Efectele operaţiilor estetice asupra Elenei Băsescu

O fată frumoasă transformată de intervenţiile chirurgicale, asta s-ar putea spune despre fata preşedintelui care, din momentul în care a intrat vizorul presei şi până astăzi, a suferit o serie de modificări la buze, dar şi la nas sau la coapse.
O fată frumoasă transformată de intervenţiile chirurgicale, asta s-ar putea spune despre fata preşedintelui care, din momentul în care a intrat vizorul presei şi până astăzi, a suferit o serie de modificări la buze, dar şi la nas sau la coapse.

Operaţii estetice la nivel înalt


În vârstă de 30 de ani, Elena Băsescu, mezina preşedintelui României, a apelat de mai multe ori la ajutorul medicilor esteticieni, nemulţumită fiind de aspectul său. A început cu injectarea colagenului în buze, operaţiune pe care o face de ani buni, mult mai des decât este recomandat. Apoi a decis că trebuie să-şi retuşeze coapsele, suferind două intervenţii chirurgicale în zona respectivă, iar apoi a mai trecut de trei ori prin cabinetul medicului estetician ca să-şi rezolve problemele pe care le avea cu nasul.

În afara acestora, Elena Băsescu a făcut un peeling chimic ca să scape de acnee, problemă care o "apăsa" foarte mult. La final, ca să ajungă la rezultatele pe care şi le-a dorit, mezina familiei prezidenţiale şi-a tatuat sprâncenele şi buzele. Unghiile şi genele false au fost numai completarea estetică de care mai avea nevoie ca să învingă în lupta cu ”defectele”.

Au fost oare aceste intervenţii potrivite, au ajutat-o sau, din contră, i-au afectat imaginea. "Poftim??? Ea era Elena Băsescu? Păi în ziare arăta altfel! Dacă ar fi să o luăm aşa, sunt mai frumos eu decât ea!".
Aceasta a fost declaraţia unui vânzător de benzinărie, citat de Gardianul, care a avut ocazia să o vadă în carne şi oase pe mezina preşedintelui.

Iată evoluţia buzelor Elenei Băsescu între anii 2005 - 2010. În prima poză, realizată în 2005, se observă că mezina preşedintelui are buzele naturale. În cea de-a doua fotografie, realizată în 2006, deja se face simţită prezenţa intervenţiilor chirurgicale, ultimele două poze sunt realizate anul acesta, iar schimbarea este evidentă.




Intervenţii de 18.000 de euro pentru imagine


Uneori cei mult strică, cel puţin aşa spun oamenii cu experientă. Alteori, dacă uiţi să te opreşti, rezultatele intervenţiilor de orice fel pe care le faci, îţi pot dăuna. Trăim într-o lume a imaginii, iar asta este clar. Cumpărăm în funcţie de ambalaj, vorbim cu oamenii care arată bine, care se îmbracă bine, ne place să mergem în locurile frumoase, totul se întâmplă în jurul acestui concept: frumuseţe. Dar oare ce înseamnă frumuseţe şi până unde putem să mergem în obţinerea ei. Cât contează frumuseţea şi cât contează imaginea unei persoane. Am avut ocazia să discut cu Mihaela Berciu, consultant de imagine, membru al Association of Image Consultants. Iată ce mi-a spus despre aceste lucruri:

”Imaginea personală şi profesională este, sau ar trebui să fie, "oglinda" calităţilor şi valorilor noaste interioare.
Dacă vreţi, putem considera imaginea materializarea exterioară a calităţilor interioare. Imaginea reflectă, de asemenea, realul nivel la care ne apreciem fiecare, evaluare pe care o facem la nivel subconştient, dar care este percepută, atât vizual cât şi sezorial de cei din jurul nostru.

Cel mai important lucru atunci când o femeie îşi construieşte o imagine este să înţelegem poziţia pe care o avem într-un moment dat al vieţii noastre şi să încercăm să proiectăm cât mai corect acest lucru, în cazul în care suntem multumiţi cu rezultatul auto-evaluării. În caz contrar, o îmbunătăţire a "învelişului" va duce la o îmbunătăţire a nivelului de încredere în sine, lucru care va fi instant transmis şi perceput şi de cei cu care intrăm în contact.

Poate că cea mai importantă informaţie pe care orice persoană, indiferent că este femeie sau bărbat, trebuie să o cunoască este impactul pe care îl are prezenţa proprie în comunicarea cu ceilalţi. Şi aici mă refer atât la prima impresie care este de cele mai multe ori definitorie ascensiunii profesionale şi/sau personale, dar şi la consecvenţa în prezentarea propriei persoane.

În România s-a înţeles greşit conceptul de imagine. Majoritatea pare să creadă că imaginea se bazează pe maşina pe care o conduci, pe ceasul de la mână, pe geanta de la braţ şi pe brandul ţinutelor.
Aşa cum am spus, imaginea trebuie să reflecte în primul rând calităţile, valorile şi nivelul intelectual, nicidecum exclusiv material. Ţinând cont de această remarcă, pot spune că imaginea ocupă un rol foarte important în România, dar, din păcate, dintr-un punct de vedere şi o direcţie complet eronate, situaţie care se vede şi se simte în nivelul la care se află economia ţării. Un alt aspect important care are valoare de cauză şi efect este nivelul de respect pe care îl etalăm atât faţă de sine cât şi faţă de cei din jurul nostru.

Vă provoc la un exerciţiu: priviţi-i pe cei din jurul dumneavoastră. Analizaţi-i fără să ştie, desigur, şi veţi observa nivelul de respect pe care-l au faţă de sine, faţă de poziţia pe care o ocupă, faţă de compania pentru care lucrează şi faţă de cei din jur, prin ţinuta pe care o adoptă în funcţie de ocazie, prin comportamentul etalat, prin limbaj ...".


Vorbeam mai devreme despre două intervenţii chirurgicale la nivelul nasului. În poza de mai jos, există o diferenţă clară la nivelul nasului. Prima fotografie este realizată în anul 2007, iar cea de-a doua în 2009.



Ce-i prea mult strică


Dorinţa noastră de a arăta ca în revistă, faptul că ne dorim să avem buzele Angelinei Jolie sau sânii Pamelei Anderson, nu trebuie să ne facă să depăşim limita dintre bine şi exagerat. Înainte să apelăm la orice intervenţie de chirurgie estetică ar fi indicat să purtăm o discuţie cu un psiholog.


"Pe lângă consultarea unui specialist, atunci când persoana se hotărâşte să apeleze la un astfel de tratament este obligatorie şi o evaluare psihologică. Înainte de a recurge la chirurgia estetică este vital să se examineze motivele pentru care persoana respectivă solicită o anumită operaţie. În primul rând este important sâ se apeleze la chirurgia estetică pentru propria persoană şi nu pentru a mulţumi pe altcineva. În al doilea rând, trebuie verificat dacă aşteptările persoanei care doreşte o operaţie chirurgicală sunt realiste. Un chirurg poate, de exemplu, să mărească sânii unei femei, dar el nu poate să facă miracole, să atingă perfecţiunea sau să rezolve automat toate problemele vieţii", declară Psihoterapeutul Andreea Vidan pe blogul său.
17 Noiembrie 2010
 

Comentarii (24)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camy pe 20 Feb 2012, 19:24
    EBA

    Cu toate operatiile estetice si lipsa de carte arata ca orice pitipoanca de rand.Arata foarte urat cu buzele marite si parul neingrijit. Cu banii si pilele tatalui(dictator) a devenit Europarlamentar care face de ras Romania.

    3
    0

  • camy pe 20 Feb 2012, 19:24
    EBA

    Cu toate operatiile estetice si lipsa de carte arata ca orice pitipoanca de rand.Arata foarte urat cu buzele marite si parul neingrijit. Cu banii si pilele tatalui(dictator) a devenit Europarlamentar care face de ras Romania.

    1
    0

  • hanne pe 30 Nov 2010, 11:32
    eba

    A dat chics....si-a aruncat naturaletea la gunoi...pacat n-o -o mai recapete niciodata.

    2
    0

  • ioana pe 28 Nov 2010, 16:41
    hmmm

    exagerat cu buzele...(am uitat sa specific)

    2
    0

  • ioana pe 28 Nov 2010, 16:40
    hmmm...

    chiar daca a cam exagerat, este frumoasa... arata bine si bravo ei ca tine la imagine :)

    0
    3

  • pt... pe 28 Nov 2010, 11:21
    urata? :))))))

    poate ai vrut s spui: poate sa faca orice tot frumoasa este!

    0
    3

  • selena pe 26 Nov 2010, 17:12
    ipocritelor

    niste frustrate si ipocrite, ce va pasa voua si cum va permiteti sa spuneti de cineva ca este urat, handicapat, fara creier, etc....sunteti niste LIMITATE..

    1
    2

  • ANGELA pe 25 Nov 2010, 13:12
    URATA

    POATE SA FACA ORCE TOT O CIUMA ESTE

    2
    0

  • viorica pe 18 Nov 2010, 09:36
    LASA_TE CAT MAI NATURALA

    NU CRED CA TREBUIA CA ELENA BASESCU SA_SI FACA ATATEA OPERATII ESTETICE LA DOAR 3o ANI, TIMPUL ATI OFERA MULT SI LA 5o ANI OARE CE OPERATII VA MAI FACE? DACA NU AR FI AVUT SUMA ASTA ENORM DE MARE SE LASA ASA CUM A FACUT_O MAICASA, O ARE CA EXEMPLU PE MAMA EI CARE ESTE NATURALA SI E MULT MAI PLACUTA DECAT CU RETUSURI, SI DOAR ARE O VARSTA,

    2
    0

  • ancaa pe 18 Nov 2010, 08:43
    fata lui tata

    nu vreau sa fiu rautacioasa.......dar fata asta nu a fost niciodata frumoasa si oricat s-ar spoi tot ca tac-su ramane .Cand ma uit la ea ...il vad pe Basescu.Pacat ca are o mama asa de delicata si la locul ei.NU stiu cum dracu s-o fi uitat la uratul asta si cum o fi putut trai cu asa un dictator. Daca la nivel de tara face asa va dati sema in famiie ce drac gol e?Si cum poate femeia asta sa iasa in lume alaturi de Basescu care este vesnic insotit de Udrea indiferent de tipul evenimentului. Eu m-am saturat de ea dar atunci biata femeie?

    4
    0

  • mihai pe 17 Nov 2010, 21:16
    E.B.

    POATE I SE TRANPLANTEAZA CATEVA GRAME DE LIMBA ROMANA.

    4
    0

  • ssamara20 pe 17 Nov 2010, 18:32
    pt fanii elenei basescu...

    poate sa arate cat de bine vrea ea dar materia cenusie lasa de dorit si nu consider ca este persoana potrivita ca sa ne reprezinte in parlamentul european! oare nu mai avem in toata tara asta astfel de tinere cu talente? o femeie emancipata stie ca luxul nu inseamna neaparat bun gust si de asemenea poti sa arati bine si cu ce te-a lasat natura, nu zic ca daca te imbraci de la second si iti pute gura a usturoi, poti sa ai bun gust si fara atatia banii! poate ca daca as avut 50 de ani as fi zis ca arata mai bine ca mine, dar pentru varsta de 20 arata ingrozitor, acum sincer cu cine ati vrea sa semene fatuca asta rupta din soare cand nu are cu cine semana asa de frumoasa :)) , din pacate traim in vremurile lui Pazvanti chioru' , le compatimesc pe tinerele care viseaza sa ajunga precum monica columbeanu, elena basescu si bianca dragusanu, uneori trebuie sa ai un numar putin mai mare de neuroni decat banii de pe card si sa sti ce sa faci si eu ei! ;)

    4
    0

  • Dia pe 17 Nov 2010, 18:09
    Less is more

    Nu e neaparat ca unii dintre noi sa judecam pe cineva care opteaza pentru operatii estetice, cand spunem ca orice in exces dauneaza. Si eu sunt adepta interventiilor chirurgicate cosmetice cand si daca le voi crede necesare, dar totodata de la remedia pe ici si colo, pana la a-mi schimba fizionomia fetei e o mare diferenta. Nu poate nimeni sa nege ca tredul asta actual cu buzele umflate de colagen si nasurile tip Michael Jackson este penibil. Ma bate si pe mine gandul sa-mi fac buzele dar in nici un caz nu o sa le deformez incat sa arat ca si cum as primi pumni in gura 24/7...LOL !

    1
    0

  • kitty_cat_m pe 17 Nov 2010, 17:22
    mai bine o alegeati pe Bianca Dragusanu.

    mai bine o alegeati pe Bianca Dragusanu.ea intradevar la un moment dat era frumoasa dar nu a stiu sa se opreasca la timp .Acum arata oribil.Cat despre eba ,mie nu-mi place nici inainte de tuning nici dupa.Ii lipseste ceva.

    1
    0

  • alexandra pe 17 Nov 2010, 15:45
    hello

    Impartasesc aceeasi parere...cand o sa am banii necesari o sa mi fac si eu cateva operatii pe care mi le doresc demult si m ar face sa ma simt muult mai bine.Cele care nu sunt de parerea asta is ipocrite cu siguranta

    0
    2

  • Fabia pe 17 Nov 2010, 15:23
    lipsesc doar banii

    daca as avea banii necesari si eu as face ajustari pe ici pe colo :)

    0
    1

  • me pe 17 Nov 2010, 12:17
    elena basescu

    sunt de aceiasi parere cu lore..

    0
    1

  • me pe 17 Nov 2010, 12:16
    elena basescu

    cum poti sa spui ca arata ca o handicapata???sunt curiosa cum arati tu. esti probabil frustrata daca te iei de oameni gratuit..

    0
    1

  • me pe 17 Nov 2010, 12:13
    elena basescu

    elena basescu si-a facut simple retusuri si nu vad cu ce gresit in asta.daca ai avea posibilitate financiara nu ti-ai remedia problema/?toate femeile si-ar face operatii si si-ar modifica partile de care nu sunt multumite.Asa ca va rog, nu mai fitI IPOCRITE si nu mai blamati oamenii care recurg la astfel de gesturi!!

    1
    2

  • lore pe 17 Nov 2010, 10:05
    Etichete peste etichete

    e o femeie careia ii place sa aiba grija de ea...nu cred ca are atatea interventii chirurgicale pe cat se zice, are botox in buze si atat...daca nu era mezina presedintelui nu ar fi avut cineva treaba daca are sau nu operatii...e pacat sa caracterizam pe cineva dupa eticheta...

    0
    2

  • eu pe 17 Nov 2010, 09:42
    mai trebuie una...

    Pentru creier... nu s-a gandit sa-si adauge niste circumvolutiuni...? La banii ei, de la taticu' si de la poporul care n-are de mancare, cred ca gaseste un doctor care sa faca si asta pt ea...

    2
    0

  • kappa pe 17 Nov 2010, 07:39
    ..minunată

    ...ca o handicapată arată săraca. Trebuie să-ți lipsească multe de la mansardă să te distrugi în modul ăsta

    2
    0

  • cornelia pe 17 Nov 2010, 05:48
    naturala

    pacat ca o fata tinara si frumoasa recurge la operatii estetice. aca depasete limta, o sa ajunga ca Michel jakson o masca, de care toata lumea o sa es mire si o sa rida/ pacat ,

    0
    0

  • gabi pe 17 Nov 2010, 03:32
    naturala!

    Era mult mai frumoasa inainte de toate interventiile chirurgicale , in prima poza , naturala, arata cel mai bine!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod