Florin Chilian: "Prostovanilor, iubirea l-a creat pe om, munca l-a distrus"

Ce reprezinta muzica pentru Florin Chilian?

Motivul pentru care nu trebuie sa ma trezesc la 5 dimineata ca sa ma duc la fabrica. Detest munca. Ba, prostovanilor, iubirea l-a creat pe om, munca l-a distrus. Urasc munca din rarunchi, nu-mi place ideea de turma, de grup, de colectiv, detest asta. Cred cu tarie in unicitatea fiecarui personaj care compune lumea asta si atunci pentru mine muzica este un fel de a respira decent, in conditii normale, profund umane. Omul nu s-a inventat sa se scoale la 5 dimineata si sa se duca sa strungareasca, s-a inventat sa-si iubeasca sotia, prietena, copiii.

Sunteti un romantic?

Nu tine de evidenta?

Intreb...

Altfel, cine stie unde eram: in guvern, in politica...

Aveti un conflict deschis cu institutiile, asta si dupa ce s-a intamplat cu piesa "Zece"?

A, ca mi-a fost furata piesa "Zece" de catre Guvernul Romaniei? Evident ca am un conflict. Starea de conflict tine de normalitate, se cheama conflict cu autoritatea.
Daca lumea ar fi mai aplicata spre interior, ar fi realizat ca este un mare, mare capitol in psihologie. Conflictul cu autoritatea, oricat de ciudat ar suna pentru cei care vor citi acest interviu, tine de progres.

Esti impotriva sfaturilor parintilor - vestitul conflict intre generatii - duce la progres. Esti impotriva opresiunii de orice fel care vine din partea socialului sau a institutiilor statului, duce la progres. Faptul ca noi nu suntem obisnuiti sa ne revoltam cand ne anuleaza astia din drepturi sau cand ne muta statia de tramvai sau cand nu fac curat pe strazi sau cand ne schimba bordurile desi nu e cazul si ne fura iar din bani, ca nu reactionam atunci cand se face publicitate cu ce fac primarii pentru noi cu banii nostri, ei platind un milion de euro pentru a ne informa, asta tine de o moarte celebrala a notiunii de civism, in Romania.


Revenind la intamplarea mentionata. Se poate spune ca artistul din Romania este vulnerabil?

Dovada ca da, ai avut-o cu "Zece", unde Guvernul Romaniei a furat. Instanta si-a motivat sentinta, am castigat, eu am facut deja recurs pentru ca vreau sa scot alte lucruri la iveala, dar artistul este vulnerabil in fata abuzurilor atata vreme cat nu este mai puternic decat arta lui, arta pe care trebuie sa si-o apere si atunci, revenind, tocmai plec in primul turneu national, n-are nicio legatura, de fapt, cu magariile astea care tin de guvernanti.

Programul turneului national al lui Florin Chilian este urmatorul:

  • Arad - Cinema Dacia - 8 iunie
  • Timisoara - Cinema Timis - 9 iunie
  • Craiova - Cinema Patria - 11 iunie
  • Botosani - Cinema Unirea - 14 iunie
  • Iasi - Cinema Republica - 16 iunie
  • Bacau - Cinema Central - 18 iunie
  • Piatra Neamt - Cinema Dacia - 20 iunie
  • Ploiesti - Cinema Patria - 22 iunie
  • Targu Mures - Cinema Arta - 23 iunie
  • Cluj-Napoca - Cinema Republica - 25 iunie
  • Bucuresti - Cinema Patria - 6 iulie

Biletele vor fi puse in vanzare la casele cinematografelor unde are loc spectacolul, in fiecare oras.

Foto: Mediafax
14 Mai 2009
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madalynne pe 18 Dec 2009, 02:40
    ..........

    bv florin chilian...cum zice si didi non stop as sta si l-as asculta...bv ink o data..

    0
    0

  • didi pe 6 Dec 2009, 09:19
    superb

    canta sooper Florin Chilian,l-as asculta non stop,te unge pe suflet vocea lui si melodiile dar si versurile snt nemaipomenit de frumoase.

    0
    0

  • fox pe 20 Iul 2009, 12:47
    evrika

    Un artist adevarat autentic fara fite can-can-uri ipocrizii,un talent curat si sever care face ce cum cand si daca simte ca se cade.Poate ca ar fi bine sa apara mai des in fata,dar si-ar iesi din propriile tipare-ptr ca fiecare spectacol cant clip in care-si face aparitia se constituie ca o gura de aer curat proaspat in poluarea generala si colectiva de mitocanii,mizericale,manele,vulgaritati si ipocrizii,belele si urdurosenii la care suntem cotidian complici.Te asteptam si te solicitam Florine

    0
    0

  • miaunel pe 13 Iun 2009, 20:30
    zece ori zece

    fain interviul si super muzica lui Chilian... :-)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod