şi munca mea.
În această profesie, nu poţi dezvălui multe, nici măcar persoanei de lângă tine, prin urmare, înţelegerea şi încrederea trebuie să primeze.
15 Ianuarie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod