Florin Chilian: "Prostovanilor, iubirea l-a creat pe om, munca l-a distrus"

Aceasta este deviza dupa care traieste artistul. Rupandu-se oarecum din cotidianul... plin de iubire pe care si l-a construit, Florin Chilian pleaca, la inceput de iunie, in primul sau turneu national. Pentru "Zece" zile si cu Bucuresti, 11, artistul lasa in urma "guberniile", "institutiile", omniprezente in discursul sau, pentru a se arata in fata publicului asa cum simte...
Aceasta este deviza dupa care traieste artistul. Rupandu-se oarecum din cotidianul... plin de iubire pe care si l-a construit, Florin Chilian pleaca, la inceput de iunie, in primul sau turneu national. Pentru "Zece" zile si cu Bucuresti, 11, artistul lasa in urma "guberniile", "institutiile", omniprezente in discursul sau, pentru a se arata in fata publicului asa cum simte...

"Zece orase-zece intamplari ce ni le vom aduce aminte si impartasi in final si la Bucuresti, la Cinema Patria, la inceput de iulie", asa suna invitatia lui.

Toata povestea a inceput de la "Zece" si se continua in acelasi stil.


Florin Chilian este un artist altfel, iar putini dintre colegii lui de breasla se pot lauda cu acest lucru. Este ultra cunoscut faptul ca nu scapa nicio ocazie sa taxeze mitocania, prostul gust si prostia in toate formele ei.

"Poate ca seman putin cu Tarky, dar nu sunt el, poate ca seman putin cu Heaven, dar nu o promit, nemaivorbind de ceilalti colegi ai mei", a declarat artistul.

Despre proiectul pe care il pregateste in aceasta perioada, Chilian povesteste in acelasi mod, specific lui: "Habar n-am ce o sa cant, de regula cant ce-mi vine la gura.
Apropo de locatie, pot sa spun ca salile de cinema reprezinta, dupa mintea mea, un soi de colac de salvare, in ceea ce priveste spectacolul pe bilete, cu bilete intrare, cu afise, cu tot ce trebuie, mai putin cu mici si mitocanie la nivel guvernamental sau de oricare alta natura"
.

Nu accepta niciodata sa participe la "cantari" in spatii publice, cu intrarea libera. Se respecta pe el si, poate mai mult decat atat, isi respecta fanii.

"Ideea de spectacol este si subiect si predicat, dupa mintea mea. Publicul nu mai vine la mici si bere, vine intr-o sala de cinema, asa cum se intampla si in perioada interbelica.
Atunci, intre spectacole, se tineau spectacole cu artisti mari"
, continua artistul.

Poate ca toti se intreaba de ce Florin Chilian a ales sa faca acest turneu... pe bilete, intr-un an de criza, cand lumea se gandeste de doua ori atunci cand vine vorba sa dea banii pe ceva. Acelasi lucru l-a facut si artistul si tot el a dat raspunsul: "Uite, de aia, ca sunt smecher. Am alaturi de mine o echipa senzationala si niste niste parteneri absolut fantastici. Sunt un om norocos, orice poti sa spui despre mine, mai putin ca nu sunt norocos.
Sunt cativa ani de cand refuz cu o incapatanare demna de mine insumi sa cant la intamplari din astea, unde intrarea este gratuita, acolo unde toata lumea te aude, dar nimeni nu te asculta. Sunt cativa ani de cand toata lumea intra la mine la concerte cu bilet de intrare"
, intareste artistul.
14 Mai 2009
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madalynne pe 18 Dec 2009, 02:40
    ..........

    bv florin chilian...cum zice si didi non stop as sta si l-as asculta...bv ink o data..

    0
    0

  • didi pe 6 Dec 2009, 09:19
    superb

    canta sooper Florin Chilian,l-as asculta non stop,te unge pe suflet vocea lui si melodiile dar si versurile snt nemaipomenit de frumoase.

    0
    0

  • fox pe 20 Iul 2009, 12:47
    evrika

    Un artist adevarat autentic fara fite can-can-uri ipocrizii,un talent curat si sever care face ce cum cand si daca simte ca se cade.Poate ca ar fi bine sa apara mai des in fata,dar si-ar iesi din propriile tipare-ptr ca fiecare spectacol cant clip in care-si face aparitia se constituie ca o gura de aer curat proaspat in poluarea generala si colectiva de mitocanii,mizericale,manele,vulgaritati si ipocrizii,belele si urdurosenii la care suntem cotidian complici.Te asteptam si te solicitam Florine

    0
    0

  • miaunel pe 13 Iun 2009, 20:30
    zece ori zece

    fain interviul si super muzica lui Chilian... :-)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod