De ce au fost aleşi Paula Seling şi Ovi să ne reprezinte din nou la Eurovision

Finala naţională Eurovision 2014 a avut loc în seara zilei de 1 martie, iar Paula Seling şi Ovi au devenit marii câştigători, cu piesa „Miracle“. Cu 12 puncte din partea juriului şi 10 de la public, cei doi au devenit primii artişti români calificaţi pentru a doua oară în faza internaţională a concursului.

Cu emoţii în glas, Paula şi Ovi au mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea acestui vis: „Vă mulţumim tuturor, suntem onoraţi, aţi pus o mare povară pe umerii noştri şi nu sperăm decât să vă facem mândri în mai la Copenhaga”, a spus Ovi imediat după aflarea veştii. „Se întâmplă miracole, se întâmplă momente ca acestea. Vă promitem că vom face tot ce ne stă în suflet şi în puterea noastră”, a promis şi Paula.  

Înainte de marea finală, unele tabloide anunţau că se ştiu deja câştigătorii, iar rezultatul finalei le-a dat apă la moară cârcotaşilor. Potrivit gurilor rele, jocurile fuseseră făcute cu mult timp înainte pentru ca Paula Seling şi Ovi Jacobsen să reprezinte România în semifinala internaţională din Danemarca.

Indiferent de ce ar spune cârcotaşii, Paula Seling şi Ovi au avut una dintre cele mai bune piese din concurs, după cum au afirmat mai mulţi compozitori români. Însă, chiar dacă nu ar fi avut una dintre cele mai multe melodii, probabil tot Paula şi Ovi ar fi mers în Danemarca. De ce? În primul rând, pentru că Paula Seling şi Ovi Jacobsen au reuşit cea mai bună clasare pentru România la Eurovision, în anul 2010, atunci când ţara noastră a ocupat locul al treilea.



Finala din anul 2010 a avut loc în Norvegia, la Oslo, aceasta fiind ţara adoptivă a lui Ovi, artistul locuind în Norvegia între anii 1995 şi 2011. Faptul că el şi Paula au promovat, înainte de finala din 2010, piesa în ţările nordice, s-a văzut şi în voturile publicului. Atunci, melodia „Playing with fire“, a obţinut puncte de la ţări precum Danemarca, Norvegia, Suedia, Polonia şi Marea Britanie.

„Eurovision este un concurs imprevizibil. A fost un plus că Ovi este cunoscut în Norvegia. Pentru prima dată am primit atâtea puncte de la ei“, spunea în 2010 Paula Seling, după ce Norvegia ne oferise 10 puncte.

Se pare că şi în acest an cei din TVR s-au ghidat tot după succesul obţinut în anul 2010. Faptul că finala va avea loc tot într-o ţară nordică, Danemarca, i-a făcut pe mulţi să viseze că vom putea câştiga concursul Eurovision cu ajutorul lui Ovi, care ar urma să se promoveze din nou foarte puternic în ţările din nordul Europei.

Melodia „Miracle“, care va reprezenta România la Eurovision 2014, este compusă de Ovi împreună cu Phililp Halloun şi este produsă de o echipă norvegiană. „Prima dată când am auzit piesa aceasta, mi s-a făcut pielea de găină... Ceea ce nu mi s-a întâmplat la 'Playing with Fire'. Şi atunci am zis 'Da, mergem la Eurovision'“, a mărturisit Paula Seling.

4 Martie 2014
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 5 Mar 2014, 13:30
    sunteti "varza"..

    Tot persistati cu ignoranta si confuzia si prostia si etc...N-au fost alesi EI ci ,atentie ! PIESA care intamplator e a lui Ovi (putea fi a oricui,compozitor sa fie) N-am inteles postarea cu 'un cantaret in picioarele goale,sa cante ceva'!? Ce-i cu voi, fratilor ???!!! 1- nu,nu prea avem voci competitive,toate sunt butonate. 2-dece in picioarele goale ?ati vazut care e nivelul,ce scenografie,ce regie,ce costume au concurentii ?(toate in legatura cu textul!!) 3-cum adica sa cante 'ceva',orice?pai cam asta am prezentat totdeauna,de aia n-am castigat! erau nu piese bine elaborate,modern scrise,ci 'ceva-uri'

    3
    0

  • Alt oarecare pe 4 Mar 2014, 13:41
    Paula si Paulica la Eurovision 2014

    Paula si cantaretul au fost prezentati, de catre comentatorul elvetian drept, citez " La mort qui tue", cind i-a vazut pe cei doi... A exagerat fara discutie, dar au fost discreditati in trei secunde...

    3
    0

  • Un roman oarecare pe 4 Mar 2014, 08:20
    Paula Seling şi Ovi la Eurovision 2014

    Mi s-a facut din nou "pielea de cocos" cand am ascultat aceasta piesa. Mai mult ca sigur ca, printr-un miracol, se va clasa pe primele locuri...din coada. Oare noi nu avem in tara asta un cantaret sau o cantareata care sa vina in picioarele goale si sa...cante CEVA?

    6
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod