Angelina Jolie, supersexy la premiile Oscar pentru acţiuni umanitare

Este frumoasă, talentată şi generoasă cu cei aflaţi în nevoie. Pentru toate aceste calităţi, actriţa americană Angelina Jolie a fost premiată sâmbătă cu un "Oscar de onoare" pentru activitatea sa umanitară. Actriţa în vârstă de 38 de ani a primit premiul cu ocazia celei de-a 5-a ceremonii a Governors Awards la Hollywood.

Vedetei i-a fost înmânat trofeul de către regizorul George Lucas, părintele francizei "Războiul Stelelor", la finalul unui discurs de omagiere dedicat actriței Gena Rowlands. Alături de frumoasa actriţă, au mai fost premiaţi şi costumierul italian Pietro Tosi şi actorii Angela Lansbury și Steve Martin.

La ceremonia de acordare a premiilor Oscar onorifice, Governors Awards, actriţa a venit însoţită de partenerul de viaţă, Brad Pitt, dar şi Maddox, fiul adoptat de cuplul Pitt - Jolie din Cambodgia.

Angelina a primit "Jean Hersholt Humanitarian Award" în fața unei audiențe formate din numeroase staruri, printre care Tom Hanks, Jake Gyllenhaal, Diane Keaton, Emma Thompson, Harrison Ford, Amy Adams, Matthew McConaughey sau George Lucas. Acest premiu a mai fost acordat în trecut unor personalităţi precum Oprah Winfrey, Elizabeth Taylor, Quincy Jones, Jerry Lewis şi Paul Newman.

Celebră pentru implicarea sa în numeroase acţiuni umanitare, actriţa a primit în 2012 funcția de ambasador special al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, în numele căruia a participat la peste 40 de misiuni în lume, cea mai recentă fiind cea de ajutorare a refugiaţilor din Siria.

"Atunci când am început să călătoresc am înțeles responsabilitatea pe care o aveam față de ceilalți. Când m-am întâlnit cu diverși supraviețuitori de război, ai unor perioade de foamete sau ai unor violuri, am înțeles că aceea era viața majorității oamenilor de pe acest Pământ și am realizat șansa pe care o am eu pentru că am ce să mănânc, am un acoperiș deasupra capului și norocul de a avea o familie sănătoasă", a declarat vedeta în fața celor 600 de invitați ai Board of Governors ai Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.

Ceremonia de premiere a venit la câteva luni după ce frumoasa actriţă a suferit o dublă mastectomie.
În vara aceasta, Angelina a recunoscut că a apelat la această intervenţie pentru a evita riscul de îmbolnăvire de cancer la sân. Decizia extremă a actriţei a venit după ce testele au arătat că este purtătoare a genei BRCA1, care determină apariţia cancerului, iar riscul de a dezvolta această afecţiune era foarte ridicat, de 87%. Cum mama ei, Marcheline Bertrand, a murit la 56 de ani din cauza unui cancer ovarian, vedeta a înţeles că pericolul era real şi a apelat extirparea ambilor sâni.

Cariera celei mai frumoase femei din lume a început din adolescenţă când a devenit model, iar în timp ce studia şi actoria.  Ca şi actriţă s-a remarcat în 1998, când a primit un premiu Golden Globe pentru rolul din serialul TV "George Wallace", iar anul 1999 a însemnat consacrarea sa la Hollywood, odată cu succesul venit după "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", pentru care a câştigat şi un Oscar.

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră datorită rolului principal din franciza "Lara Croft".
Ea a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Gia", "A Mighty Heart" şi "Dl şi dna Smith".

Angelina Jolie şi Brad Pitt, botezaţi de presa de la Hollywood "Brangelina", formează un cuplu de peste şapte ani şi au şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Brad şi Angelina s-au cunoscut şi îndrăgostit pe platourile de filmare de la "Mr&Mrs Smith", în timp ce Brad era căsătorit cu Jennifer Aniston. Jennifer şi Brad au divorţat în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie.

19 Noiembrie 2013
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pollet_a pe 19 Nov 2013, 22:52
    operatiile.......

    Parca are 60 de ani.

    0
    0

  • simika pe 19 Nov 2013, 14:01
    ce s-a maturizat...

    E o alta Angelina... Viata a schimbat-o foarte mult....uite ca banii nu aduc intotdeauna fericirea, copii, sanatatea, iubirea sunt mai presus de orice!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod