Gabriel Cotabiţă. Era să moară din cauza sportului sau a lipsei lui?

După accidentul popularului solist, atacul cerebral petrecut la o sală de fitness, au existat mai multe discuţii despre motivul pentru care i s-a făcut rău şi a ajuns aproape de moarte

Au fost mai multe opinii în emisiuni TV sau postate pe Facebook cum că atacul cerebral al lui Gabriel Cotabiţă a fost provocat de faptul că artistul a făcut prea mult sport. O astfel de idee transmisă publicului, nu face decât să-i încurajeze pe sedenatri. Dar e adevărată sau nu?

E adevărat că sportul te poate ucide? E o întrebare dură, dar se poate întâmpla în zeci de situaţii. Şi cei care fac sport mor, dar dacă nu se dopează, dacă ştiu ce fac şi au antrenori buni, dacă sunt atenţi la ce mănâncă şi duc o viaţă echilibrată, poţi face sport şi la 80 de ani.

E chiar indicat.
În cazul lui Gabriel Cotabiţă ştim că a avut un istoric cu perioade în care era supra-ponderal. Probabil, o dată cu vârsta s-au instalat anumite probleme cardiace. Pe de altă parte, o vedetă are o presiune uriaşă asupra sa de a fi ”mereu tânăr”, mereu în formă. Adăugaţi la asta stresul îmbătrânirii, stresul carierei, nevoia de succes şi de a rămâne în centrul atenţiei şi vom avea cu adevărat un tablou complet al existenţei cotidiene a lui Gabriel Cotabiţă.
În mod sigur, vedeta se ducea la sală ca să fie în formă şi să slăbească.
Nu se ducea la sală ca să facă sport pentru că era îndrăgostit de mişcare. Şi aici apare o mare diferenţă între cei care fac sport din pasiune şi cei care fac sport din obligaţie. Ultimii sunt mult mai stresaţi şi nu găsesc nicio plăcere în exerciţiile fizicie. La ei, oboseala, plictiseala şi accidentările apar mult mai repede. Sportul e greu de făcut fără o motivaţie superioară.
20 Iulie 2015
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MARINELLU' pe 20 Iul 2015, 16:00
    SPORTUL DE PLACERE

    1. Daca tii la tine, sportul este o placere, fie si asimilata cerebral, adica STII ca ai nevoie. Eu practic sport de forta (haltere) acasa, cu instaltie de forta bricolata de mine, pe baza unui aparat GYM de prin 2001. Era prea subred. Crescand greutatile mi-a fost teama ca se vs rupe. Oricum, l-am ales datorita faptului ca are BASCULA, deci nu poti pati accidente, sa cada bara cu greutati pe cap sau gat. 2. Nu poti "face muschi" decat daca faci culturism. Nu este cazul, te chinui degeaba ore in sir si daca nu mai faci, te dezumfli ... ) Vezi si pe Scwartzyie ... :) Scopul meu a fost sa ma mentin suplu si cu Sistemul Cardio_Vascular intact. Ai ...circulatiune perfecta, AI, Totul, inclusiv erectii ca la tinerete ... Ai ERECTII, ai POHTA ce pohtesti sa facvei Sex, adica dezlantui in corp, doze mari de HORMONI Naturali, ai TAI, GRATIS care te mentin SANATOS si ... CAPABIL sa mai faci SEX. Daca STII Maniera TAO de Sex, adica mult de fiecare data si mai multe dati pe zi ... :) Greseala lui Cotabita a fost ca nu stie CE si CUM sa se HRANEASCA, nu sa MANANCE. Fie Diete Savante, fie Traditionale, fie Faast-Foods, fie procesate "mumos" ambalate, cele mai scumpe si mai otravitoare. Poti sa faci JJJJ'de mii de ore de sport daca nu te HRANESTI, degeaba. NU ai CE trebuie, ba mai FACI si OTRAVURI in corp. Ce inseamna asta ? Pai, desi am mai scris-o NU o mai repet ... :) Oricum nu pot convinge MASELE de ADICTI alimentari, la fel de adicti ca si aia drogati cu Alcoo, Tutun Stupefiante, Halucinogene. De peste patruzeci de ani incerc, dar ... :) Dar : Ma HRANESC cu de TOATE, nu ma intereseaza nici un fel de DIETE, raw, rawvegan, vegetarian, carnivor, etc. Spilul este altul ... :) Verificat cu asupra de masura cu ... STAREA mea. 70 de ani I80 cm inaltime, 80 de Kile greutate. Fara zbarcituri, piei atarnande, burti. Dintzii mei, naturali si fara HALENA Putreda, comuna celor varstnici ... :) Iute, agil alert in miscari si la ... :) MINTE. Se SEX am scris ,... :) Tensiunea Arteriala TA 11,50 cu 7,50. Glicemie 85. Ambele masurate ZILNIC cu Tensiometreu OMRON si GLUCOMETRU Easy A2. Cine nu ma crede, ma poate vedea la GOOGLE "Theodor Constantinescu". La 61 de ani in 2006 si la 69 de ani in 2014.

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod