Ce colectioneaza vedetele?

Papuci de casa, costume de baie sau accesorii, acestea sunt o parte dintre obiectele pe care le colectioneaza vedetele din Romania. Bine... cele care nu intra in categoria colectionarelor de barbati cu bani, masini scumpe si genti "de firma" din... Obor.
Papuci de casa, costume de baie sau accesorii, acestea sunt o parte dintre obiectele pe care le colectioneaza vedetele din Romania. Bine... cele care nu intra in categoria colectionarelor de barbati cu bani, masini scumpe si genti "de firma" din... Obor. Insa, revenind la oile noastre, astazi iti prezint trei tipuri de colectionari: high-class, domestici si originali.

Colectionari high-class


In categoria colectionarilor de lux intra Ministrul Turismului, Elena Udrea. Pasiunea pentru accesorii a transformat-o intr-o adevarata colectionara a acestor obiecte. Este atat de indragostita de ele, incat tine seama intotdeauna sa le accesorizeze perfect, in asa fel incat sa iasa in evidenta. De aceeasi parte de baricadei este si Andreea Antonescu.

Tanara de 27 de ani se poate lauda cu o adevarata colectie de... diamante. Pe unele dintre ele le-a primit de la iubitii ei, iar pe altele si le-a cumparat singura.
Cel care a spart gheata a fost Iustin, cel dintai prieten al vedetei, care i-a facut cadou primul inel de acest fel. Prin targ se zvoneste ca aceasta colectie ar costa in jur de 200.000 de euro. "Fratele meu chiar face glume cu mine pe tema diamantelor. Imi spune mereu ca in caseta mea de bijuterii incape lejer un apartament", declara Andreea la un moment dat.

Prezentatoarea tv Alina Badic se poate lauda ca are un... apartament de colectie. O parte din mobilierul pe care l-a folosit atunci cand si-a amenajat locuinta este transmis din generatie in generatie, iar cea mai valoroasa piesa este o icoana din argint masiv, care are mai mult de 300 de ani si despre care se crede ca ar avea puteri miraculose.

La toata aceasta "avere" se mai adauga peste 30 de masti aduce de Alina din Venetia si palarii confectionate acum 100 de ani.
Nici bucatarie nu este "scutita" de pasiunea vedetei. Acolo exista o rasnita de cafea manuala din cupru, una de piper, dar si cateva cutii metalice, aduce din Anglia de mama ei.

"Cea mai mare parte a casei este decorata cu obiecte de mobilier mostenite sau cumparate din magazinele de antichitati. Imi place tot ce este legat de istorie si ador sa fiu inconjurata de obiecte peste care au trecut generatii intregi", spune Alina.

Politicianul Codrin Stefanescu este colectionar de carte veche. In afara cartilor romanesti scrise inainte perioadei interbelice sau a celor de medicina medievala si geografie medievala, Stefanescu se poate lauda ca are un volum din cele trei scrise de Petru Movila, care in viziunea Bisericii Ortodoxe este un sfant.

In continuare o sa facem o trecere de la cartile vechi la aparatele foto vechi.
Mihaela Radulescu are o adevarata pasiune pentru aceste instrumente, ajungand sa aiba o colectie impresionanta. Pe langa cele achizitionate de ea, se adauga aparatele pe care i le daruiesc prietenii, care-i cunosc preferintele. O parte sunt aduse din Singapore, iar altele au fost gasite prin diversele targuri de vechituri din lume.

Dragostea Romanitei Iovan pentru papusile din portelan a devenit celebra. Creatoarea de moda investeste foarte multi bani in impresionanta colectie de papusi pe care o are. Pretul unei singure papusi poate incepe si de la 1000 de euro.

Familia Cernat, Cosmin si Monica, colectioneaza monede din toate tarile in care au fost. In plus, lui Cosmin ii plac foarte mult ceasurile si are in colectia lui marci cunoscute, printre care Omega, Movado, Doxa sau Longines. Si daca suntem sportivi sa demonstram acest lucru.
Cei doi colectioneaza medaliile aniversare de la competitiile sportive la care participa.

Viitoarea mamica Diana Munteanu-Niculescu colectioneaza, pe langa suvenirurile pe care le achizitioneaza din tarile prin care colinda, si statuete africane. "Pe unde gasesc, imi cumpar. Am mai primit si astfel de cadouri, dar in general eu sunt cea care le achizitionez", marturiseste vedeta.

Cutite si baionete foarte vechi. Te-ai putea gandi ca este vorba despre Julia Chelaru, membra a trupei Essenza? Ei bine, ea impreuna cu sotul ei au o colectie impresionanta formata din aceste obiecte, multe dintre ele avand o vechime considerabila. Cei doi au sacrificat un perete din locuinta pentru panoplia de arme.

24 Aprilie 2009
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxi pe 1 Iun 2009, 17:04
    bunica

    nu aveti nimic di ce cauta lumea santeti degeaba!!!!!

    0
    1

  • Deea pe 27 Apr 2009, 12:24
    ups!

    Masti venetiene, imi cer scuze!

    1
    0

  • Deea pe 27 Apr 2009, 12:22
    colectii

    Dragut! Mastile vieneze imi par foarte interesante. Eu colectionez servetele de 9 ani, am peste 700. Sunt foarte frumoase si nu as renunta la ele. :)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod